Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do samotnych matek

Polecane posty

Gość gość

mam zamiar odejść od chłopaka z którym mam dwójkę dzieci.Martwię się tylko czy sobie poradzę finansowo,moje dochody to 1200zł plus alimenty które będzie musiał płacić ale podejrzewam że nie będzie to więcej niż 500zł na dwójkę.mam jeszcze 700 zł które dostaje od babci dla córki ale te pieniądze teraz są a za chwile może ich nie być.Będę też musiała wynająć jakieś małe mieszkanie które pochłonie pewnie jakiś 1000 zł.dziewczyny napiszcie proszę jak sobie radzicie i ile mniej-więcej macie kasy na miesiąc.myślałam też o złożeniu wniosku na mieszkanie socjalne ale na pewno będę musiała czekać jeśli wogóle będą chcieli mi je przyznać...mam małe dzieci,córka ma dwa lata a syn właśnie się urodził...

Gość gość
a co z praca? teraz jestes na macierzynskim? bedzie bardzooooooo ciezko.

Gość gość
jest ciężko ale jakoś daję radę tylko ja mam swoje mieszkanie, a do rodziców nie możesz wrócić?

Gość gość
Objawil sie o szostej piec przy niedzieli przed Sadem Ostatecznym Okazal sie taki maly i smieszny ze osobistosci spadaly z foteli: co co to za kpina taki Bog. O to chodzi o to chodzi powiedzial to ostatnie z moich mocnych uderzen Musialem byc niewierygodny Teraz przynajmniej wiem kto nie zachwial sie w wierze

Gość gość
tak,jestem na macierzyńskim po którym będę mogła wrócić do pracy ale kokosów nie zarobię.jeśli chodzi o rodzinę to mam mamę która mieszka z moim bratem w bardzo małym mieszkaniu a więc odpada.Oczywiście mama przyjmie mnie z otwartymi ramionami ale ja nie chcę zwalać im się na głowe z dwójką dzieci bo gnietlibyśmy się jak sardynki w puszce...będę próbowała jakoś sobie dorobić ale przy tak małych dzieciach będzie to trudne...

Gość gość
''Chłopak'', dwa bachory,, zapomogi, normalnie porażka na maksa. Czyli zostaniesz prawie typowa mamuśką. Nie wstydzisz się?? Ja bym sobie nie dała zrobić bękarta byle chłoptasiowi, wiem co to zabezpieczenie i nie prowadzam się z byle kim.

Gość dziewczynka z zapalkami
jesli nie wiedzisz dziecka w dziecku zapraszam na szafot podpalam osobiscie :p, :P, :P

Gość gość
a kto z dziecmi bedzie? kiedy ty w pracy.

Gość gość
Zrób sobie trzeciego bękarta to alimenty będą większe, poważnie, to dobry patent starych meliniar.

Gość gość
a niby czego mam się wstydzić?!!!nie mam zamiaru siedzieć nikomu na głowie,chcę sobie sama dać radę a jeśli chodzi o alimenty to będzie płacił skoro nie potrafi się dogadać tylko woli chlać.to chyba on powinien się wstydzić.i nie przeszkadza mi to że będę typową mamuśką,kocham swoje dziec***onad wszystko i chcę żeby miały spokojne dzieciństwo bez awantur.Co może mam z nim zostać bo nic dobrego mnie już w życiu nie spotka.K***a!!!człowiek zakłada temat żeby się poradzić a tu od razu jedna z drugą się mądrzą o zabezpieczeniach,nie wasza sprawa!!!nie proszę o kazania moralne tylko zadałam konkretne pytanie,czytajcie ze zrozumieniem. jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi to mam jeszcze trochę czasu żeby coś zorganizować , moja mama jest chętna i jest taka instytucja jak przedszkole

Gość gość
ale przedszkole kosztuje dla 2 dzieci. i to nie malo. oplaty za mieszkanie i przedszkole pochlonie ci ok.80% miesiecznych dochodow wlicajac w to alklimenty. a za co berdziecie zyc? nie mysl sobie ze to takie proste.

