Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieregularne miesiączki reakcja pani ginekolog

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 22 lata, odkąd pamiętam nieregularnie miesiączkuję, tzn. okres spóżnia się parę dni, nawet tydzień, rzadko, ale zdarzyło mi się to parę razy, że okres spóźniał się miesiąc. W dodatku nie mam co do tego pewności nawet ile dni trwa mój cykl, bo raz stwierdzam 30, innym razem 33, 34. Jedyna regularność jaką mogę stwierdzić to fakt, że zawsze okres mój trwa 7 dni. Byłam z tym u pani ginekolog po tym jak okres spóźnił mi się 1 miesiąc, spytałam, czy to wina hormonów, a ona odpowiedziała bez skierowania mnie na badania, że z moimi hormonami na pewno wszystko w porządku, skoro koniec końców okres zawsze dostaję... Dodam, że borykam się z trądzikiem, o czym pani doktor wiedziała. nie wiem co mam o tym myśleć, trochę wątpię w trafność tej diagnozy, co myślicie?

Gość gość
jestes mloda i moze byc tak jak jest, nie panikuj,po co taka hipohondria? ja mam 23 lata i jeszcze u ginekologa nawet nie byłam

Gość gość
tacy są lekarze, najpierw "pani młoda, wszystko ok", a później "pani już stara, teraz chce dziecka?" zmień lekarza i to szybko, poczytaj o PCOS, może to to skoro masz trądzik?

ja moja kochana lekarzom nie wierze :) odkad zaden nie potrafi wyjasnic jakim cudem zaszlam w ciaze nie miesiaczkujac od roku i majac PCOS :) Wybieram alternatywne sposoby leczenia typu akupunktura.

Gość gość
klmklkm - na prawdę zaszłaś w ciąże nie miesiączkując rok? osz fak, też nie wierzę :P

Gość gość
A tej co ma 23 lata i nie byla nigdy u gina gratuluje rozumu. A potem biadolenie zistaje.

Gość klmklkm
dokladnie tak. Jeszcze nawet wczora dopytywalam polozna o jje opinie na ten temat. Kombinowala, kombinowala az sie poddala:) dodam, ze na obserwacji bylam w szpitalu akademickim gdzie jest masa ekspertow. Ja mam swoja teorie na ten temat, sadze ze ma to zwiazek z faktem ze kazda z nas oprocz bilogicznego cyklu ma tez cykl zwiazanyz fazami ksiezyca zahacza to astrologie- slawna metoda Jonasa. To by tlumaczylo tez skad niechciane ciaze, poczecia w dni nieplodne, poczecia pomimo zlych rokowan lekarzy i vice versa oj dlugo by na ten temat:) albo po porstu cud Boski:)

Gość gość
Tak, to na pewno faza księżyca... Boże, nie wierzę, że są tacy ludzie, którzy wierzą w fazy księżyca. A tej, co u ginekologa nie była, a ma 23 lata, gratuluję rozumu.

Gość gość
Mi kiedyś ginekolożka powiedziała że to może być podłoże genetyczne. Ale radze nie ufać lekarzom

Gość klmklkm
''Boże, nie wierzę, że są tacy ludzie, którzy wierzą w fazy księżyca.'' to radze sie tematem zainteresowac zanim cos wysmiejesz. Nic na ten temat nie wiesz,ale opinii udzielasz...jest to bardziej niz zalosne :)

Gość gość
fazy księżyca ? hehe raczej wierzę w to że może się zdarzyć że dochodzi do owulacji podczas seksu, z tego co wiem niektóre zwierzęta tak mają, a czym niby my się od nich różnimy ? moja kotka zaczęła marcować i szuka kocurów już dwa tygodnie podejrzewam że wróci dopiero jak skutecznie zamarcuje, zastanawiam się tylko skąd ona będzie wiedziała że to JUŻ

Gość gość
ja mam okres co dwa tygodnie i tez zaden lekarz ginekolog nie wie co mi jest, była uz teoria ze to nerki, grzyb a i tak kazdy przepisuje tabsy i na tym konczy sie leczenie, teraz sie zapisze do endokrynologa

Gość gość
ja mam okres co dwa tygodnie i tez zaden lekarz ginekolog nie wie co mi jest, była uz teoria ze to nerki, grzyb a i tak kazdy przepisuje tabsy i na tym konczy sie leczenie, teraz sie zapisze do endokrynologa

Gość gość

Gość gość
no i co z tego, że ma 23 lata i nie była? skoro dobrze się czuje to jaki problem? a u kardiologa, neurologa i lekarzy innych specjalności też już byłyście?

Gość gość
no i co z tego, że ma 23 lata i jeszcze nie była u ginekologa, skoro się dobrze czuje? a u kardiologa, neurologa i lekarzy innych specjalności też już byłyście?

Gość gość

Gość gość
Idz do innego lekarza, dobrze ci radze. Mam podobny problem tyle ze u mnie miesiaczki sa nawet co 3 miesiace. Moja pani doktor powiedzial ze nie powinnam sie przejmowac bo widocznie taki mam organizm. Problem jednak w tym ze zapragnelam miec dziecko no i co sie okazalo, ze nie moge zajsc w ciaze. Mam juz 33 lata i staramy si od 4 lat. Obecnie leczymy sie w klinice nieplodnosci, Moze Ty na razie o tym nie myslisz ale pewnie kiedys bedziesz wiec lepiej sie juz teraz udaj do lepszego lekarza. Pozdrawiam

Gość gość
cóż, ja w takim przypadku w wieku 18lat miałam zaburzenia hormonalne które prowadzą do rozwoju PCO...na szczęście leczenie to zatrzymuje także tak, po co taka hipochondria. lepiej koło 30 się zastanawiać czemu dzieci się nie może mieć albo co to za guzki

Gość gość
gość 16:27 pisałam posta zanim zobaczyłam Twojego, ale dokładnie o tym mówiłam.