Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY UWAZACIE ZE PRACA W URZEDZIE GMINY ALBO STAROSTWA CZY W BANKU TO PRESTIZ

Polecane posty

Gość gość

czy praca w urzedzie albo banku to prestiz boja mieszkam w maly miescie i jak ktos u nas pracuje w banku albo w urzedzie gminy to jest wynoszony pod niebiosa i ze jaka ma prace dobra i ile o musi zarabiac bo to taki prestiz....ciagle to slysze a jak kolezanka przyznala sie ze zarabia w urzedzie gminy tylko 1800 zl na reke to nie wierza i mowia ze klamie.. tacy sa ludzie teraz

Gość gość
prestiżem są znajomośc***przez jakie tę pracę dostała!!!

Gość gość
Moja kuzynka pracuje w urzedzie gminy, i zarabia 1700 zł na ręke. zależy kto jest na jakim stanowisku - każdy ma inną pensje. powiem tak - dla mnie praca w urzędzie to żaden prestiż, żaden Prestiż to być lekarzem, chirurgiem itp. prawnikiem, inżynierem w branży budowlanej czy architektury... a nie do cholery urzędnikiem! moja kuzynka skonczyła administracje na uczelni prywatnej, przez czas 5 lat na studiach nie pracowała, potem udalo jej sie zrobic w urzedzie staz a potem dostała umowę. dla mnie to nie jest wielkie osiągnięcie. ale ona? odkąd tam pracuje to wyżej s..... niz d..... ma, taka prawda

Gość gość
moja ciotka skonczyla tylko liceum i pracuje w gminie i jest inspektorem do podatkow i zarabia 2000 zl\ nie trzeba miec studiow jednak

Gość gość
KIEDYŚ NIE TRZEBA BYŁO MIEĆ! dzisiaj studia potrzebnie, żeby głupią fakturę wklepać w komputer!

Gość gość
a to co wymienilas to prestiz jest ale tylko lekarz albo prawnik rozbawil mnie inzynier budowlany..hahha bo mam samych kolegow ode mnie ze wsi co pokonczyli na polibudzie albo agh budownictwo i sa inzynierami a nic nie robia tylko pija i zdania poprawnie sklecic nie umieja..ale mieli talent do matematyki...niestety tylko do tego hehe budownictwo to nie prestiz dzis

Gość gość
"Prestiż" to można zdobyć sobie na każdym stanowisku; zależy od tego, co ma się w głowie. A niby dlaczego głupi lekarz miałby być lepszy od dobrego urzędnika? A dlaczego "prestiżu" nie miałby mieć budowlaniec dobrze kładzący płytki, a prawnik popełniający kardynalne błędy? Nawet sprzątaczka może wyrobić sobie "prestiż" własną pracą, jeżeli wykonuje ją dobrze,a przy tym, inaczej niż "inżynier", nie chla i poprawnie a z sensem mówi po polsku

Gość fofu
dla mnie zadna praca nie jest prestizowa, idziesz robisz swoje i wychodzisz, pracujemy zeby moc funkcjonowac a po pracy kazdy do taki sam pionek. Wiadomo w firmie prezes ma prestiz przez 8 h poza nia juz nie.

Gość gość
prosze cie, moja kuzynka wiedziala co bedzie na testach podczas konkursu dzieki swoim kolezanka ze stazu. te wiedziały co bedzie na testach i wszystko jej mowily. w 3 etapie jak juz byla ona i dwie dziewczyny, to powiedzialy jej ze trzeba bedzie zrobic jedno zadanie i ona na moim kompie w domu sie tego uczyła. i wygrała bo tamta nie wiedziała ze bedzie cos takiego bo była obca. i co? i ja nie wierze ze tam nie dostaja sie ludzie po znajomosci. chocby w tym przypadku kiedy jej kolezaneczki powiedzialy co bedzie na testach.

Gość gość
jesteś wtedy urzędnikiem, reprezentujesz Polskę ciężko pracując

Gość fofu
ludzie gadaja o prestizu bo przez prace chca sie dowartosciowac a to guzik znaczy kto kim jest zawodowo liczy sie jaki jest czlowiek a nie gdzie pracuje. Myslicie,ze praca w banku to prestiz? haha wysmieje to, bylem kierownikiem oddzialu we wroclawiu i powiem wam,ze bardziej gownianej pracy nie mialem:-D:-D Dzis spawam i to o wiele lepsze no i kasa lepsza,ludzie lepsi,godziny lepsze itd bank to goowno,mowie wam. I to nie tylko moje zdanie

Gość gość
a ile zarabiales w banku we wroclawiu jako kierownik 10 tysiecy czy mniej z ciekawosc**pytam

Gość fofu
10 tys? haha zartujesz prawda? 4-5 tys w zaleznosci od planu doradcow. Ale to nic moja zona tez kierownik banku ale innego ma 3 tys buahaha smiech na sali. Bywaja takie zarobki ale w duuuzym oddziale i chyba juz nawet nie teraz

Gość gość
ja tez sądze ze praca w banku to dziadostwo, tam jest tylko wyścig szczurów, ciągle jest presja abys miał dużo pozyczek, kredytów, zebys ciągle z ludzmi podpisywał umowy.

