Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak udaje wam się radzić role żony i matki

Polecane posty

Gość gość

bo ja odkąd urodziłam dziecko, to ciągle rozmawiam z kuzynką i mamą o dziecku, karmię dziecko, gotuję dziecku, w wolnych czasach np. jak ono śpi, to sprzątam, biorę prysznic, włączam wiadomości i gotuję obiad, wstawiam zaslinione pranie itd. mąż wraca po pracy zmęczona, wieczorem jesteśmy zmęczni jak się czuje młoda? ok. rachunek przyszedł? i ile? jak u mamy? (ziewanie) ok, to pobaw się z młodym i spac. a kiedys potrafiliśmy na kanapie przegadać cały wieczór. zgubilismy siebie. kiedy to minie?

Gość gość
up ;-(

ja pierdziu. Moja żonka wychowała czwórkę dzieci w czasie gdy używało się pralki Frani. Gdy nie znało się pampersów,tylko prało tetrowe pieluchy. Gdy wodę do prania,kąpania,zmywania grzało się w garnku, i jeszcze mieliśmy czas dla siebie. Pustak jesteś i narzekacz.

Gość ddfgdfgsdfgdfg
Współczuję Wam :-o mi to się nie chcę rozmawiać tylko o dziecku

Gość gość
arecki- pzdr od heli wy jesteście super, jakby ludzie tacy mogli być, to byłoby całkiem inaczej;)

a ja napisze tak, z początku rzeczywiście tylko dziecko i przemęczenie, ale z czasem sie to zmienia

Gość gość
no to jak to robiła, że dawała radę? tyle trzeba przewidzieć przecież

Gość gość
Arecki, skąd ja to znam :-) Nie krytykuję autorki. Czasami tylko myślę że dzisiejsza generacja jakoś niepotrafi zorganizować sobie czasu z jednym maleństwem a co dopiero o więcej :-) Jest jakaś "miękka". Dziec***otrafią spłodzić ale reszta....leży i kwiczy. / Autorko, dziecię nie jest pępkiem świata. Skoro jest nakarmione, ma czystą pieluszkę a nie śpi, to normalne że chcesz się nim zajmować ale...wyznacz limity. Jeżeli masz coś do zrobienia czy chcesz poczytać trochę książkę, to połóż dziecko w takim miejscu aby widziało Ciebie albo słyszało np radio, i zostaw je sam na sam z zabawką na kilkanaście minut. Jak je wychowasz, takie będzie. Ja zawsze potrzebowałam czas dla siebie i taki uzyskiwałam nie lecąc na każde kwilenie, kwękanie maluszka. Powodzenia.