Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tielsi89

Ciąża z zaskoczenia Czy wierzycie że te historie są możliwe

Polecane posty

Gość tielsi89

Czy wierzycie w to, że kobieta może aż do chwili porodu nie wiedzieć, że jest w ciąży? U mnie pierwszy objawy zaczęły się w 5tc, już wtedy czułam bardzo bolesne piersi i zaczęły się mdłości. Wiem, że niektóre kobiety nie mają mdłości, mogą mieć krwawienia jak przy miesiączce. Ale jak mozna przeoczyć u siebie 9miesięczny brzuch?! Przecież ciążowy brzuch wygląda zupełnie inaczej niż "spasiony", pokryty tłuszczem....

Gość gość
A Ty nie masz większych problemów?

Gość tielsi89
Nie, na szczęście nie mam :) Co złego jest w dyskutowaniu na takie tematy? Chętnie się dowiem, czy są tu kobiety, które miały podobne historie

Uwierzę w to że o ciąży można się pozno dowiedzieć- np. dopiero w 4 miesiącu. Ale nie uwierzę że mozna nie wiedzić że jest się w ciąży aż do momentu porodu.

W to nie wierzę. Ale wierzę, że inne osoby, poza mężem, mogą nie zauważyć że kobieta jest w ciąży. Byłam kiedyś w odwiedzinach u dalszej rodziny męża i nie zauważyliśmy ani ja ani mój mąż, że ona jest w ciąży, a urodziła kilka dni później :o Ta dziewczyna jest taka trochę grubsza, zawsze taka była i naprawdę nie powiedziałabym, że była w ciąży, a chodziła normalnie po pokoju, podawała do stołu...powinnam zauważyć.

Gość tielsi89
No tak, ja też wierzę, że otoczenie może nie zauważyć. Wierzę, że można dowiedzieć się o ciąży dość późno. Ale żeby chodzić z 9miesięcznym brzuchem i nic nie wiedzieć? W to już mi ciężko uwierzyć... Moja kuzynka ma nadwagę i jak była pod koniec ciąży to jej brzuch się znacznie różnił od tego "sadełka", które miała wcześniej, był napięty i "sztywny"

Gość szeregowy czereśniak
sąsiadka z dołu. Chuda niewysoka.dwie córki,każda z innym. Koleżanka drzwi w drzwi. Inne w tym samym bloku. Jakież było zdziwienie gdy jej córka zapukała do sąsiadów żeby zadzwonili po karetkę bo mama rodzi. Normalnie wszyscy oczy w słup.włącznie z jej córkami

Gość gość
ja mam taki brzuchol i takie mocne ruchy dziecka ze nie moglabym tego nie zauwazyc, az ciezko uwierzyc ze kros przeoczyl cala ciaze !

Gość gość
Znam osobę, która odkryła, że jest w ciąży w 4 miesiącu. Ale także nie uwierzę, że ktoś do samego rozwiązania się nie pokapował. Sama nie znam takiego przypadku.

Gość szeregowy czereśniak
potem starszej córce powiedziała że pojechała w rodzinne strony i na zabawie w remizie jakiś żołnierzyk ją ustrzelił. Nawet imienia nie znała.

Gość gość
Widocznie osoby ktorym to sie zdarzylo mieli mega nier****iwe dziecko, bardzo drobne, sama ciezarna musiala byc troche otyla i wiekszy brzuch to dla niej bylo nic dziwnego, po za tym bezproblemowa bez nudnosci i zlego samopoczucia. Moze sie to zdarzyc. Brak miesiaczki (sa baby co maja nieregularne i nic sobie z tego nie robia) Tak zdarzyc sie moglo ale nie jest to zadna norma. Zazwyczaj kobieta sie orientuje po pewnym czasie,.

Gość gość
U mojej koleżanki (wysoka i bardzo szczupła) gdzieś do 8 miesiąca prawie w ogóle nie było widać brzucha. Był lekko wypięty, jakby za dużo zjadła. To dziecko musiało jej chyba gdzieś za żebrami siedzieć.