Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysylacie na kilka dni do rodziny dzieci

Polecane posty

Gość gość

Moja ciotka juz kilka razy chciala wziac do siebie na kilka dni moja corke. ale zawsze cos mi wypadalo ze nie moglam dac. ale teraz postanowailam ja dac. ma 5 lat i nie daleko 30km. czy dobrze czy zle robie?

Gość gość
Jeśli dziecko ma dobry kontakt z ciocią to czemu nie. U mnie tylko moja mama zabiera do siebie wnuki (tylko starszą lub czasem oboje) do siebie na tydzień. Kiedyś moja bratowa proponowała żeby u niej nocowała moja córka, ale nie zgodziłam się. Niby nic takiego, ale oni mają tylko 2 chłopców (starszych od mojej) i jakoś tak wydaje mi się to kiepskim pomysłem.

Gość gość
i corka tez do babci jezdzi. kilka razy w roku na kika dni czasem nawet n a2-3 tyg.

Mnie ciągle wysylano, ale potem w zamian kuzyni przyjeżdżali do nas :) A moje dziecko jeździ tylko do swoich dziadków bo jest jeszcze male :) do tej pory najdłużej był 8 dni, a teraz będzie 3 tygodnie bo wyjeżdżamy na wakacje bez dziecka :)

Gość gość
Z dzieciństwa pamiętam, że uwielbiałam nocować u babci (tej za płotem) lub jeździć do drugiej na "wakacje" (mimo, że babcia mieszkała w bloku, a ja w domu na wsi, jakieś 30 km od niej - tak nietypowo, bo zazwyczaj koledzy jeździli "do babci na wieś") czy też do cioci - bo uwielbiałam moją kuzynkę (sama miałam młodszego brata - kuzynka DZIEWCZYNKA i nasze dziewczyńskie zabawy to było coś!). Był to dla mnie super spędzony czas i nawet nie wiedziałam i średnio mnie to interesowało, co w tym czasie robią rodzice - to tak jeszcze tak przy okazji odnośnie tematu wyjazdów rodziców bez dzieci na wakacje :p Jeśli moje dziecko będzie chciało jeździć do rodziny, a i rodzina wyrazi chęć, to również będę je wysyłać "w świat"! :)

Gość gość
Moja byla prawie 4 tygodnie przez wakacje u dziadkow. Miala wtedy 4.5 roku. W tym roku tez chce jechac wiec prawdopodbnie tez pojedzie :)

Gość gość
Jasne, do rodziców lub siostry, albo zapraszam rodziców do siebie, a sami wyjeżdżamy w spokoju.

Gość gość
Jeśli mała chce jechać to czemu nie? Moja ma 3 lata, kilka razy została u dziadków na jedną noc ale rano to już płakała za mną. Jeśli twoja chce jechać niech jedzie. Tylko uświadom cioci, żeby się nie zdziwiła gdyby mała płakała. Już się nie mogę doczekać kiedy moja będzie chciała dłużej u kogoś zostać. Moja chrześniaczka jak miała właśnie jakieś 5 lat pierwszy raz się odważyła przyjechać do mnie na kilka dni i wytrzymała bez mamy. Siostra też zadowolona, posiedziała sobie trochę w ciszy :)

Gość gość
moja juz 2 razy byla u babci na dluzej. i teraz wyjazd na gora 3-4 dni. ma 5 lat.

Gość gość
Gościu naprawdę twoja córka wytrzymała 4 tygodnie u dziadków? Nie odwiedzałaś jej? Mojej siostry dzieciaki są już duże, jednej mają 8 i 11 lat, drugiej 10, niby do dziadków prawie na miesiąc jeżdżą, ale mamy chociaż raz w tygodniu muszą ich odwiedzić bo już tęsknią. Kurcze, ja też pamiętam jak jeździłam do babci, mieszkał z nią mój wujek i kuzynki, to była zabawa. Bo w domu tylko brat młodszy, a siostry to już dorosłe były. Moja powiedziała (ma 3,5 roku) że pojedzie w ferie na kilka dni do mojej siostry (jej córka ma 8 lat, ale lubią się razem bawić). Już się doczekać nie mogę, taka duża dziewczyna z niej i coraz bardziej samodzielna!

Gość gość
moja 1 raz to pojechala az na 5 tyg. i wytrzymala.