Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diil

Problem z tatuażem 2 dzien

Polecane posty

Gość Diil

witam zrobilem sobie tatuaz 2dni temu i teraz smaruje ciagle alantan plus i jeszcze nie porobily sie strupy i nw co mam zrobic . bo jak zakladam spodnie lub ide spac to np. klei sie do kanapy lub jak ide to do spodni:d czy to tak ma byc? i a jesli nie to co mam zrobic

Gość Diil
prosil bym o szybka odp :D

Gość gość
mi sie tak nie robilo, w ogole wygoilo mi sie szybko ale moj tatuazysta mowil ze na noc czy wlasnie pod ubranie mozna by lekko zawinac w taka folie spozywcza (i tak serio pisze) ale lepiej chodzic bez tego no bo sie szybciej wygoi. Kazdy jest inny i mu sie inaczej goi :)

Gość gość
tatuaż goi sie 1-2 tygodnie, a ty chcesz juz na drugi dzien miec wygojony? :O trzeba czasu, cierpliwosci i tatuaze sie kleja na poczatku ale to zle - musisz przykleic sobie foliowy opatrunek zeby sie nie kleil, bo moze ci sie przykleic a odklejenie go bedzie malo przyjemne a alantan nie jest zbyt dobry na tatuaz, najlepszy jest bepanthen wiec: bepanthen + opatrunek foliowy i go nie dotykac narazie! a bedzie ok

Nie, opatrunek nosi się przez kilka godzin jak jest świeży. Potem musi oddychać . Tak, będzie się kleić jeszcze przez tydzień-dwa. Nie powiedzieli Ci tego? Poza tym to jest rana i to dość głęboka, po dwóch dniach się nie zagoi.

Gość Diil
dzieki jutro sb kupie i zobacze dzis nakleje sb ta folie na noc

Gość gość
znam problem i smarowalam alantanem plus. Strupy sie nie zrobia bo smarujesz mascia. Tatuaz powinien byc ciagle mokry. A na noc oklejaj folia spozywcza. Najlepiej jednak gdyby byl odryty przez wiekszosc czasu. Smarujesz mascia czy kremem?

Gość gość
alantan plus masc jest najlepszy

Gość poli30
tatuż bedzie ci sie kleił przez około tydzień,nie zakjładaj juz folii...ja moje wszystkie tatuaze smarowałam alantanem plus i się pięknie wygoiły także nie musisz zmieniac masci

Gość lillllllianka
mam sporo tatuazy i zadnego nie oklejalam folia... z jednego wzgledu. przeciez skora musi oddychac a jak zrobisz taki opatrunek to co? strupy albo sie robia albo nie, zalezy od skory. bepanthen i cieprliwie czekac. jeli przykleja sie do spodni to zaloz inne, wygodniejsze

Gość Diil
a jak w foli bym porobil dziurki ?? ?co wy na to zeby to jakos odychalo