Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TEŚCIOWA CAŁY CZAS CHCE ZE MNĄ RYWALIZOWAC CO ROBIC

Polecane posty

Gość gość

Z góry przepraszam za brak polskich znakow, ale piszę na telefonie. Chciałam się Was doradzic,poprosic o rade. Wiem , że znajdą sie tu jakieś mężatki:-). Z teściową nigdy nie było łatwo. Na szczęscie mamy swoje mieszkanie w inym mieście:) . Ale do rzeczy- teściowa uważa się za alfę i omegę. Jest najlepsza gospodynią, idealną matką, żona. Ciągle chce rywalizowac- nie tylko ze mną, ale moją mamą , babcią. Najgorsze jest to, że zawsze PRZEKRĘCA wszystko tak, ab to ona wyszła na najlepszą. Przykład? Ona ma nadwagę- moja babcia , mama są szczupłe...teściowa obgaduje je że to PANIUSIE, które mają czas na odchudzanie się, ona nie ma czasu. Nigdy nie pracowała! Kiedy mój mąż mieszkał w domu rodzinnym nie miał nawet swojej szuflady, miejsca, gdzie ona by nie zajrzała. Mają wielki dom, a ona w każdym pokoju trzymała jakieś obrusy, ręczniki. I np. jak u jej siostry ktoś był w pokoju to ona musiała tam chodzic BO ONA MA TAM RZECZY

Gość gość
No ale po co Ty ustawiasz się do tej rywalizacji. Niech się uważa za najlepszą w każdej dziedzinie, a Ty postępuj jak Tobie wygodnie i rób zawsze tak jak uważasz. Masz jakieś niższe poczucie wartości czy o co chodzi? Kobieta znająca swoją wartość jest pewna siebie i na jakieś zagrywki reaguje uśmiechem i tyle:)

Gość gość
a moja teściowa wiesz co robi? Chyba myśli, że może jeszcze wyrwie jakiegoś fagasa (jest wdową) i stroi się niemiłosiernie - ubiera cienkie bluzki, jakieś rajstopki, płaszcz nigdy nie zapięty, czapki ani szalika nie nosi i zawsze łapią ją korzonki. I wtedy jest krzyk i lament bo się ruszać nie może i trzeba koło niej latać i jeździc po lekarzach. Mam tego serdecznie dość, bo co chwilę z mężem jej mówimy by się lepiej ubierała.

Gość gość
zauważcie, że za każdym razem, gdy jest temat o teściowych to synowe zawsze podkreślają, że teściowa NIE PRACOWAŁA! aż tak wam żal tyłek ściska, że wy musicie pracować? a kto wam mężusia karmił, opierał i wychowywał?

Gość moniii541
najlepiej sobie ją olać, przecież jej nie zmienisz.