Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kla

kwiecień maj 2014

Polecane posty

Hej dziewczyny:) Czasem się zastanawiam czy nie jestem zbyt wymagająca jeśli chodzi o lekarza a tym bardziej jeśli chodzi teraz o gin ale wydaje mi się że poprostu żaden nie jest taki dobry jak moja wcześniejsza doktorka prowadząca też była na kase chorych i miałam co chwile robione usg nawet nie miała problemu zajść ze mna na porodówke żeby zrobić mi dwa razy bardziej szczegółowe badania ! i chyba tu jest pies pogrzebany że nie umiem teraz żadnemu lekarzowi zaufać No dzisiaj już ostatnie pranie nastawiam i już wszystko uprane :) zaś zapowiada się piękna pogoda ale w pogodzie głoszą że ma się to zmienić od soboty :(

miluskaaa - już dawno się nie odzywałaś? mam nadzieję że wszytko u Ciebie dobrze?!

a i od kąd leże plackiem a do tego doszły same zachcianki na słodycze a mąż pod tym względem mnie nie ogranicza- a szkoda- wczoraj dostarczył mi tort i ciasta :) to waga dość mocno poszła w góre katastrofa a gdzie tam do końca :)

'kla' o wage sie nic nie martw, bo ja nie leze plackiem, a wlasnie zamiast obiadu czy kolacji to bym slodkim zajadala sie..i dzis widzialam efekty na wadze u lekarze :( A do konca mamy juz blizej niz dalej, wiec przetrwamy :)

Gość gość
schwEwa - no niby tak ale teraz są to najgorsze miesiące co najwięcej się przybiera więc mało pocieszające :) ale wiadomo maleństwo najważniejsze!

ten gość to ja :) Lecę pranie powisić bo właśnie wyprało a jeszcz wcześniejsze wisi na suszarce :)

hej dziewczyny, jestem i żyję ! Jakoś tak nie pisałam nie wiem czemu, chyba z lenistwa. W poniedziałek miałam wydarzenie rodzinne pod tytułem pogrzeb, to trochę się zeszło, poza tym mogłabym ciągle spać i spać, tak jak na początku ciąży. Wzięliśmy się trochę za porządki w domu, w końcu się zmotywowaliśmy, trzeba jakoś zagospodarować to nieduże mieszkanie żeby było dobrze i żeby nie wyglądało jak graciarnia. Także działamy. Moje maleństwo codziennie około godziny 12 urządza sobie taką imprezę w brzuchu, że chyba niedługo przez skórę wyskoczy.

Kla - ja Ciebie w pełni rozumiem bo teraz chcemy wiedzieć pod koniec wszystko czy jest w porządku, czy coś się dzieje, a tu taka olewka ze strony lekarza. Ja to Ci powiem, że ta moja prywatna to taka na kasę chyba nastawiona, też szybko szybko żeby jak najwięcej pacjentek przyjąć. Jakbym miała wybierać jeszcze raz to byłby to ktoś inny, przede wszystkim ze sprzętem usg bo właśnie nie każdego stać żeby i za wizytę płacić i za usg osobno. Ja się mojej zapytam w przyszłym tygodniu czy mam iść na usg prywatnie czy mi może w szpitalu zrobią jak będę jeździć na ktg, bo przecież nadal nie wiem czy maleństwo się obróciło.

Piszę tak na raty żeby nie było SPAM. Elelinka - na ból gardła w ciąży to ja żywiłam się hallsami :P dostałaś swoją paczkę z koszulami i stanikami? Ja stanika nie mam ani jednego, nie mogę się zebrać jakoś do zakupu bo kompletnie nie wiem jaki. Lila - o gronkowcu nic się nie wypowiem niestety. schwEwe - u mnie na wadze też widać efekty, ale co zrobić. Jakoś to ogarniemy po porodzie, będziemy się wspólnie odchudzać, chociaż pewnie będziemy tak zajęte dzieciaczkami, że waga sama zleci. Ja miałam iść na spacer, aż w końcu zasnęłam i dopiero niedawno wyłoniłam się z domu po pieczywo i powiem wam, że u mnie jakaś mylna ta pogoda, niby piękne słońce a jakiś taki chłodny wiatr wieje. Już bym chciała być po wszystkim ......

Gość kamiiii
Witam kochane,dlugo mnie nie bylo,przylonczylam sie na 3 stronie topiku,termin mam na 5.05.2014,.

