Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

castagnus czy ktoś stosował żeby mieć dziewczynkę

Polecane posty

Gość gość

wyczytałam ostatnio że 98% kobiet biorących castagnus rodzi dziewczynki - czy tak faktycznie jest?

Gość gość
A co ma piernik do wiatraka?Płeć dziecka nie jest zależna od tego jaki lek bierzesz!!

Gość gość
no właśnie podobno ma to znaczenie - to jest lek pobudzający przysadkę mózgową do produkcji hormonów które zwalczają zbyt wysoką prolaktynę poprzez zwiększenie innych hormonów - a przy większej ilości tych są dużo większe szanse na poczęcie dziewczynki.. poczytaj fachowe i nie fachowe informacje

Gość gość
podobnie jest z dawkami vit C, wapnia i magnezu

Gość gość
castagnus ma zapobiegać PMS czyli napięciu przedmiesiączkowemu, regulować hormony a nie sterować płcią poczętego dziecka uregulowanie hormonów umożliwia zajściu w ciążę w ogóle a nie programowanie płci dziecka by zaplanować płeć dziecka możesz jedynie wybrać moment zapłodnienia

Gość autorka gośc
dobra wróćmy do pytania - czy ktoś po stosowaniu castagnus ma dziewczynkę czy chłopca?

Gość gość
stosowałam 1 cykl i ma być chłopiec

Gość kwieciń
Witam! Przez pół roku staraliśmy się o dzidzie i w miesiacu co zaczełam brać castagnus oraz oeparol udało się:) a co do płci to Ci nie powiem ponieważ zadecydowaliśmy, że chcemy mieć niespodziankę :) Ale czy to ważne-najważniejsze żeby zdrowe było!

Gość gość
na to, czy będzie dziewczynka czy chłopiec mają wpływ wyłącznie plemniki- radzę dokształcić się jednak zamiast pouczać innych

Gość gość
To plemniki decydują o płci dziecka a nie dieta matki! Jaka średniowieczna ciemnota. Aż żal że tacy ludzie biora się za rozmnażanie.

Gość gość
Zgadzam się - plemniki decydują o płci. Y - meskie X- żeńskie. Plemniki X są wolniejsze,ale dłużej żyje, więc by zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki powinno się współżyć przed owulacją tak 2-3 dni. U nas ta metoda się sprawdziła. Okres przed owulacją wyznaczałam sobie testerem na ślinę. Samej ciężko było mi to wyznaczyć

Gość gość
Nie do końca tak jest że tylko plemniki. Dieta i zakwaszenie ma ogromny wpływ na przeżywalnośc plemnika danej płci, ale to zbyt skomplikowane by napisac o tym w 2 zdaniach.

Gość gość
ja mam syna i moja kolezanka tez.podobno o synków się stara a z córkami wpada :)

Gość gość
sama jesteś średniowieczna ciemnota zacofańcu! poprzez dietę można zmienić środowisko w pochwie na takie które bardziej "wolą" plemniki męskei lub tez zeńskie.

Gość gość
całkowicie środowiska w pochwie żadną dieta nie zmienisz, więc tak czy siak wszystko zależy od tego, jaki materiał genetyczny niesie ze sobą plemnik

Gość gość
oj zmienisz zmienisz. jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj

Gość gość
do tych co tu mówią o zacofaniu pragnę poinformowac że zaplanowaliśmy z mężem płec u kazdego z trojga naszych dzieci. Mamy dwie córki i ostatniego syna.

Gość gość
weź dziewczyno nie wciskaj ciemnoty, bo można jedynie próbować wpłynąć na to co się urodzi, ale genetyka sie kłania i to bardzo nisko, zapytaj lekarza

Gość gość
do forumowej ekspertki od genetyki: mojej siostrze udało sie zaplanowac corke i syna a kolezance dwie corki, wiec skoncz ujadac. dla wszystkich zainteresowanych: jest takie forum babyboom i tak sie dziewczynom udalo w jakiś 98 albo 99 procentach zaplanowac i maja upragniona plec.

Gość gość
czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? czy dieta nie tylko zmieniła ci środowisko w pochwie, ale również wyżarła mózg?

Gość gość
przychrzaniłąś się i ujadasz, zejdz ze mnie i daj sobie na luz. no ok, to WPŁYNĘŁAM na płec. ulga?????

Gość gość
Ja sie staralam o dziecko dlugo zaszlam w ciaze w 1 cyklu z castagnusem I teraz obok mnie spi 3 tygodniowa dziewuszka