Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Erytrea1

6Weideraa

Polecane posty

Witam jestem tu nowy nazywam się michał :) dobra do rzeczy postanowiłem zrobić całą 6Weidera mam kilka pytań . Mam 19lat wzrost 187 waga 70-72 nie więcej jakie mogę mieć efekty po 6Weidera ? Jestem chudy brzuch w sumie płaski jak prosto stoję to zebra widać : A chciałbym mieć kaloryferek dziś dopiero 3dzień treningu dodam że przed treningiem zawsze robię trochę Brzuszkow i pompek po treningu też mam już Zakwasy Proszę też o jakąś motywację :d aa i dieta? Bo jem praktycznie wszystko ale przytyc nie mogę nigdy nie ważyłem nawet 75 Za wszystkie odpowiedzi dziękuje z góry i pozdrawiam!:)

przy odpowiedniej nisko tłuszczowej bogatej w proteiny diecie efekty będą widoczne. nie masz tkanki tłuszczowej więc choćby mięśnie urosły tylko odrobinę to i tak będzie to różnica. pamiętaj o jednym, większe mięśnie wystają. popracuj też nad innymi ćwiczeniami. pompki, czy bieganie. coś co pozwoli ci rozwinąć ciało w sposób równomierny. nie tylko brzuch. na koniec, nie chcę cię zniechęcać ale 6w to ćwiczenie dla kulturystów. odpowiednie przed ważnymi zawodami, nie dla początkujących. mimo wszystko powodzenia :)

Dzięki za rady :) to postanowienie i wiem że dam radę będzie ciężko ale co mi tam :) będę rano robił 6Weidera wieczorem pompki Brzuszki i dwa razy w tyg bieganie myślę że starczy po miesiącu dodam do tego siłownię :)

powodzenia :) nie zapominaj tylko o czasie jaki potrzebują mięśnie na odbudowę i odpowiedniej diecie. sugerowałbym konsultację z jakimś trenerem lub fachowe fora w internecie :)

nie mam zbyt wiele czasu na tłumaczenie bo sam zabieram się za swoje treningi:D w dużym skrócie, podczas treningu mięśnie się niszczą, a z pomocą odpowiedniej diety się odbudowują i rozrastają. potrzeba na to czasu. masz tu fragment artykułu x "Trening siłowy powoduje przyrost masy ciała Fałsz Wpływ treningu siłowego na masę ciała zależy nie tyle od ilości czy rodzaju ćwiczeń, co od obfitości diety. Waga ciała jest regulowana przez stosunek dostarczanego pokarmu do zapotrzebowania energetycznego. Jeżeli bilans kaloryczny jest zerowy, tzn. nie jemy więcej niż zużywa organizm, masa ciała nie wzrośnie - niezależnie od tego, czy ćwiczymy z obciążeniem czy nie. Jeśli bilans kaloryczny pozostanie ujemny - nie zaczniemy rekompensować sobie wysiłku dodatkowymi porcjami pożywienia, a więc będziemy wydatkować więcej energii niż jej sobie dostarczać - kilogramy będą spadać. Waga ciała podskoczy dopiero wtedy, gdy nawet po odliczeniu energii spalonej podczas treningu zostanie nam na koncie umiarkowany zapas energii. Z tego "nadmiaru" organizm będzie odbudowywał i rozbudowywał uszkodzone w trakcie treningu mięśnie. Oznacza to, że mięśnie z powodzeniem "rozrosną się" w wyniku treningu siłowego, ale dopiero po zwiększeniu racji kalorycznych. Mięśnie ważą znacznie więcej niż tłuszcz, więc rezultat może odbić się także na wadze. Jeśli dostarczamy sobie więcej pożywienia niż jest nam potrzebne do funkcjonowania i do rozbudowy uszkodzonych podczas treningu mięśni, pozostała energia przekształci się w tkankę tłuszczową."