Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakim wieku wasze dzieci wykazaly zainteresowanie mata edukacyjna

Polecane posty

Gość gość

moj synek ma 6 tygodni i w ogole nie wykazuje3 zainteresowanie mata edukacyjna. szczerze to nie wiem czym go zainteresowac bo grzechotki ,misiaczki tez go nie interesuja. lubi jak do niego mowie i spiewam ale neistey nie moge caly dzien tego robic. czym zabawiacie takie malenkie dzieci ? i jak bylo z ta mata uwas?

Gość gość
mata, pierwsze zabawki ok 2/3 miesiąca, nie wcześniej, u mnie mata była używana od ok 2/3 miesiąca do mniej więcej 6, potem zero zainteresowania i sprzedałam.

Gość gość
nie wciskaj takiemu małemu dziecku zabawek, o wiele lepsze jet noszenie na rękach po mieszkaniu, mówienie, śpiewanie, czytanie bajek, na zabawki przyjdzie jeszcze czas.

Gość gość
Mój lubił- bardzo- karuzelę, ale matą nie zainteresował się właściwie nigdy, najpierw był za mały żeby sięgać do zabawek, a później olewał. Czasem brałam jakieś zabawki z tej maty i sama mu podawałam, bujałam nad nim to cieszył się kiedy trącał ręką. Lubił też oglądać falujący materiał, zasłonki, zabawki na pałąku przy leżaczku- bujaczku (do nich sięgał). A ja do swojego mówiłam, brałam go w leżaczku ze sobą do kuchni, łazienki, na balkon, stawiałam obok przy prasowaniu i nawijałam większość czasu, czasem leżał obok mnie jak czytałam to kiedy się nudził, czytałam mu na głos.

Gość gość
Tyle że takiego maleństwa w leżaczku nie wolno za długo bo to szkodzi stawom biodrowym. Leżaczek od 3 miesiąca i max godzinę dziennie. Ja na matę kładę często, ale lepsza moim zdaniem twarda piankowa mata, a nie taka edukacyjna, bo na piankowej może sobie na brzuszku poleżeć a te edukacyjne są za miękkie na ćwiczenia na brzuszku.