Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niski przyrost masy

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja mala ma 6 tyg, wazy 4,48kg. W ciagu ok 3 tyg. przybrala ok 200g, podobno jest to maly przyrost masy ciala. Pod koniec miesiaca mamy ponownie zglosic sie na wazenie. Corke karmie z butli, jednorazowo powinna wypijac ok 150ml - 5xdziennie, rzadko kiedy wypija cala porcje, nie chce, karmiona jest tak co 3-4 godz. Ostatnio przechodzila tz skok rozwojowy i jadla gorzej. Zaczelam sie troche martwic... Jak jest z tym u Was?

Gość gość
U mnie tak było z moim synkiem- matko, jak ja się martwiłam (jego waga ur 2600g, najniższa po porodzie 2250- więc spoooro spadł i dłuugo nie mógł dobić nawet do tej urodzeniowej- dokładnie nie pamiętam jak długo trwało zanim zaczął w miarę dobrze przybierać- ale napewno ok. miesiąca jeśli nie dłużej) Karm jak najczęściej, nawet po 30 ml, ważne, aby pobudzić jego układ trawienny...

Gość gość
Do tej pory przybierala dobrze, mala nie wydaje sie byc glodna, lubi tez sobie pospac, nawet po 5 godz snu nie wypija zalecanej porcji. ale tak jak mowisz postaram sie ja karmić częściej i mam nadzieje, ze na nastepnym wazeniu bedzie ok. Dzięki!