Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki drobiazg dla DZIADKÓW z okazji ich dnia

Polecane posty

Gość gość

Mam małe dziecko ur. w 2013. Przed nami pierwszy dzień babci i dziadka. Co można podarować? Na laurkę jeszcze za wcześnie;) Dziadkowie mają już zdjęcia, fotoksiążkę, kalendarz. Kubka nie chcę. Dajcie pomysły:)

Gość gość
czekoladki

Gość gość co ma dość
My na pierwszy dzień dziadka i babci daliśmy dłoń dziecka odbitą na kartce upominkowej.

Gość gość
Nie mozecie kupic normalnie kwiatka ?

Gość gość co ma dość
Najlepiej jest jak dziecko samo już robi prezenty i problemu nie ma :P Kwiatek jest prezentem od rodziców- odbita ręka czy zdjęcie niby też- ale chociaż jest jakiś akcent dziecięcy :P

Gość gość
a co od niemowlaczka własnie?

Dajcie spokój, każdy prezent będzie od rodziców, a nie od dziecka. Jak ma być od dziecka, to niech dziecko coś wymyśli :P Ja bym nie cudowała i dała kwiatka, albo czekoladki. Nie wiem, co bym miała zrobić z prezentem typu odciśnięta rączka wnuka w ramce. Miałabym postawić na komodzie? :-O

Gość D25D
No nie wiem czy dziadkowie beda zachwyceni nóżka czy rączką. to cieszy raczej rodziców. ja tez mam coreczke urodzona ub. roku i tez sie nad tym zastanawialam. pierwsze co pomyslalam to po prostu pojedynczy kwiatuszek np tulipn jesli juz sa. chce dac tyle ile dziecko jest w stanie. ile taka rączka 7-mies może unieść? Dziadkowie i tak się ucieszą. Ale potem pomyślalam sobie że w sumie nie maja zdjecia z 1-sza wnusia i dlatego dam zdj w ramce i kwiatka. Drugiej babci z kolei tylko kwiatka bo ma duzo wnuków i dość zdj. Nie bede dokładać. Jak dziecko bedzie starsze to dostana wiekszy bukiecik a jak bedzie mało kilka lat to juz w ogóle cos co samo zrobiło. Na raie nie jest to mozliwe wiec rodzice muszą pomóc.

Gość gość co ma dość
Rączka to taki symbol. A dałam w kartce, zeby nie trzymać na komodzie a schować upominek do szuflady. Można dać zdjęcie w ramce albo inny tego typu upominek. Kwiaty mi tu nie pasują, duże prezenty też nie (znam ludzie którzy kupowali normalne). Dla mnie najlepiej albo odpuścić sobie to świeto albo dać coś związanego z dzieckiem.

Gość gość
długopis z grawerowaną dedykacją

Gość gość co ma dość
Nie rozwinęłam myśli i wyszło mi jakoś bez sensu ;). Dziadkowie nie muszą piać z zachwytu nad rączką- ta taki "podpis" dziecka ;)Kartka taka nie musi stać na widoku- łatwo ją schować, jest tylko takim symbolem, podkreśleniem ważnego dnia. Wiem- co zresztą już pisałam- że to prezent od rodziców ale w sumie przez pierwsze lata życia to rodzice pamiętają a nie dzieci. My dawaliśmy pierwszy prezent jak dziecko miało miesiąc więc o trzymaniu kwiatka mowy nie było. Zresztą wtedy byłam młoda i zaaferowana macierzyństwem i główkowałam nad głupotami ;) Teraz może zupełnie bym odpuściła- albo wręczyła właśnie ramkę ze zdjęciem. Zresztą w zeszłym roku tak zrobiłam- starsze dziecko samo robiło prezent a młodsze, które miało rok, zaniosło swoje zdjęcie ładnie oprawione

Gość gość
bilety lotnicze na Karaiby , Samochód,

ale po co na silę udawac,ze prezent jest od dziecka??? jak bedzie starsze to np. cos namaluje...a tak to widaomo,ze rodzicow tego dziecka, a od tego masz dzien matki i ojca:D bezsensu

Gość gość
miejsce na cmentarzu :P

Gość gość
Foto jest zawsze ok, chyba że już mają od pyty i brak miejsca na komodzie i ścianach;) No ale coś dać trzeba, tak uważam. By podkreślić ten dzień.

Gość gość
Uważam, że lepszy drobiazg związany z dzieckiem- jak właśnie jakieś zdjęcie niż zwykły podarunek jak kwiaty. Albo w ogóle olać skoro to nie dziecko świętuje

Gość gość
Bombonierka z Tesco (wiśnie w likierze), a dla babci dodatkowo kwiatek (jeden, do rączki).