Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasminowakrolewna

zamiast narzekac wezcie sie do roboty

Polecane posty

Gość jasminowakrolewna

krew mnie zalewa jak slysze narzekjacych ludzi... a to, ze nie maja na leki, ze chleb drogi, ze na nfz nic sie nie zalatwi tylko trzeba prywatnie... no trudno, takie sa realia! jak ludzie normalnie pracuja to stac ich na wszystko plus wakacje zimowe i letnie troche dalej niz 20 km od domu. Polacy to wieczni frustraci i nieudacznicy!

Gość Bardzo zle ubrana kobieta
Tylko trudno znalezc taka prace, z takimi zarobkami - w tym osobom po studiach i z doswiadczeniem zawodowym...

Gość gość
i co cale zycie z********ac??? tylko debile tak zyja :)

Gość gość
na nfz nic sie nie zalatwi tylko trzeba prywatnie... no trudno, takie sa realia x x x jesteś idealnym wyborcą , dymanją ciebie bez lubrykantu analnym wibratorem extra nigger size a ty i tak cicho siedzisz :D :D :D

Gość gość
autorka ma rację

Gość jasminowakrolewna
nie cale zycie zap.... maz jest strazakiem wyzszym stopniem, malo pracuje a duzo zarabaia, ja pracuje w prywatnej szkole i dodatkowo jako hobby prowadze sklep interentowy, duzego zysku z tego nie ma bo ok 1000 zl a tez sie nie przemeczam

Gość jasminowakrolewna
ja nie bede sie uzerac z calym systemem, moje zdrowie jest mi wazniejsze i odzaluje te 100 czy 200 zł inaczej nie bedzie

Nie kazdy moze byc strazakiem :) Tez nie lubie narzekania, ale sa osoby, ktore pracuja ciezko i dobrze i nie sa doceniane.

Gość jasminowakrolewna
nie sa doceniane bo to miagwy i nie maja sily przebicia to nie prowokacja, akurat bylam w sklepie i babcia narzeka,ze jakie to maslo drogie a w koszyku poza tym maslem gazety typu zycie na goraco itp. no to jest wg mnie brak organizacji i typowa polaczkowata mentalnosc,ze kazdy ma lepiej tylko nie on

Gość gość
bo jesteś głupia, tylko niedorozwój umysłowy cieszy się gdy panstwo zabiera mu kase a i tak musi iść wszedzie prywatnie chociaż teoretycznie ma z racji pracy i odprowadzania składek bezpłatną opiekę zdrowotną. Ale wiadomo głupi to i się z byle g***a cieszy i myśli ze ma taki miód i orzeszki w życiu

Gość jasminowakrolewna
ja nie bede czekac msc na wizyte u ortopedy czy laryngologa, stac mnie to ide

Gość gość
apropo pracy zastanawialiscie sie ze wszyscy zwyczajnie przecietnie zyjacy ludzie to tacy niewolnicy kapitalizmu ? mamy jedno zycie tylko raz zyjemz na tym swiecie z tego najwiecej z tego zycia marnujemy z*********jac na potentatow swiatowych gofffno z tego majac tak naprawde :) po cale dni w pracy odkladanie jakis smiesznych pieniedzy raz w roku wyjazd na urlop jakies remonty mieszkan kredyty na mieszkanie lata zleca a my zdamy sobie sprawe ze to wszystko bylo nic nie warte :) do tego dochodza z wiekiem choroby zmartwienia smierc bliskich jaki sens ma to nasze zapierdzielanie na to wszystko ? jaki sens ma zycie tylko dla pracy i pieniedzy ? jak dla mnie zaden

Nie tylko miagwy... Chociaz osoby przebojowe koniec koncow zmienia swoje zycie. Nawet jesli ponarzekaja troche :)

Gość gość
Możesz w skrócie napisać jak się zakłada i załatwia taki sklep internetowy? Co sprzedajesz?

