Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzedawanie ubranek na Allegro

Polecane posty

Gość gość

co lepiej: po jeden sztuce czy robić komplety. Licytacja czy Kup Teraz?

Gość gość
bez znaczenia i tak nie ma ruchu i ciężko cokolwiek sprzedać

Gość gość
U mnie była zawsze licytacja z opcją kup teraz. Robiłam najpierw paczkę, poszła za dość niską kwotę, później na sztuki- i tu miałam dość, wystawiłam jeszcze wszystko na raz, poszło kilkanaście z kilkudziesięciu sztuk, oczywiście te lepsze, powiedzmy że mniej niż połowa, większość z licytacji, musiałam pilnować żeby każdemu wysłać co trzeba, kilka razy chodzić na pocztę, później jeszcze ciągłe maile bo dwa polecone się opóźniały, a ja musiałam 2 tyg. czekać żeby złożyć reklamację... W sumie wyszło mi podobnie w paczce, ale ja miałam taką masę ubranek, część również po kimś (zaznaczałam że z trzeciej ręki) że nie liczyłam na kokosy, a po prostu chciałam się pozbyć i mieć jakikolwiek grosz z tego. Więc w sumie dla mnie paczka wygodniejsza. Jakąś opcją jest też wystawianie na lokalnych serwisach- tablica, gumtree albo zestawy, np. dwie pary spodenek i dwie bluzki, albo trzy pajacyki. Nie licz na super zarobek, konkurencja jest ogromna, trochę lepiej schodzi jak masz dopracowaną aukcję i ładne zdjęcia (ja ubierałam lalkę), w ciucholandach za grosze teraz jest.

Gość gość
u mnie w ciucholandach tragedia, pożółkłe, pozszywane bodziaki, śpiochy, pajace i to jeszcze 10 zł od sztuki, wolę kupować na Allegro i zawsze jestem zadowolona, ubranka jak nowe i przynajmniej nie trzeba 10 razy wyprać że zszedł smród ciucholandu.

Gość gość
Licytacja lepsza bo nie ma prawa zwrotu. Ją paczkę wystawialam kilka razy aż poszła ale musiałam obniżyć cenę. Takie 4zł za sztukę wzięłam. A osobno właśnie co lepsze schodzą i potem zostajesz z gorszymi.

Gość gość
nie lepiej te gorsze wrzucic do boksu np. pck ?Ten co sprzedaje chcialby zarobic ,a ten co kupuje kupic cos w dobrym stanie i za male pieniadze . Skorka za wyprawke takie sprzedawanie.Ale probowac mozna .