Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

drugie urodziny dziecka

Polecane posty

Gość gość

Kiedy dziecko kończy roczek, robi się przeważnie z tego uroczystość, przychodzą najbliżsi-dziadkowie itd. A jak robicie z drugimi urodzinami?? bo ja złapałam sie na tym,ze myslałam podobnie jak w zeszłym roku ale w sumie po co? w żłobku bedzie świetowanie z dziećmi, w domu zaprosimy 2-3 dzieci znajomych i jeszcze impreza rodzinna ? jest sens? czy juz dziecko powinno się cieszyc urodzinami w gronie rówiesników?

Gość gość
eeee no dziadki muszą być :) nie ma opcji! Oczywiście nieporównywalnie skromniej niż przed rokiem, ale musi się impreza odbyć

Gość gość
Ja urządzałam tak samo jak i roczek - normalne dziecięce urodziny z tym że rodzinne a nie z "koleżankami", bo dziecko w tym wieku raczej ich nie ma (przynajmniej moje nie mają, bo starsza córka dopiero w tym roku idzie do przedszkola). A na roczek też nie było specjalnie hucznej imprezy tylko też zwykłe urodziny. Wiadomo był obiad, tort, kilka ciast i słodycze.

Ja tez chciałam nie robić urodzin po roczku i nie zapraszałam gości żeby nikt nie czuł się zmuszany :) ale dwa dni przed urodzinami babcia i chrześni dzwonili żeby się dowiedzieć kiedy balanga i byli bardzo oburzeni, że dziecko ma nie mieć urodzin :) w tym roku 3 urodziny dla kolegów są w McDonaldzie, a dla rodziny w domu. Oczywiście w domu nie robię jakiegoś ogromnego przyjęcia, ale będzie tort, jakieś jedno ciasto, jakaś sałatka, może zamówiona pizza i to tyle :)

Gość gość
hmmm...no to teraz juz nie wiem.......

Gość gość
Ja tez urządziłem urodziny ale dużo skromniej niż roczek. Była tylko rodzina tzn 2 siostry, chrzestny który jest naszym przyjacielem, ja z mężem j moja przyjaciółka z synem. Stwierdziłam ze pierwsze urodziny to wiadomo szał ale tych i trzecich pamietać nei bedzie. Potem bede jej robiła większe imprezy jak juz bedzie miała takie prawdziwe kolezanki z przedszkola czy szkoły czy tez podwórka. Narazie preferuj***awić sie sama :)

Gość gość co ma dość
Ja robię dzieciakom urodziny co roku. W mojej rodzinie zresztą wszyscy tak robią. Tylko nie zapraszam tak oficjalnie. Wszyscy wiedzą kiedy dziecko ma urodziny i kto ma ochotę ten wpada. Oczywiście co rodzina to inny zwyczaj. U nas tak to się odbywa od lat. Dzieciaki są zachwycone- jest to dla nich szczególny dzień i zawsze staramy się to podkreślać. Nas też czeka właśnie organizowanie drugich urodzin :)

Gość gość
Ja każde urodziny swojego dziecka celebruje wspólnie z mężem i najbliższą rodziną w http://www.parkrodzinka.pl/ zapraszamy tam swoich znajomych wspólnie z dziecmi. Świetne miejsce, które jest przygotowane na tego typu imprezy

Gość Babcia Jagna
To ciekawe co tu czytam.Moja wnuczka ma 9 lat i każdego roku jest przyjecie dla Jej koleżanek i dla rodziny i chrzestnych.Jedynie w tym roku nie było przyjęcia ponieważ miesiąc po 9-ch urodzinach była komunia w lokalu na 29 osób.

Gość gość
ja swojej robie tak jak roczek Urodziny naszego dziecka to dla naszej rodziny święto i tak zamierzamy je spędzić Będzie cała rodzinka około 14 osób Pieke kaczke warzywa Robie wielki tort Cały dzień będziemy świętować aż mała pójdzie spać

Gość mikusia90
Nasza córka kończy w tym roku trzy lata i chcieliśmy zabrać ją do http://www.incaplay.pl/ Z tego co wiem organizują tam imprezy urodzinowe dla dzieci. Wydaje mi się, że dzieciaki lepiej by się bawiły w takiej sali zabaw niz w domu gdzie będą dorośli i nie za wiele miejsca.