Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Patrzcie co mi matka o wizycie u gina powiedziała

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat i nigdy u niego nie byłam. Zaczęłam coś pytać o to mamę, a ona powiedziała mi 'no dziewice bada się od tyłu... na pewno cię lekarz będzie pytał czy jesteś.. chociaż to trochę wstyd w takim wieku, będzie zdziwiony' a potem jeszcze 'no wiesz, musisz powiedzieć prawdę bo błonę dziewiczą jak c**przerwie to co zrobisz.. niektóre dziewczyny chcą ją zachować dla tego jedynego'. Naprawdę ona jest chora...

Gość gość
Twoja matka pewnie nigdy u ginekologa nie była tylko znachor ją badał :D

Gość toćtoszzook
od tyłu to sie suke w ciąży bada @_@ w życiu nie słyszałam o czymś takim.

Gość gość
Poważnie tak mówiła, ze od tyłu! jak się jej pytam 'a co, od tyłu to coś więcej zobaczy' to nie umiała odpowiedziec nie, ona chodzila dość często jak byłam młodsza, ale jakiś czas temu zaprzestała ale to upokarzanie 'dziwne żeby dziewica w wieku 20 lat' chore to jest.. poza tym ona nie wie, czy jestem czy nie, bo ja nie gadam z nia o swoim życiu seksualnym, so..

Gość gość
dziewice bada się przez o***t!

Gość zanka1993mhm
Niesluchaj mamy

Gość toćtoszzook
hehe bedzie chciala wiedziec w szczegolach jak wygladala twoja pierwsza wizyta zeby sie dowiedziec czy jestes jeszcze dziewicą :D masakra. współczuje. moze dziewictwo twojej mamy sprawdzał weterynarz albo jakis zboczeniec?

Gość gość
Ta. Jej dziewictwo. Zaszła w ciążę w wieku 19 lat i wtedy była pierwsza u gina, więc nie bylo co sprawdzać :D Trochę się boję wizyty. No nie wiem, te rozkładanie szerokie nóg jakoś mnie denerwuje i to że będzie mi wsadzać ten przyrząd do cytologii, bo ja jestem bardzo wąska.

Gość Znafca cipek
Na kafeterii krąży mit, że dziewicę bada się przez kakalca. Może o to chodziło twojej matce? :classic_cool:

Gość toćtoszzook
:D

Gość gość
to nie jest żaden mit, tylko prawda, mnie ginekolog też tak badał,żeby nie naruszyć błony :) sami jesteście chorzy i niedoedukowani a się śmiejecie :D

Gość gość
nie każdy tak bada. Ja za cholerę nie dam się zbadać od tyłu.. nie dość że nienawidzę i wstydze sie tyłka i przez niego na basen nawet nie pojde, to jeszcze u lekarza mam pokazywać.. mowy nie ma

Gość gość
"od tyłu" znaczy analnie i tak się bada dziewice... wystarczy zapytać lekarza lub sie trochę doinformować wszystkowiedzący forumowicze

Gość gość
Ale DLACZEGO od tyłu? podobno tylko jak ktoras ma taka budowę specyficzna.. tak to nie

Gość gość
czesto dziewice bada sie "per rectum" czyli przez o***t. douczcie sie a potem gadajcie

Gość gość
jak wyglada badanie przez o***t? przeziec per rectum to jedno z gorszych badań..

Gość gość
bardziej bolesne i nieprzyjemne dla dziewic jest przez pochwe. przez o***t nic nie boli i nic nie czuć. widać że tu same dzieci siedzą. słuchaj mamy bo dobrze mówi akurat!

