Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o działanie pieca c o

Polecane posty

Gość gość

może ktoś ma pojęcie- szukam w necie ale nie mogę znaleźć odpowiedzi: co się stanie z piecem c.o. jeśli nie będzie w kaloryferach wody? czy pompa się włączy? do komina zakładano wkład, po pierwszym rozpaleniu po remoncie, kaloryfery były zimne, piec gorący- w jego okolicy stopiły się ocieplenia na rurze, a na samym piecu elektroniczny sterownik i inne plastikowe części zastanawiam się czy może spuścili wodę z kaloryferów (nic mi o tym nie mówiąc), z tym że pompa wody się nie popsuła

Gość ośka1231210
a to nie wiesz ze mozna wyłaczyć tzw obieg? ze woda nie wpływa do kaloryferow? i nie wiesz ze zanim sie zapali trzeba sprawdzic stan wody w kaloryferach? dokładnie ile jest i jej dopuscić wrazie braku???? masakra

Gość ośka1231210
jakby c****ec pierdyknął to bys juz wiedziała.. masz licznik na stan wody? zwykle jest na samym piecu..poszukaj lepiej takich zaworow bo wysadzisz chałupe

Gość ośka1231210
"jakby tobie* piec pierdyknął" z****** cenzura

Gość gość
teraz mam domontowany miernik wody, wtedy nie miałam, po robocie panowie przyszli i powiedzieli, że można palić :/, nic nie wiem czy musieli przy założeniu wkładu kominowego spuszczać wodę z pieca- o niczym takim mnie nie poinformowali- a chyba powinni? tak, przyznaję się do głupoty, ale mądry Polak po szkodzie, teraz mam inne problemy z piecem a raczej z wkładem kominowym i zaczęłam drążyć i przypominać co się działo wcześniej w sumie to chciałam się dowiedzieć czy jak nie ma wody to pompa będzie działać....

Gość gość
na sucho pompa nie pracuje zatrze sie i spali ,co to za młoty byli

Gość gość
no to w takim razie musiała być woda, bo pompa się nie zepsuła, teraz (dzisiaj) się okazało że mam za mały przekrój tego wkładu kominowego i się bujam z zarządcą wspólnoty i szlag już mnie trafia, bo mamy c**ę a nie zarządcę od pierwszego rozpalenia po założeniu wkładu piec nie działał jak wcześniej i wszyscy umywają ręce i muszę WYMUSZAĆ na zarządcy jakiekolwiek działanie, piec ma 2 lata i miał być super, a ja już siwieję w ogóle dużo by pisać, analizuję po prostu czy to stopienie było moją winą, czy nie

Gość gość
dzięki za odpowiedzi -zapomniałam dopisać :-)

Gość gość
kurde,że C****eca nie rozwaliło!!! zgłoś reklamację. poproś kogoś kto na tym się zna by zrobił przegląd pieca.po takim rozpaleniu mogło dojść do uszkodzenia w samym kotle.

Gość gość
*Ci pieca