Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sylvia29

kobieta z hirsutyzmem

Polecane posty

Tak, ale mnie boli sama reakcja: "wydepiluj si臋" - jak mo偶na tak ukochanej kobiecie powiedzie膰? Brwi wyrywam penset膮, natomiast do nosa mam taki specjalny trymer do usuwania w艂os贸w - starzy ludzie chyba czego艣 takiego u偶ywaj膮:) Ja to dosta艂am kiedy艣 od matki

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
wiesz to facet, moglas tez mu wytknac jakas wade... wiesz bo to tak jest w dzisiejszych czasach ze laska ma byc gladka jak juz sie faceci gola i wyrywaja wlosy to czego sie to spodziewac.... a Wy dalej razem jestescie??? gadaliscie od tamtego czasu... a ten trymer pomaga Ci na jak dlugo???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trolololololooooololololol
no ja nie wiem jakbym zareagowala na takie slowa.. i tak mam niska samoocene to juz wtedy to bym sie zalamala kompletnie chyba i nie chce Cie dolowac zeby nie bylo :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powiedz mu wprost co ci jest i 偶e si臋 tych w艂os贸w nie pozb臋dziesz

Udost臋pnij ten post

go艣ciu - naprawde to nie jest takie latwe tak o tym mowic, uwierz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sylwia pisalas ze widzial tak naprawde niewiele tych wlosow, to powiedziec gdzie Ty je mialas, jak mowilas ze sie depilowalas???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
juz doczytalam przepraszam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiem ze latwe nie jest, bo ja sama mam klopot z wlosami, martwie sie ciagle zeby ktos cos czegos nie zauwazyl, jestem brunetka ale nie mam typowych silnych meskich wrecz wlosow... wiec to raczej nei hirustyzm, do tego mam malutenkie piersi;// wiec wiem jak to jest..... chcialabym kiedys poznac realnie takie kobiety, porozmawiac, itd :)

Udost臋pnij ten post

ja rowniez, napewno bylo by fajnie porozmawiac z kims kto ma ten sam problem jak ja na zywo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tylko ze to wstyd sie przyznac, bo ludzie sa rozni i reaguja smiechem ;// mozna mowic o chorobach typu cukrzyca, guzy i innee, ale o owloseniu nikt nie powie, jak ktos cos dojrzy to pewnie pomysli o zaniedbaniu, i wstrecie do danej osoby ;/

Udost臋pnij ten post

tu sie w zupelnosci z Toba zgodze, ale fajnie bylo by porozmawiac na zywo z osobami z tym samym problemem co my sami, tylko my to zrozumiemy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
trolololo a gdzie Ty masz te wloski i jak czesto musisz sobie z nimi radzic? na twarzy tez masz tak jak ja brwi wasik w nosku???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tak pytam o ta twarz bo dla mnie to wazne mam ladne rysy, i buzieee makijazem podkreslam i to opinia mezczyz nie moja, wiadomo ze jak sie z kims rozmawia to twarza w twarz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 onamona
Przyznaj臋 si臋, 偶e przeczyta艂am jedynie pierwsz膮 stron臋 :P Droga Sylwio - ja r贸wnie偶 cierpi臋 na hirsutyzm, kt贸rego podstawy nie s膮 znane. Obecnie mam co prawda 20lat ale z tym problemem zmagam si臋 od pierwszej klasy gimnazjum. W liceum rodzice zafundowali mi laser (ten najsilniejszy i najskuteczniejszy bo s膮 r贸偶ne rodzaje) na brzuch i pachwiny abym mog艂a si臋 przebiera膰 na wf (nie by艂o mo偶liwo艣c**przebrania si臋 w toalecie). Niestety 10krotna sesja nie da艂a 呕ADNEGO rezultatu wi臋c musia艂am si臋 zwolni膰 wf'u aby nie sta膰 si臋 po艣miewiskiem. W moim przypadku nadmierne ow艂osienie wyst臋puje na brzuchu, plecach, piersiach,okolicach intymnych no i nogach. Twarz na szcz臋艣cie (odpuka膰) i r臋ce s膮 w normie. Czytam twoje zwi膮zki z m臋偶czyznami i musz臋 powiedzie膰, 偶e taka perspektywa 偶ycia mnie bardzo przera偶a :(. Nigdy z nikim nie by艂am i chyba nie b臋d臋 bo w艂a艣nie boj臋 si臋 tej reakcji. Tego, 偶e osoba, kt贸r膮 uznam za blisk膮 mnie odrzuci ze wzgl臋du na nadmierne ow艂osienie. Najgorsze s膮 oczywi艣cie pytania rodziny (czemu ci膮gle jeste艣 sama? etc). Bo o moim problemie wiedz膮 tylko moi rodzice i dwie najlepsze przyjaci贸艂ki. Mog臋 ci臋 zapyta膰 kiedy u ciebie zacz臋艂o si臋 to przekle艅stwo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 onamona
jeszcze bym chcia艂a doda膰, 偶e w tej chorobie dobija mnie niedouczenie spo艂ecze艅stwa. S艂owo "hirsutyzm" traktuje si臋 jako okre艣lenie na po prostu niewydepilowana kobiet臋 o czym 艣wiadcz膮 posty (kt贸re w tym temacie te偶 si臋 pojawi艂y) "a pr贸bowa艂a艣 lasera?". Tak mnie to strasznie irytuje. Jak kto艣 napisze, 偶e ma cukrzyc臋 to nie dostaje wiadomo艣ci "a by艂e艣 z tym u lekarza? Musisz zbada膰 hormony!". Natomiast w tematach o hirsuty藕mie takie posty si臋 pojawiaj膮, tak jakby艣my my hirustki nic nie robi艂y tylko siedzia艂y i czeka艂y a偶 obro艣niemy ca艂kowicie ;///