Gość gość
ja bym na twoim miejscu wyjechała do pracy za granicę, najlepiej tam gdzie mają wysoki socjal, najpierw sama, a jak się ogarniesz to sprowadzisz dzieci, bo w Polsce będąc sama z takimi zarobkami sobie nie poradzisz

Gość gość
Ja tez mam dwojke, ale swoje mieszkanie, jednak do pomocy mame, siostre, sasiadke (wszystkie z doskoku, ale w razie potrzeby ktos jest), poza tym przedszkole (dzieci 4 lata i 2,5 roku), prace (zmienilam na lepsza), tylko teraz jest latwiej, dobrze zarabiam, jestewm wesola, spelniona, podruzuemy,, odzylam. Nie musisz sie tlumaczyc, masz prace, masz perspektywy i dobra rodzine, to dobry start i porazisz sobie z taka motywacja. Nikt nie wie co go spotka, znam mnostwo dobrych kobiet okrutnie oszukanych, ale wszytskie wyszly na prosta. Nie katuj dzieci ochlajem, masz wielka racje i jestes sweitna laska. Ci co tak szczekaja nie wiedza co ich moze spotkac, jakos dziwnie pokornieja jak wychodza na jaw ich trupy w szafie. NO ale to niewazne, zyjesz dla siebie i dzieci, nie dla szczekaczy. Powodzenia!

Gość gość
ja majac 1 dziecko pracujac i majac 350zł alimentow + rodzinne. zylam na skarju nedzy. po oplatach amialam swoje mieszkanie- i oplceniu zlobka. zostawalo mi na zycie ok.400zł. to byl koszmar. a i corka mi cigale chorowala.

Gość gość
Trzeba było myśleć wcześniej, niż się dałaś zapłodnić, ale czegoż oczekiwać od tłumoka, którym jesteś. Możesz mu zostawić bachorki i być wolną, albo zrób sobie kolejnego, to alimentów więcej dostaniesz. Możesz też poszukać frajera, co taka gromadkę przygarnie.

Gość gość
wiem że to nie łatwe ale co mam zrobić?męczyć się?stale są awantury w domu i dzieci to widzą.dogadać się nie dogadamy bo już próbowaliśmy nie raz a ja nie mam już siły.mój chłopak jest dobrym człowiekiem tylko po alkoholu palma mu bije a ja chcę mieć swięty spokój bo jestem już zmęczona tym wszystkim.jeśli chodzi o przedszkole to chodziło mi o państwowe które samo w sobie nie jest chyba płatne

Gość gość
Nie sadze, ze taniej wychodzi mieszkanie z pijusem, nawet jesli ma jakas prace to ja pewnie straci, a moze wsiadzie dziewczynie na bary i bedzie ja i dzieci obzeral. Zagranica tez niezly pomysl, ale najpierw troche podchowac dzieci w Polsce, i zobaczyc jak leci. Przeszkola panstwowe kosztuja grosze, PRACUJACY samotny rodzic ma pierwszenstwo. Mozna dostac doplaty do zywienia. I nie jest to zadna wielka laska, bo soba pracujaca placi ogromne podatki i mnostwo skladek, tak wiec nalezy sie tej pani jak psu micha.

Gość gość
napewno grosze.??????????? minum 400zł bedzie musiala dac na przedszkole. a tez zalezy jaka ma prace od 7-15?

Gość gość
do gościa z 23;59 odp*****l się ode mnie,moja sprawa ile razy się zapłodniłam!nie masz nic mądrego do napisania to się nie udzielaj

Gość gość
Grosze? gdzie? Ja 3 l. temu w państwowym płaciłam 360 zł. bez zajęć dodatkowych. Bajki pleciecie, albo na zadupiach mieszkacie.

Gość gość
Jesteś szmatą z bękartami, licząca na alimenty i pomoc babci, więc nie burz się tak, przecież to tylko stwierdzanie faktów, tzw. prawda.

