Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczędności nigdy za wiele

sposoby na oszczędność wody

Polecane posty

Gość gość
, zamiast siusiać do klozetu róbcie to do wanny, pod prysznic, do zlewu, wtedy samo spłynie i nie trzeba nawet wody na spłukanie marnować :D dziwi mnie,że nikt na to nie wpadł,ale może nie znacie tej metody, ja sama dowiedziałam się o tym dopiero 6 lat temu jak zaczęłam studia

Gość gość
zamiast siusiać do klozetu róbcie to do wanny, pod prysznic, do zlewu, wtedy samo spłynie i nie trzeba nawet wody na spłukanie marnować :D dziwi mnie,że nikt na to nie wpadł,ale może nie znacie tej metody, ja sama dowiedziałam się o tym dopiero 6 lat temu jak zaczęłam studia

Gość amenelisss
ja mam taki sposób, że w domu robię tylko siusiu- a wtedy nie spuszczam wody wcale, a kupę zostawiam do zrobienia w pracy- gdzie za wodę i tak nie płacę :)

Gość gość
ja robię tak jak amenelisss, a jak mnie ciśnie kupka na przykład w weekend to biorę lek na biegunkę i wytrzymuję jakoś do poniedziałku :)

Gość Ziutaaa
Ja myję sie codziennie, partner i syn :) co drugi dzień pranie, codziennie zmywam podłogi i sprzątam w domu, nie jestem w stanie zaoszczędzić :P

Gość amenelisss
ja mam taki sposób, że w domu robię tylko siusiu- a wtedy nie spuszczam wody wcale, a kupę zostawiam do zrobienia w pracy- gdzie za wodę i tak nie płacę :)

Gość gość
Teraz Was zaskoczę, myślę, że nikt w Polsce nie wpadł jeszcze na ten pomysł. Tylko nie pytajcie o technikę, to bo mój mąż z sąsiadami ogarnął... Połączone mamy w pionie kibelki jakoś, nie znam się na tym, powtarzam... My mieszkamy najwyżej, na VII piętrze... gromadzimy wszyscy przez cały dzień w kibelkach zawartość, ja spuszczam o 22.00 i tak cały pion mamy czysty. Jaka oszczędność. Przekalkulowaliśmy, rozliczamy się z sąsiadami raz w miesiącu i jest super.

Gość gość
a my mieszkamy w domu jednorodzinnym i w szopie mamy wychodek, latem i wiosną tylko tam robimy, wszystko idzie w ziemię, w zasadzie robimy tam siku i kupy od maja do października, więc pół roku nie płacimy za wode do spłukiwania :)

Gość gość
a my mieszkamy w domu jednorodzinnym i w szopie mamy wychodek, latem i wiosną tylko tam robimy, wszystko idzie w ziemię, w zasadzie robimy tam siku i kupy od maja do października, więc pół roku nie płacimy za wode do spłukiwania :)

Gość maaalalami
Ja pierdole, mam nadzieje, ze to prowo, bo nie dowierzam, że istnieją jeszcze takie brudasy :D

Gość gość
Mieszkam na ostatnim piętrze, wysoki budynek. Zbieram wodę deszczową, wystarczy na umycie głowy i spłukanie jej. Nad kibelkiem oczywiście to czynię, spłukując jednocześnie kupę lub siusiu, w zależności od tego się tam znajduje. Można? Można.

Gość gość
ja tak samo robię jak amenelisss, a jak w weekend nie mogę wytrzymać to biorę środek na biegunkę i wytrzymuję do poniedziałku :)

Gość gość
to miala byc prowokacja ale marna. Po pierwsze co to jest szlauf?!Szlauch chyba. Po drugie , trzecie i dziesiate - oszczedzanie wody jest potrzebne i nie a sie co z tego smiac tylko proponowac rozsadne metody ktorych jest mnostwo.

Gość gość
gdzie moj wpis

Gość gość
słoik z ku...pą wygrał, zrolowałam się ze śmiechu