Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyglądają zapisy w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

Tylko w marcu są zapisy? i słyszałam ze weszła ustawa 1zl za godz pobytu dziecka w przedszkolu, kiedyś ponoć do 13 godz opłacała gmina. I jakie wymogi musi spełniać dziecko ? Np załatwianie się na kibelek, samodzielne jedzenie ubieranie się itd?

Gość gość
zadzwoń do przedszkola i zapytaj. a nie zawracaj tu gitary. nie umiesz takie prostej sprawy załatwić bez kafeterii? w kązdym przedszkolu jest inaczej

Gość gość
Zalezy jakie przedszkole czy prywatne czy panstwowe

Gość gość
Nr nie mam a pytam bo chce wiedzieć czy jeździć po mieście mi się opłaca i załatwiać skoro np nadaje się do żłobka jeszcze tylko który mam pod blokiem (sam żłobek) dodam ze dziecko ma 2,5 roku .

Gość gość
następna inteligentna, jak sie pyta o darmowe godziny to wiadomo ze nie chodzi jej o prywatne zeszły się dwie "mądre"...może sobie pogadacie zatem

aaaaa zapisy wyglądają następująco:Idzie do przedszkola po kartę,wypełniasz i zanosisz do przedszkola :DTa daaaaaaaam :D

Gość gość
A może nie ubliżaj innym pytam się może z innego powodu, może po prostu mi wstyd mowić ze prawie 3 letnie dziecko nie mówi nie sika na ubikacje, i mało je...

Gość gość
Większość mamusiek na kafe to straszne szujowate debilki. Nie wiem jaką trzeba być matką jak tutaj na kafe coś napiszą to już tylko można się domyślać. Na pewno wymogiem jest to żeby dziecko załatwiało potrzeby na kibelku i samo potrafiło jeść.

Gość gość
Boże, numeru nie ma! jak ty to dziecko urodziłas? wiesz co to jest wyszukiwarka? wpisz przedszkole, ulicę, miasto, wyświetli ci sie nr tel

Gość gość
Własnie po to m innymi chce zapisac dziecko :( malo mowi i sie martwie :(

Gość gość
A może nie ubliżaj innym pytam się może z innego powodu, może po prostu mi wstyd mowić ze prawie 3 letnie dziecko nie mówi nie sika na ubikacje, i mało je. x tym bardziej pytaj w przedszkolu! a może zamiast do przedszkola idź z nim do lekarza, może jest opóźnione? a poza tym pytasz na wstępie o termin zapisów, odpłatność...więc nie odwracaj kota ogonem.

Gość gość
jak mało mówi to przedszkole może pogłębić jego problem, dzieci nie będą go rozumieć, nie bedą sie z nim bawić itp obyś sobie nie dołożyła problemów. powinnaś chodzić z dzieckiem do logopedy.

Gość gość
a jak wygladają zapisy do zerówki 5 latków? moje dziecko pójdzie pierwszy raz do przedsz. w wieku 5 lat.

Dzieci 2.5 letnie, z reguły nie mówią pięknie, płynnie.Po resztą niektóre dzieci z pierwszych grup noszą jeszcze pampersy, i niektóre przedszkola są na to przygotowane.Żadna to ujma, i właśnie dlatego należy się ruszyć sprzed kompa i dowiedzieć się jak to wygląda ;)

Gość gość
a jak moja corka w marcu skonczy 5 lat to m,usza ja przyjac do przedszkola do zerwoki?

Gość gość
Mój chodził do państwowego, nie było szans żeby przyjęli malucha z pampersem, chociaż przyjmowali 2,5 latki. Dziecko musiało umieć załatwiać potrzeby na muszlę, niekoniecznie zawsze wołać bo w 1. grupie panie wołały, pilnowały, przypilnowały i nie robiły afery z wpadek i zasikanego ubranka, ale na przewijanie nie ma szans. To było wymogiem, plus jako taka samodzielność, na pewno samodzielne jedzenie, przynajmniej chęci i próby samodzielnego ubierania się, podciągnięcie spodni po wstaniu z muszli, założenie pantofla który spadł bo i tu panie w maluchach pomagały. Nie dawałabym do przedszkola w tym wieku jeśli może zostać w żłobku. A co do opłat- nic nie słyszałam w przedszkolu o tym że każda godzina ma być płatna, normalnie jest 5 godz. darmowej podstawy (chyba wszędzie 8:00-13:00) i każda dodatkowa godzina płatna złotówkę. Nic nie mówili o zmianach.

Gość gość
I zapisy niby w marcu czy tam kwietniu, ale ja np. zapisałam we wrześniu bo było wolne miejsce, wpisali go na listę rezerwową, był trzeci i do października się zwolniło miejsce. Ale to ślepy fart, normalnie nie ma co na to liczyć.

Gość gość
A tak z ciekawosci jak Waszym 2,5- 3latkom idzie samodzielne jedzenie? Syn ma 2,5roku, od jakiegos pol roku je sam (wczesniej tez, ale ja go jednoczesnie tez karmilam), a idzie mu to tak zle, ze szkoda gadac, a od wrzesnia mam nadzieje ze sie dostanie do przedszkola, a to jego samodzielne jedzenie lezy...

Gość gość
moj syn chodzi do www.kids-club.pl i z tego co mi opowiada to wszystko mu idzie super;) jest zadowolony z tego, ze moze sie bawic z dziecmi, a czasami az nie chce wracac do domu, echh :)