Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypalilamsie87

Cos nie moge zajsc w ciaze

Polecane posty

Gość wypalilamsie87

Staram się o dzieciątko z mężem , już jakis czas bo po anty nie bylo odrazu owulacji , wspolzylam juz od 6 dc do 16 dc prawie codziennie , wtedy rowniez kiedy czula mega bol jajnikow ( stwierdzajac ze to owulka ) teraz juz bol minol jajnikow zaraz nede w 20 dc kiedy zrobic test cykle mam od 28-30 dni zazwyczaj 30 dni. Czy wogole szansa na zajcie wspolzyjac w tych dniach cyklu , bo czytalam ze po 22 dc zaczyna sie juz faza lutealna.

Gość ajpolweta
Przy 28-30 dniowych cyklach, to płodne możesz mieć dopiero od około 10 dnia, a raczej na bank nie od 6 dnia, no i owulkę możesz mieć nawet 17, 18 dnia, ja miewam 17 dnia, to akurat pewne, bo USG wykazało.

Gość ajpolweta
Ja bym postawiła na strategię ;) co drugi dzień od 8 dnia, do 18 dnia.

Gość wypalilamsie87
to tak mniej wiecej bylo tylko zmezem zaczelismy od 6 dc i tak co drugi dzien a owulke obstawiam ze mialam w sobote bo bol byl nie dowytrzymania bolal mnie kregoslup i pol nocy nie spalam teraz juz zauwazylam u siebie bialy gesty sluz i nie wiem czy jeszcze dzialac

Gość gość
Tzn ile się starasz?

Gość Ciężarówka styczeń 2014
Proponowała bym troszkę odpuścić...nic na sile a zobaczysz dwie kreseczki na teście :D My z mężem tez planowaliśmy i "skakalismy" 3 razy dziennie hi hi i nic. Pewnego dnia powiedzieliśmy stop co ma być to będzie o juz za dwa tygodnie będzie z nami nasza kruszynka :D Powodzenia życzę

Gość gość
Ja niestety nie mam ani bóli owulacyjnych, interpretacja śluzu idzie mi srednio na jeża. Znacie jakieś dobre sposoby wyznaczenia owulacji?

Gość gość
Co Wy z tym odpuszczaniem czy wyluzowaniem , Jak ktos ma niedrozne jajowody, lub brak owulacji, a partner beznadziejne nasienie to tylko wpedza sie w lata Najpierw trzeba konkretnie sie przebadac , dopiero pozniej mozna sie luzowac badz leczyc

Gość gość
Gosc wyzej ma racje. Ja mialam niedobor progesteronu i zajsc nie moglam rok. Dopiero jak zmienilam ginekologa porobilismy szereg badan i wyszedl niedobor to dostalam duphaston i zaszlam w 2 cyklu. Znajoma slucha rad wyluzuj skup sie na czyms innym i tak luzuje od 5 lat a sie okazalo ze prolaktyne zwykla ma 140 gdzie norma jest do 23 i ogolnoe rozwalnone hormony ze owulacji nie ma wcale.

Gość gość
POPIERAM GOŚCIA Z 16.54 BADAMY SIĘ BADAMY!!!! Ja 5 lat nie zachodziłam a pomógł mi duphaston w drugiej fazie cyklu!

Gość gość
Co do wyznaczania owulacji. Ja mam Cyclotest - komputer cyklu. Fajne są tez podobno mikroskopy owulacyjne. Poczytaj sobie o tym i sama wybierz