Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYSOKA GORACZKA PRZEZ PONAD 4 DNI

Polecane posty

Gość gość

Nie mam pojecia co robic... Tydzien temu we wtorek zaczelam sie gorzej czuc i w koncu wyszlo ze mam 37,2 czy jakos tak, nie pamietam dokladnie. Taka temperatura utrzymywala sie do piatku, nie mialam zadnych innych objawow. W piatek zaczelam nagle kaszlec, a w sobote nad ranem obudzilam sie z okolo 38 stopniowa goraczka. Sobota, niedziela, poniedzialek, wtorek i az do teraz temperatura utrzymuje sie w granicach 38 stopni, wzrasta do 39,5... Wczoraj (wtorek) spadla mi wyjatkowo do 37 i ilus tam. Ciagle biore leki obnizajace goraczke, oklady tez na zbicie goraczki. Bylam u lekarza i mam ostre zapalenie krtani. Wczoraj zwymiotowalam. Nie wiem co juz robic. Dlaczego ta goraczka nie chce spasc? :-(

Gość gość
Aby zbić gorączkę zastosuj jak stosuje się u dzieci co cztery godziny np panadol na zmianę z ibufenem czy nurofenem; mój mąż jak miał zapalenie krtani niczym mu nie szło zbić gorączki tylko takim sposobem dziwne ale skuteczne

Gość gość
Caly czas biore co 4 h wlasnie i dalej nic :-( bledne kolo :-(

Gość gość
na zbicie temperatury najlepsza jest PYRAGLINA mialam ponad 40 stopni to jak przyjechalam na pogotowie tak mi tam powiedziano zeby zawsze miec PYRALGINE i tym zbijac

Gość gość
jezeli goraczka trwa dluzej niz 3 dni to prawdopodobnie jest toinfekcja bakteryjna a wtedy potrzebny bedzie antybityk. idz do lekarza inie sluchaj rad typu bierz pyralgine, bo zrobiszsobie krzywde.

Gość gość
zapalenie krtani- masz odpowiedz co ja wywołuje - to infekca bakteryjna czyli konieczny antybiotyk , paracetamolem dzialasz tylko chwilowo i miejscowo - nie leczysz. musisz miec antybiotyk bez tego nie ma szans na wyleczenie

Gość gość
dokladnie-PYRALGINA!!!!

Gość gość
jakie dokładnie pyralgina/ ludzie jesli sie nie znacie to nie komentujcie bo pozniej slusznie lekarze mowia chcesz miec raka poczytaj fora w necie a wynajdziesz sto roznych chorób. zbic goraczke mozna wieloma lekami na paracetamolu, ibuprofenie itp- pod wieloma nazwami ale zapalenia krtani to nie leczy! zalecza tylko objaw stanu zapalnego - czyli leczymy antybiotykiem ktory równiez zwalczy goraczke...