Gość gość
OOO widzę odezwały się matki polki z cudownymi udanymi i szczęśliwymi rodzinkami.Ja mam trójke dzieci , męża i cudowną rodzinę ale kiedyś byłam samotną matką z jedną córką...i nie jest łatwo....a wy zaraz z wyzwiskami bo komuś się życie nie udało...oby wasze córki i synowie zostali samotnymi rodzicami!!! tak życzę wam tego to wreszcie zaczniecie się oglądać nie tylko na własne rozpuszczone i spasione od nadmiaru dobrobytu d**y////

Gość gość
LUDZIE co wy wypisujecie każdemu zycie może się roznie potoczyć skad w was tyle zlosci i jadu to jest straszne ze potraficie drugiej osobie wypisywać takie rzeczy tak naprawde nie znając jej i jej historii zastanowcie się lepiej nad sobą, Może zamiencie z mama mieszkanie na większe razem będzie latwiej i taniej??????

Gość gość
No swojej córki nie wychowałam na dającą się spuścić byle komu szmatę, ani syna na zapładnaiającego byle tłumoka. Mi dzieci wstydu i byle bękarta, z byle kim, nie przytargały do rodziny. Po prostu unikają od dzieciństwa zadawania się z hołotą.

Gość gość
na alimenty nie liczę,stwierdzam tylko fakt że płacić będzie musiał skoro nie chce ich wychować w normalnej rodzinie,a co do babci to napisałam że to jej dobra wola i że teraz daje a wcale nie musi więc nie wliczam tych pieniędzy!!!a tak na marginesie to coś mi się wydaje że ty właśnie jesteś takim życiowym nieudacznikiem którego baba kopnęła w d**e bo wytrzymać nie umiała i dowaliła niezłą sumką do płacenia i teraz masz pretensje do całego świata kobiet że ci na piwko i imprezy nie wystarcza... Jeśli chodzi o zamianę mieszkań na większe to niestety nie mamy z mamą kasy żeby to zrealizować bo trzeba by sporą sume dopłacić a nie mamy takich oszczędności.ale pomysł bardzo dobry

Gość gość
Nie zgadłaś, jestem kobietą. Siedzę z nudów na kafe, jutro mam wole, więc się nabijam do woli z innych.

Gość gość
i poza tym to mój chłopak nie jest byle jakim szmaciarzem,kiedyś był normalny tylko niestety wybrał alkohol,co to moja wina?nie jesteśmy patologią,po prostu nam nie wyszło.A rodzice dobrze mnie wychowali tak myśle.przecież nie chce ciągnąć kasy od obcych i państwa,pracuje na siebie i dzieci.

Gość Norwegia Norwegia
wiesz nie chcę cię matrwić ale ja 5 lat temu płaciłam za przedszkole państwowe prawie 400pln-za jedno dziecko!. mam koleżankę co miała dwójkę w przedszkolu to płaciła 600 pln w państwowym. w sumie to nie wiem czy jest sens do tej pracy wracać-600 przedszole plus 100 pewnie bilet miesięczny. zostanie ci 500pln. to tyle to z opieki ci dadza.nie mowie tego zlosliwie.

Ile zarabia ojciec dzieci? moja koleżanka po rozwodzie dostaje 700zł na jedno dziecko, a jej były zarabia ok. 2200 netto, więc może też będziesz miała większe alimenty. O mieszkanie też możesz się starać ale zależy ile twoja gmina czy miasto ma na to środków, poza tym zawsze możesz starać się o dodatkowe zapomogi. Jeszcze jedno - nie dyskutuj z tymi wrzeszczącymi debilkami wyzywającymi od szmat i bękartów. Nie rozumiem po co udzielają się w wątku skoro nie odpowiadają Ci na pytania? Dziewczyna się stara, odcina się od patologii aby ratować dzieci, a jakieś pomarańczowe anonimy ją besztają - dziewice niepokalane się znalazły hahahah :P