Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieluszki wielorazowe

Polecane posty

Gość gość

Proszę o opinie mam , których dzieci używają takich pieluch. Czy się sprawdzają, tzn czy dziecko ma w nich sucho ? Jak szybko schną, czy macie do nich wkłady. Podajcie z jakiej firmy macie i gdzie kupiłyście. Na razie oglądałam Milovia, ale są bardzo drogie i zastanawiam się czy warte tej ceny ? Może macie jakieś tańsze sprawdzone ?

Gość gość
oj po dwoch dniach odechce ci sie wielorazowek i polecisz czym predzej po pampersy :D

Gość gość
Sama myślałam o kupnie pieluch wielorazowych ale zniechęciło mnie to że w koszu będą mi się smrodzić pieluchy których przeciez i tak nie będę w stanie prać codziennie, że suszenie może trochę potrwać by były idealnie suche, że na pieluszkach będą nie doprane plamy i że zajmowanie się tymi pieluchami będzie tak czasochłonne że przy dwójce dzieci nie dam rady .Już widzę tą non stop chodzącą pralkę a potem suszenie. W zimie na kaloryferze a na wiosnę? Nie mam balkonu więc schnąć będą dłużej. Te ekologiczne pieluchy potrafią zużyć sporo gorącej wody , środków do prania i prądu, wszak aby były idealnie czyste trzeba je prać w wysokiej temperaturze . Może gdybym zdecydowała się przy pierwszym dziecku to jeszcze ale obecnie sama nie wiem, raczej wszystko przemawia za nie.

Gość gość
To nie chodzi o ekologię , zastanawiam się czy dobre dla dziecka jest jak jest cały dzień w ceracie ? I czy takie materiałowe nie będą lepsze, ale pod warunkiem,że się sprawdzą tak jak obiecuje producent ? Nikt z moich znajomych nie używał wielorazówek. Więc nie wiem .