Gość gosciowa
Jeśli pójdziesz na wizyte kontrolnie, nie zglaszajac żadnych dolegliwosci, to raczej nie będzie badania przez odbyt, tylko ogólną pogadanka. Na fotelu sie znajdziesz, moze sie nawet okazac, ze możliwe będzie badanie klasyczne, wiele zależy od budowy blony dziewiczej, to nie jest jakiś mur, a półksiężyc i czesto można delikatnie ja rozszerzyć, nawet najmniejszy wziernik dla się wsunąć, a blony przy tym nie uszkodzi. Ale uprzedzić, ze to Twoja pierwsza wizyta i ze jeszcze nie wspolzylas powinnaś. To nic wstydliwego, wręcz przeciwnie,dobrze o Tobie świadczy. Myslisz ZANIM zajdziesz w ciaze;) ginekolog najpierw przeprowadzi z Tobą wywiad przy biurku, zapyta o pierwszą miesiączkę( ile mialas lat, gdy sie pojawila), o to czy cykle masz regularne, czy miesiączka jest bolesna, kiedy byla ostatnia (na wizyte najlepiej isc parę dni po miesiączce, a nie później niż kilka przed spodziewana kolejną, wtedy pobrany wymaz do badania cytologicznego da wiarygodny wynik, nie zabrudzony krwi). Potem lekarz powie Ci, ze masz sie przygotować do badania. Oznacza to po prostu, ze czas ściągnąć majtki ;) albo za parawanem, albo w osobnym pokoju w zależności od wyposażenia gabinetu. Najlepiej być w spodnicy albo sukience, wtedy bez skrępowania mozna przejść na fotel i tam dopiero podsunąć w gore ciuchy. Dalej lekarz wszystko Ci powie. Nie boj sie. Po badania ubierasz sie i wracasz na krzesełko przy biurku. Omawiacie wynik wizyty, czy pobral wymaz, czy jest jeszcze za wczesnie, jak sie masz zabezpieczać przed ciąża (zapytaj o to, jeśli sam nie powie, a chcesz sie dowiedzieć). To wszystko :)

Gość gość
ja byłam badana i tak i tak...serio...lepiej przez tyłek. w ogóle nie boli, lekki dyskomfort tylko.zresztą, jak coś dolega w pokarmowaym to i rodzinny tam Cię zbada zanim wyśle gdzieś dalej jak jest się dziewicą, do tego wąsko dość to myślę, że czasem lepiej się zgodzić na o***t.

Gość gość
Ale ja się cholernie denerwuję takim czyms. Nienawidzę swojego tyłka, jak na ten wiek mam go jak 50 letnia baba. Za cholerę się nie wypnę..tutaj akurat mam blokadę :|

Gość gosciowa
Jeśli autorka nie ma żadnych dolegliwosci, a miesiaczkuje regularnie, nie potrzebuje przy tym tony środków przeciwbólowych, nie współżyje jeszcze, a wygląd sromu tez nie będzie budzik zastrzeżeń, to ginekolog nie będzie jej na chama wpychal wziernika, byl "zaliczyc" to badanie. Bo i po cholere? usg moze zrobić przez powloki brzuszne. wszystko zależy od konkretnej sytuacji zdrowotnej danej pacjentki, a nie gadajcie bzdur,ze każda dziewica musi byc zbadana prze o***t, bo to nieprawda

Gość gosciowa
Niczego nie wypinasz. Siadasz na fotelu w pozycji półleżącej, nogi rozkladasz na boki, a stopy wsuwasz w specjalne podpórki, pupe zsuwasz w dol. Lekarz Ci wszystko powie.

Gość gosciowa
Wazne zebys podpytala najblizsze kobietki, do kogo chodza, kogo polecają. Sytuacja j ginekologa wymaga pewnej wrażliwości i delikatności, to wazne, by zminimalizować Twój stres, a w tym wypadku roznica miedzy ginekologami bywa olbrzymia. Jeśli nie masz się kogo zapytac, zajrzyj na stronę www znanylekarz.pl

Gość gosciowa
www.znanylekarz.pl

Gość gość
Jestem dziewicą i nigdy nie byłam badana od tyłu. Dla dziewic jest mniejszy wziernik. Można nim zbadać i pobrać cytologię nie rozszerzając pochwy aż tak mocno. A głowica USG też nie jest duża.

Gość gość
Badanie przez o***t jest strasznie poniżające. Jest jak kara za to, że się jeszcze nie rozpoczęło współżycia.

Gość gość
No właśnie m.in dlatego nie chcę.. to jest jakieś takie... kurczę no znalazłam jedną ponoć fajną babkę u mnie w mieście, może się do niej jutro zarejestruję. Prywatnie.

Gość gość
Ja bym się nigdy nie zgodziła na badanie przez o***t. A błona? Za przecięcie błony jeszcze bym mogła dopłacić, bo wtedy podobno pierwszy raz jest przyjemny i bezbolesny, a ja nie lubię cierpieć.

Gość gość
Ja na początku powiedziałam, że używam tamponów i może spróbować wsadzić normalnie. Udało się.