Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wykorzystać nadmiar pieczonego schabu

Polecane posty

Gość gość

witam czy macie pomysły, jak mogę wykorzystać nadmiar pieczonego schabu? jakiś fajny przepis na wykorzystanie takiego, dość suchego, pieczonego mięsa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na kanapki z majonezem,pokrojony w plastry zalany galaretką,plastry podgrzane w sosie pieczeniowym (np knorra) .pokrojone w kostkę wymieszane ze swiezymi warzywami ,majonezem lub vinagretem jako sałatka.Pieczony mozna zamrozić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
o sałatce z majonezem nie pomyślałam, dzięki :) czy taki schab można dodać do bigosu, czy to za chude mięso?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
przede wszystkim, nie przesuszac schabu, to nie bedzie suchy, tylko rozowy i soczysty :) czyli piec go tylko tyle, zeby nie byl surowy, ale zeby nie dopuscic do utraty sokow z wewnatrz :) do bigosu jak najbardziej mozesz dodac, a nawet pokrojony w kostke do zupy, do kapusty, do dania z paprykami typu leczo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
i jeszcze do sosu grzybowego, zupy grzybowej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzięki za wszystkie pomysły :) jesteście niezawodne mam po świętach 2 wielkie, upieczone schaby, poporcjowane i pomrożone i nie miałam pomysłów na ich wykorzystanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anus2
Pokroić kotlety na około 2 cm kostki i przygotować sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 4-5 ogórki korniszone w drobna kosteczkę - jak do sałatki 10 marynowanych pieczarek w drobna kostkę Łyżeczka magii w plynie Opcjonalnie sol i pieprz do smaku, ja nie dodaję :) Wymieszac, jesli zamalo sosu, dodac po łyżce majonezu i jogurtu. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×