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej, rozumiem twoj problem bardzo dobrze, ja i moja siostra cierpimy na to samo od lat ( ja mam 34 ona 39). Mimo wszystko mamy mezow, dzieci... Zycze Ci aby na twojej drodze rowniez stanal ktos kto Cie pokocha taka jaka jestes z wlosami czy bez i nie mysl o tym gosciu, bo nie warto.. Pozdrawiam i zycze milego dnia

Udost臋pnij ten post

tak jak pisalam no to mam : na twarzy wasik i troszke na brodzie, widze ze bede miala na biuscie bo juz sa malutkie, wokol sutkow, na brzuchu no to caly brzuch mam, na plecach i karku tez troche tylko nawet tam nie za bardzo tragicznie no ale sa widoczne, na rekach tez mam ale nie sa jeszcze az tak zle i nic z nimi nie robie w tych miejscach co mam, depiluje plastrami wasik aby, nogi, paszki no i miejsca intymne (juz tak powiem wprost) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
niby mi艂o, 偶e ci臋 wszyscy tak pocieszaj膮, ale takie gadki w stylu jak kocha, to b臋dzie kocha艂 nawet brod臋 a la Rumcajs s膮 oderwane od rzeczywisto艣ci. a niby chcia艂a艣 prawdy.. prawda jest taka, 偶e k艂uj膮ce po艣ladki czy klatka piersiowa s膮 po prostu odpychaj膮ce seksualnie i nawet jak facetowi zale偶y, to wiadomo, 偶e nie b臋dzie mu si臋 to podoba艂o i 偶e b臋dzie musia艂 si臋 ze sob膮 zmaga膰, 偶eby to zaakceptowa膰. ja nie jestem tak膮 wznios艂膮 istot膮 jak autorka i potrzebuj臋 odczuwa膰 r贸wnie偶 poci膮g seksualny w relacji damsko- m臋skiej. np kiedy艣 zrezygnowa艂am z umawiania si臋 z ca艂kiem przystojnym facetem, bo mu w艂osy wystawa艂y z ko艂nierzyka koszuli, a dla mnie facet, kt贸ry po zdj臋ciu koszuli wygl膮da jakby mia艂 na sobie sweter jest odpychaj膮cy i nie by艂abym w stanie z kim艣 takim wsp贸艂偶y膰 bez obrzydzenia. na pewno du偶a cz臋艣膰 facet贸w zaakceptuje ci臋 mimo twojego hirsutyzmu, ale dla cz臋艣ci b臋dzie to "deal breaker". no i trudno.

