Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmielony ryż w młynku do kawy jak ugotować

Polecane posty

Gość gość

Zmieliłam ryż w młynku do kawy. W jakich proporcjach i jak długo go gotować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a po co go zmielilas
Pierwsze slysze, żeby tak nalezalo czynić..??? teraz rozgotuje sie na papkę. chyba, ze na tym ci wlasnie zależy. to gotuj jak zwykle, tylko skroc czas. gdy ryz wchlonie wodę, zestaw z gazu i odczekaj aż "dojdzie". klasycznie to ok.20 minut, po wylaczeniu ryz mam ok. w nowym garnku. Bo w starym, zwyklym pakowalam ryz w ręcznik i pod koldre. Teraz nie musze tak cudować, nowe garnki same dluzej trzymaja temperaturę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotujesz to dla dziecka? mleko ryżowe czy kleik?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotuje dla dziecka i chciałam coś na zasadzie kleiku. Dlatego ten ryż zmieliłam i teraz zastanawiam się jak ugotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a po co go zmielilas
Hm, musialabys chyba na oko skrócić czas gotowania :) choć na stronie poniżej są przepisy, wg których jakaś mama pisze o wielogodzinnym gotowaniu ryżu ... A jeszcze inna gotuje jak dla dorosłych, tzn.w ziarenkach, a potem...blenderuje ;)http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=8523

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a po co go zmielilas
Wrzuć w Google temat, kleik ryżowy i zobacz co jeszcze ciekawego wyskoczy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×