Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do samotnych matek

Polecane posty

i jak babcia chce jej dawać kasę to nie Wasza sprawa, jej emerytura! za wasze ją sponsoruje?? jak nie, to co Was to obchodzi? polki-katolki :P

Gość gość
O alimenty się nie martw bo sąd nie patrsy ile ojciec zarabia tylko jakie ma możliwości finansowe a przede wszystkim jakie są uzasadnione potrzeby dzieci. Zbieraj paragony za ubrania leki no za wszystko. Wejdz na pierwszy lepszy kalkulator alimentów i sobie policz . Na dziecko w wieku przedszkolnym min 500 zł ma jedno. Jak ojciec nie będzie płacił to jest fundusz alimemtacyjny. Więc się nie martw a jjk nie to mozna od dziadków ściągać. Uciekaj od alkoholika bo jak zostaniesz w tym syfie to cię ddzieci znienawidza

Gość gość
Może pójdź z partnerem na terapie skoro wcześniej był inny może się ocknie? może ma jakas depresje albo inne problemy i nie daje rady ?

przynajmniej jedna mądra co nie chce skazywać dzieci na widok schlanego ojca.

Gość gość
poszukaj domu samotnej matki jak nie chcesz wracać do mamy:) może uda ci się coś odłozyc na wynajem mieszkania albo poznasz kogoś kto chętnie wynajmie mieszkanie do spółki:) a debilek nie słuchaj :) maja szablon i tylko wklejają :p zawsze piszą to samo :P a może wróć do mamy np na rok, napewno dasz radę cos odłozyć na start, nawet niech to będzie na kilka mc na wynajem, zawsze to coś:) maluszek troszkę podrośnie :) ja bym wróciła:) będziesz mogła na spokojnie się zastanowić razem z mamą:) co dwie głowy to nie jedna:) ważne żeby się wynieść a potem myśleć co dalej, bo na odwrót się nie da... bo nigdy tego nie zrobisz... to są trudne decyzje i trzeba to zrobić szybko i porzadnie:p a może póki masz macierzyński mogłabys zahaczyc się u babci??? miałabyś kat a babcia pomoc i towarzystwo:) pomyśl :) taka rodzina to szczęście :) i nie łam się:) ja też byłam samotna matką i jadłam sam makaron:p a teraz mam wspaniałego męża dzieci, wszystko przed tobą:)

Gość gość
A moze poszukaj po ogloszeniach czy jakas mama samotna rowniez chcialaby z Toba wynajac mieszkanie i dzielic sie oplatami? Czasem sie zdarzaja takie sytuacje. Ja tez kiedys bylam samotna matka, zarabialam 2500 zl na reke, 1300 za mieszkanie juz z oplatami - 2 pokoje 40m2, samochod splacalam 400 zl, dojazd do pracy 80 zl miesiecznie bo auto malo palilo i blisko miałam. Myslalam ze swiat sie skonczyl, córka miala astme, kupa pieniedzy na nierefundowane leki, co chwile cos sciagali, tatus nie poczuwal sie do odpowiedzialnosci za dziecko i nie dokladal ani zlotowki. Potem zalozylam sprawe w sadzie, placi 500 zl. To bylo juz wiele lat temu, odbilam sie 'od dna' i teraz zyje, tak jak na to zasluguje i co sama sobie wypracowalam - mam wlasny dom, lepszy samochod, ktorego juz nie splacam, skonczylam 2 kierunki, prowadze maly, dobrze prosperujacy interes. Dziewczyny, nie dołujcie jej tak. Ona szuka tu wsparcia. Ja zanim odeszlam od mojego bylego - tyrana i damskiego boksera, minelo 5 lat. Teraz minelo kolejnych 5 i czuje ze zyje. Tego samego zycze autorce.