Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajecie maluchom kaszki

Polecane posty

Gość gość

Są takie zdrowe? bo raczej nie te gotowce pełne cukru? Szukam kaszek bezglutenowych i bezmlecznych dla malucha ale naturalnych, bez zbędnej chemii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kiedy moja córka była niemowlęciem dawałam bezmleczne kaszki hipp ale tu gdzie mieszkam jest ich spory wybór więc miałam ułatwienie. Jak dziecko skończyło roczek zaczęłam kupować jaglaną, gryczaną nieprażoną, kukurydzianą i grysik orkiszowy pełnoziarnisty i tak, grysik orkiszowy służył do zagęszczania zupek i sosów, kaszkę kukurydzianą dodawałam czasem do mleka a pozostałe gotowałam i zmiksowane mieszałam z owocami na słodko z dodatkiem kilku kropli oleju rzepakowego lub oliwy. Córka szybko przestała pić mleko więc opcja podawania ich z mlekiem trwała króciutko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja daje manne na mleku, smiac mi sie chce z niektorych histeryczek, na ktorych zarabiaja koncerny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
masz się czym chwalić dajesz dziecku najmniej wartościową z kasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jaka to jest "najbardziej watrosciowa" dla 4-miesieczniaka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do ukończenia 4 miesięcy tylko mleko jeśli jest na mm po 4 kasza jaglana lub kleik ryżowy. Na pewno nie glutenowa kasza manna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak chcesz zdrowo, to gotuj dziecku sama - brązowy ryż, kaszę jaglaną, płatki owsiane - na wodzie czy mleku, o odpowiedniej konsystencji i miksuj na gładko. Doskonałe są tez ekologiczne kaszki Holle albo Topfler. Im starsze dziecko, tym więcej dodatków - owoce, orzechy, sezam, migdały, kakao. Jak trzeba dosładzać - świetnie sprawdzają się zmielone daktyle, figi (a ile wapnia !), syrop z agawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dalej bawcie sie w pilnowanie glutenu, a potem dziwic sie ze alergii pelno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Znowu nieuki z kafe :o kasza manna jest zdrowa. Ale wy wszystkie skonczylyscie technologię żywności i żywienia, dodatkowo medycynę ze specjalnością pediatra no i kurs dietetyki. Hahaha. Zanim coś kompromitującego napiszecie to wrzuccie hasło w wyszukiwarkè.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a kto powiedział że manna nie jest zdrowa, nie jest zła ale jest gorsza od innych kasz, poza tym ważne jest urozmaicenie, bo to co ma proso nie ma tego pszenica itd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×