Udost臋pnij ten post

widze ze uwazam tak samo jak Ty "go艣ciu" :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mialyscie szczescie razem z siostra, nie gniewaj sie ze to powiem ale Wy jak wiazalyscie sie ze swoimi facetami nikt sie tak nie przejmowac, nie bylo interentu i tego wszystkiego, dzisiejsi faceci sa poirytowani jak widza cos nie tak.... wszedzie o wszystkim sa informacje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja lubie jak facet ma wlosy, na nogach rekach na klacie ale troche mnie przeraza jak ma je na plecach;/ ja je jeszcze eksponuje itd....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sylwio a chcialabym Cie o cos zapytac, pisalas ze wtedy mialam te wlosy na tylku, i ze on je zobaczyl czy To mialbyc jakis test, czy po prostu zapomnialas o nich, bo ja wiem jak czytalam dziewczyny na innym topicku jak dlugo ukrywaly i co robily, zeby facet sie nie zorientowal.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie przesadzajcie z tym internetem- owszem teraz oczekuj膮 brazylijskiej depilacji, a kiedy艣 w艂osy tam by艂y czym艣 normalnym, ale nigdy nie by艂o akceptacji dla w艂os贸w na twarzy, a cia艂o te偶 ka偶dy ch艂op lubi g艂adkie, a nie szczeciniaste i tu si臋 nic nie zmieni艂o. powiedzia艂abym, ze jest 艂atwiej- jak w latach 90-tych pierwszy raz sz艂am na depilacj臋 w膮s贸w, to czu艂am si臋 jak dziwol膮g z cyrku, a teraz wiem, 偶e z 50 % sobie woskuje. poza tym wcale nie jest, to takie tabu- spokojnie mo偶na pogada膰 z kole偶ankami nawet o woskowaniu "rowa" i w og贸le traktowa膰, to z humorem. nie jestem hirsutk膮, ale ciemnosk贸r膮 brunetk膮 i kiedy艣 si臋 bardzo wstydzi艂am, a teraz wcale. kiedy艣 my艣la艂am, 偶e jestem ow艂osiona jak ma艂pa, a teraz uwa偶am, 偶e jak na kobiet臋 o mojej karnacji, to do艣膰 umiarkowanie. poza tym jest wi臋cej wiedzy, produkt贸w i us艂ug, dzi臋ki kt贸rym mo偶na pozby膰 si臋 k艂ak贸w. wyobra藕cie sobie walk臋 z tym w latach 80-tych..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
owszem teraz oczekuj膮 brazylijskiej depilacji kto oczekuje??? Jest jakis nakaz odgorny?? Kobieta gola czym chca, albo i nieeee, i nikt nikomu nic nie kaze...... tam samo z wasikiem wiele mlodych dziewczyn ma..... i albo im to nie przeszkadza albo nie potrafia tego usunac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Barbarianka23
Sylvia-przeczyta艂am wszytskie Twoje posty i wida膰, 偶e jeste艣 inteligentn膮, fajn膮 os贸bk膮. Juz wczesniej slyszalam o hirsutyzmie, ale nigdy nie zastanawialam sie i nie zdawalam sobie sprawy z tego jak osoba z ta przypadloscia cierpi i jak cos takiego, ktos moglby powiedzic prozaicznego, moze zmienic zycie czlowieka. Moim jednym kompleksem jest moj nos, ktory wyglada troche jak u czarownicy i w zasadzie slyszalam kilka komentarzy na ten temat. Jednymi przejelam sie bardziej, innymi wcale. Nikt nie jest idealny. Boli bardziej jak powie Ci to ktos Tobie bliski. Moj chlopak powiedzial mi, ze jedyna rzecza ktora by u mnie zmienil to moj nos i w niedlugim czasie mozemy nazbierac pieniadze na jego operacje. Chcialabym miec mniejszy nos, ale chyba juz nie bede do konca ta sama osoba...Niestety prawda jest, ze ludzie bardzo zwracaja uwage na wyglad

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dlatego lepiej nie udawa膰 przed facetem...bo mo偶e on to neispecjalnie, mo偶e nie kuma 偶e przy mocnym ow艂osieniu tak jak m臋ska broda, kilka godzin po goleniu i b臋dzie czu膰 doskonale Ci rozumiem...tylko ja mam to szcz臋艣cie 偶e na razie z tego co widze wyhamowa艂o. i tak w艂osy s膮, nogi jak zapuszcz臋 to gorzej ni偶 facet, rosn膮 mega szybko, blizny, wrastanie, uczulenia, wysypki po maszynkach itd i m贸j facet mnie wspiera, dzi臋ki niemu w艂a艣ciwie wyleczy艂am si臋 z obsesji kt贸r膮 kiedy艣 mia艂am. nie mam ju偶 tego musu by goli膰, wyrywa膰, rozja艣nia膰, niszczy膰... trzeba po prostu rozmawia膰 i tyle, czasem kto艣 co艣 tak palnie dla 偶artu i nie wie jak mocno Ci臋 boli

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i mog臋 Was rozbawi膰. zdarza si臋, ze m贸j facet mnie goli w miejscach intymnych, nawet po艣ladki ;) i wcale to nie bylo po niewiadomo jak d艂ugim zwi膮zku on wie o mnie wszystko, ja chyba o nim te偶 (tak偶e ma swoje przypad艂o艣ci kt贸rych nie znosi a mi s膮 oboj臋tne). jak sama si臋 kiedy艣 zrobi艂am si臋 na IDEALNIE G艁ADKO na intymne chwile to potem kilka dni trzeba by艂o mnie smarowa膰 bo na ty艂ku usi膮艣膰 praktycznie nie mog艂am tak mnie powysypywa艂o i powrasta艂o :D i g艂adziutka dla facet贸w to nie to samo co dla kobiet, z w艂osem mo偶na przejecha膰 a dla mojego i b臋dzie cacy. a 偶e wida膰 troch臋...nie zwracaj膮 uwagi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i czyta艂am jak kt贸rej艣 z Was rodzice laser zafundowali. c贸偶, moja matka do tej pory (po wynikach i diagnozach gdzie mam ewidentne zaburzenia) twierdzi, 偶e wymy艣lam . zawsze mi gada艂a bym nie sz艂a nigdzie z tym bo lekarz mnie wy艣mieje i wyjd臋 na idiotk臋...tak偶e doceniajcie wszystko co macie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja nie wiem czy bylabym w stanie zniesc fakt ze facet ma mnie depilowac... wole to robic sama w lazience czy pokoju w zaciszu, wszystko ogolic, wyrwac przyciac.... i wtedy pokazac sie facetowi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poza tym nie chcialabym zeby moj facet znal wszystkie moje slabosci kompleksy itd.... a nawet podczas klotni moglby wypomniec, ze mam tam wlosy czy cos.....nie nie lepiej nie ja usuwam wlosy z nosa wasik ;/// nie moglabym robic tego przy facecie;//

Udost臋pnij ten post