Gość gość
dziwne bo w krakowie podobno sie zarabia dobrze w bankach tak slyszalam ze malo sie robi i nieraz sie nudza te pracownice a zarabiaja sporo bo w banku podobno jaksie dlugo pracuje to im dluzej to pensja rosnie....nie wiem czy to fakt ..

Gość fofu
dokladnie tak i wyzysk jak cholera,wszystko zrobia abys nie zarobil, starasz sie robisz plany a oni Ci np powiedza,ze nie dostaniesz zakladanej premii bo nie miales obrotow na kazdym produkcie a to,ze nie masz uprawnien to co:O Banki to banda wsiorow juz nigdy wiecej

Gość gość
zaden prestiż, w moim wojewódzkim mieście urzednik w urzedzie miasta zarabia na poczatku 1500 zł na rękę, może nawet nie całe. A praca potrafi być stresująca, szczególnie jak sie ma konktakt z petentami.

Gość fofu
klamstwo, pracowalem tez w poznaniu i takie same dziadostwo. Tez tak myslalem a co maja mowic,ze pracuja w banku a zarabiaja 1500-1800? Tak tak tyle sie na kasach zarabia np a reszta to premie tyle,ze lipne:O Doradca ma najnizsza krajowa reszte musi zarobic na sprzedazy kredytow i inwestycji...DZIADOSTWO jak nie wiem,nie polecam

Gość gość
tofu miales 5 tysiecy na reke i za malo ci bylo/ ludzie zarabiaja po 2 tysiace a nawet mniej.. widac ze jestes na kase tylko nastawiony dobrze zarabiales w porownaniu do reszty spoleczenstwa polskiego a jeszcze malo.. nie rozumiem takich ludzi... czyzby koszty zycia we wroclawiu byly wieksze niz w krakowie?nie rozumiem

Gość gość
u nas w malopolskim urzednicy bez studiow zarabiaja na reke po 2000 zl wiec nie jest zle a ten co kierownikiem byl banku i zmienil na spawacza prace to chyba chory teraz jest zwyklym spawaczem a nie bankowcem i wstyd. chyba ze zarabia jako spawacz 10 tysiecy to rozumiem ale nie sadze

Gość gość
nie klamcie !!!! kolezanka ma dopiero 24 lata i w czasie studiow zaczela w alior banku prace i juz awansowala na menagera produktu kredytowego w zespole rekrutacji banku i ma kasy jak lodu na bank skoro jest MENAGEREM I TO W ZESPOLE REKRUTACYJNYM

Gość fofu
nie mialem zawsze 5 tys, poza tym nie bylo mi malo, dosc wzglednie ale robota do doopy, ciagle plany,plany, dzwonia, cisna idziesz na 7 a czasem zostawales do 19:O ja mam prywatne zycie tez, nie chce mi sie tyle pracowac:O a to ile inni zarabiaja mnie nie obchodzi w swoj potrfel patrze

Gość fofu
no nie wiem czy ta kolezanka duzo zarabia pewnie z 3 tys wlasnie.Wiec bez fajerwerkow Zreszta wiadomo,ze sie zdarzy iz sie fajnie pouklada i moze jej sie ulozylo ale na dluzsza mete bank to lipa

Gość fofu
a alior to najwiekszy sciemniacz na rynku, haha drogi jak cholera, wiadomo,ze cos wiecej mozna tam zarabiac bo jakos musieli zachecic doswiadczonych pracownikow konkurencji ale predzej czy pozniej wyrownaja do innych:-D

Gość gość
dokladnie fofu, a na stanowisku spawacza mozna sobie dorabiac na dodatkowych zleceniach

Gość gość
a spawacz zarobi 15 tysiecy moj brat tyle w anglii ma miesiecznie

Gość gość
pytanie do fofu jesli byleskierownikiem to powiedz ile zarabiali normalni u was pracownicy i czy to prawda ze w banku im dluzej osoba pracuje tym wieksza kasa i mozliwosci awansu czy mozliwe jest by jedna osoba pracowala w banku 10 lat wciaz na tym samym stanowisku i za tyle samo kasy zawsze

Gość fofu
spawacz w angli to moze zarobic i 35 funtow na h i zaden bankierek z oddzialu nie podskoczy:-D Zreszta jak piszecie, tu zlecenie,tam zlecenie, tu jakis kumpel tam jakis wujas i mozna dorobic duzo kasy. Pewnie jakby sie uprzec to spawacz w polsce zarobi 10-12 tys no ale kosztem duzego nakladu pracy i godzin

Gość gość
Ja mieszkam w małym mieście i praca w urzędzie to szczyt marzeń, szczególnie dla ludzi po studiach, bo mają wybór- albo lizać d**y, poruszać znajomości i siedzieć 8 godz za biurkiem, albo stać po 8 i więcej godz na linii obrabiając łososia. Tylko taką pracę można dostać. Ewentualnie możesz pracować w Biedronce lub w banku, ale w naszym mieście wszyscy pilnują stołków, stare pracownice modlą się żeby wytrwać do emerytury. Żeby pracować bez znajomości w banku trzeba dojeżdżać 20 km do większego miasta.