Gość gość
też czasami o tym myślę, jakie życie przeciętnego zjadacza chleba jest bezsensowne..... ciągła pogoń za kasą aby kupić lepszy samochód, lepszy sprzęt do domu, pojechać na lepsze wakacje i tak tydzień za tygodniem miesiąc za miesiącem aż pewnie przychodzi w jesieni życia taka myśl : na chooj to wszystko było warte ??

Gość jasminowakrolewna
musisz zarejestrowac firme, za stworzenie str internetowej i oprogramowania dalam 3500 zl, raz na jakis czas wpada informatyk i robi aktuaizajce, mam ksiegowa na zlecenie, sprzedaje dodatki slubne

Gość jasminowakrolewna
i mam jeszcze umowe z poczta

Gość gość
Bardzo zle ubrana kobieta Nie kazdy moze byc strazakiem usmiech.gif Tez nie lubie narzekania, ale sa osoby, ktore pracuja ciezko i dobrze i nie sa doceniane. Jak ktoś pracuje dobrze i ciężko to będzie doceniony:)

Gość gość
jestem osoba przed 30, po studiach (nie humanistycznych), znam 4 jezyki obce w tym 2 bardzo dobrze, mieszkalam 9 lat w duzym miescie i nie moglam znalezc pracy w zawodzie, nie narzekalam tylko szukalam, wysylalam cv, poszlam do pracy ponizej kwalifikacji: zero perspektyw na mieszkanie, zero perspektyw na porzadny kredyt, zero perspektyw na umowe o prace, zero perspektyw na odlozenie jakiejkolwiek kwoty; nadal nie narzekalam tylko spakowalam sie i wyjechalam za granice, wreszcie zaczelam zarabiac PORZADNIE, szefowie mnie docenili, zauwazyli, stac mnie bylo na bardzo czeste wizyty w Polsce, na pomoc mamie i babci, na kupno samochodu i na wziecie kredytu na domu w szeregowcu; chodzi o to, ze w Polsce niczego nie zalatwisz jezeli nie masz znajomosci, za wszystko, co ci sie i tak nalezy musisz placic, wynagrodzenie nie wspolmierne do czegokolwiek, o to chodzi! mnie wkurzaja tacy ludzie jak autorka watku - jakas rozowa lemingowa, ktorej cos tam sie w zyciu udalo i zero szacunku do innych bo nie umieja sie odnalezc w realiach krwiozerczego kapitalizmu

Gość jasminowakrolewna
rozowa lemingowa? :D nic mi sie nie udalo, na to co mam sama zapracowalam. ucze francuskiego w prywatnej szkole, studia skonczylam i wcale nie byly latwe, mam podypomowke dlatego jestem jeszcze w tej szkole pedagogiem, sklep otworzylam sama... to jest zaradnosc a nie glupie szczescie

Gość gość
Aha, dzięki,a te dodatki robisz ręcznie czy skąd bierzesz?

Gość gość
A na czym polega umowa z pocztą, wtedy jakoś taniej jest?

Gość gość
Nie potrafisz zrozumiec, ze nie wszyscy sa tak zaradni jak ty?? Nie wszystkim sie udaje, chcocby tyrali jak konie pociągowe. Mąż strażak, posada w prywatnej szkole, firma internetowa, dom na kredyt, wózek dla dziecka za 2 koła, pedegree dla pieska, seks 2 x w tygodniu, dwa samochody i plastikowe kubły na śmieci... Jak dla mnie jesteś forumową ekshibicjonistką z kompleksami.

Gość gość
Np. ja mam nerwicę, boję się iść do ludzi, ale generalnie zgadzam się z autorką, że trzeba nad sobą pracować, najgorzej jest się poddać

Nieprawda. Jesli ktos ma pracodawce glaba, chocby byl pracownikiem roku, nie zostaje doceniony. Owszem, wiele z takich osob, kiedy dojda do wniosku, ze pracuja dobrze, szkola sie za wlasne pieniadze, a sukcesu zawodowego i dobrej pensji wciaz nie widac, otwiera wlasne biznesy. Wtedy odnosi sukces. Ale nie zawsze tak sie dzieje.