Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NaturalnaMama

Kąpiel co trzy tygodnie czy są mamy praktykujące

Polecane posty

Gość Fasolka

Moim zdaniem takie praktyki mogą doprowadzić do ciężkich odparzeń.   Nie od dziś wiadomo, że skóra noworodka jest bardzo delikatna i narażona na podrażnienia...wiec jakie 3 tygodnie bez kąpieli... Moja siostra jest taka eko i tez takie praktyki stosowała i dziecko mialo gigantyczne odparzenia. Dobrze, że kupiłam jej krem ze srebrem Argotiab i szybko odparzenia zniknęły. 

Gość Gość

Nie wyobrazam sobie tego jak mozna dziecka i siebie nie umyc codziennie? To co tu pisza niektore, ze co dwa, trzy dni myja dziecko... Dziewczyny, z calym  szancunkiem, jestescie leniami i niechlujami. Jak wam w szpitalu zaleca, zeby do ognia dupe wlozyc zamiast do wody, tez tak zrobicie? Okropnosc...

Gość Kasia

Serio?????? Aż żal czytać i szkoda dziecka !!! Dziecko sie poci dziecko ulewa wyoroznia się !!! Kobieto Matko otwórz oczy !!! Ja kaoie codziennie od 9miesiecy !!! Ciemnogród i zacofanie !!! Nie zbiedniejesz woda aż taka droga nie jest !!!! Tylko to zgłosić !!

Gość Gosc

Juz pomijajac higiene, u nas codzienna kapiel jest elementem wieczornego rytualu przed pojsciem spac. Dziecko sie troche w wodzie pobawi, zrelaksuje i potem juz automatycznie ziewa. Pizamka i do lozeczka.

Rezygnuje z kapieli tylko, jesli np jest juz pozno, wracalismy skads autem i dziecko mi mocno zasnelo. Wtedy tylko zmiana pieluchy, pizamka i do lozka.

Nie kąpię synka codziennie,ale codziennie myję mu pupę.