Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczyć sikania w nocnik

Polecane posty

Gość gość

witam. moja corka ma 14 miesiecy, od 2 tygodni sadzam ja na nocnik i jak ja posadze to czesto sie wysika, jednakze nie sygnalizuje mi narazie potrzeb. Dzis zdjelam jej pampersa i dwa razy zsikala sie w spodenki. Powiedzcie mi czy to za wczesnie na sciaganie pieluchy i po jakim czasie wasze dzieci zaczely sygnalizowac/ albo zaczely im przeszkadzac mokre majtki ? :D

Gość dayzii
moje juz w tym wieku zalatwialy sie w nocnik. Grunt to zdjecie pampersa i nie zakladanie juz w domu jak bedziesz zakladac i sciagac kiedy chcesz to dziecko bedzie sie cofac

Gość gość
Ja pierwsze próby miałam zaraz po roczku, ale przez ponad rok jeszcze dziecko olewało wszelkie próby, nie pokazywał w żaden sposób że siusia, potem pokazywał (tzn. w takcie sikania łapał za pieluchę) ale nie kontrolował. Odpuszczałam jak po kilku dniach nie widziałam efektów i po 2-3 miesiącach wracałam do prób. Póki nie chciał współpracować, to mógł biegać w mokrych majtkach, po prostu je zdejmował jak mu przeszkadzały i tyle...

Gość gość
a czy 14 miesiecy to nie za wczesnie na scigaanie pieluchy w dzien ?

Gość gość
moje dziecko ma 14 miesiecy i w miejscu nie wysiedzi 30 sekund nie wiem kiedy go naucze na nocnik siadać :(

Gość gość
Szczerze mówią c, nie widziałam jeszcze dziecka w wieku 1-1,5 roku które chodziłoby na spacery bez pieluch i spało bez nich, obsługę nocnika/muszli, sprawną- tzn. sygnalizowanie potrzeb, mówienie o nich, wytrzymanie moment żeby dobiec na muszlę, zdecydowana większość dzieci opanowuje w wieku 2-3 lat, więc jaki sens tej kilkumiesięcznej nauki? Ja próbowałam też wcześnie, koło roczku, bo mama mi truła że kiedyś dzieci tak się uczyły- tak, uczyły się, siedziały na nocniku aż zrobiły, w końcu jak dziecko siedziało 15-20 min a ja przy nim czytając książeczki doszłam do wniosku że najmniejszego sensu to nie ma. Jak miał 2 lata i 4 miesiące nauczył się tego w moment, po dwóch tygodniach wpadki były sporadyczne a pieluchy zakładane tylko na noc. I tak samo z pieluchami na noc- owszem, jak wstanę w środku nocy i wysadzę to wysika się na nocnik i pielucha sucha, mogę mu jeszcze odmawiać picia na noc i w nocy (co już chore jak dla mnie, bo samej sobie nie odmawiam z żadnego powodu), ale po co? Medal dostanę za to że dziecko śpi w majtkach? Na razie ma pieluchę na noc i jeszcze jakiś czas będzie miał.