Gość lila111
--lila111 ----- --27lat ------- 01.04.14 ----- syn---Tymon Jerzy -- Kate888 ----26lat ------- 26.04.14 ----- syn - Igor Robert - kla-----------24lat--------26.04.2014-----niespodzianka---D om inik albo Wiktoria --miluskaaa- --24 lata-----21.04.2014---- coreczka Alicja --schwEwe ---29lat ----- 30.04.14 ------- corka --myszapteczna-- lat--18.04.2014-------corka--Anita --Elelinka --27 lat--18.04.2014--------córka Agnieszka

Gość lila111
Witaj kamiii:-) dopisz sie do tabeli :-) mam naszieje ze wzielam najbardziej aktualna ???

Gość lila111
Witaj miluska fajnie ze juz jestes :-) A laski ile macie juz na plusie z waga jak mozna wiedziec ? bo ja mam ju z18 kg ale mam nadzieje ze zrzuce b szybko jak z pierwszym synkiem :-):-):-)

hey :) W ciągu dnia w sumie nic się nie dzieje. Ale jak już muszę pogadać przez telefon lub z mężem wieczorem to dopada mnie nie tylko ból gardła ale i kaszel paskudny doszedł grrr Zaopatrzę się w te hallsy :D i może w końcu nauczę się robić ten legendarny syrop z cebuli. Póki co ratuje się miodkiem. Dziewczyny strzeżcie się tego Słońca i wiatru żeby nie było jak u mnie. Paczka przyszła :) Jadnak nie mam talentu do kupowania bielizny przez neta bo albo ich tabele wymiarów są dziwne albo ja się zmierzyć nie umiem. Ale jakoś to będzie :P Cały tydzień piorę i prasuję. Jutro może w końcu uda mi się wyprać pościel dla Małej, rożek i maraton się skończy :D Co do wagi to u mnie tragedia :( już mam 22kg na plusie mam nadzieje, że miluskaaa ma racje i po porodzie dam radę to ogarnąć. Mam nadzieje, że karmienie piersią będzie wystarczająca motywacją do zarzucenia słodyczy. Bo to jednak moja pięta achillesowa. Także tego nie łamiemy się dziewczyny :P Już niebawem dzieciaczki będą z nami ^^ Powiem szczerze, że się boję :P ale podekscytowanie tez jest. Witaj kamiii 🖐️ 🌻

hej kamiii ! :) pamiętam Cię, ale chyba wykreśliłam z tabeli bo nic nie pisałaś i myślałam, że zrezygnowałaś z naszego towarzystwa :P ja mam problemy z zaparciami ostatnio :/ i aż się boję ważyć też. Ale mam na plusie około 15 kg już, jak słyszę, że ktoś przytył np. 6 kg przez całą ciążę to zastanawiam się jak to jest możliwe :/ albo że ze mną jest coś nie tak. Ale Lila fajnie, że udało Ci się szybko wrócić do formy po pierwszej ciąży, pocieszyłas mnie

Gość lila111
Elelika zrzucisz napewno wczesniej czy pozniej a jak karmienie piersia bedzie to bedziesz szybko tracic no i dieta :-) A tak patrze na ta tabele i widze ze ja pierwsza rodze ?! jej.... u mnie to juz niedlugo i sie ciesze ze juz nie bede miala tego brzuchola :-) ale pewnie i bede tesknic za nim :-)

Gość lila111
aj.... pisalam i sie wykasowalo ..... Jak dla mnie to tez 6czy 9 kg to tez szok tak malo ale moja kolezanka tak miala i po prostu miala tylko brzuszek doslownie :-) miala jak by pilke wsadzila za bluzke nic jej nie poszlo w nogi ani indziej :-)

Moja koleżanka podobnie. Echh niektórym kobietom to się szczęści Ja się obawiam bo zawsze jakaś niewielka nadwaga u mnie była, ale ponad 20 kg na plusie to szok. Mam nadzieję, ze nie wpadnę później w depresję :/ lila111 pierwsza będziesz mieć już za sobą brzuszek i będziesz się dzieckiem cieszyć :) ja niby po Tobie ale jednak wiadomo, że może być poślizg ;) Mam nadzieję, że mimo wszytko po porodach topik będzie podtrzymywany i nie umrze śmiercią naturalną choć pewnie łatwe to nie będzie.

Gość kamiiii
Kamiiii---25lat---5.05.2014----synek---Jas-- Faktycznie troche dlugo mnie nie bylo,ale wracam :-) Jesli chodzi o wage to jestem juz na+21kg i to nie koniec:-)

Mam pytanie dziewczyny. Inwestujecie w nawilżacze powietrza do pokoju gdzie będzie spać dziecko czy nie?

no ja mam +11 kg ale przeraziło mnie to że w ciągu 4 tyg przytyłam aż 4 kg no ale jak pisałam od 6 tyg leże plackiem a słodycze same przychodzą :) co do nawilżacza to się zobaczy jak już będzie maluszek :)

Gość kamiiii
Ja przez ostatnie 8 tyg,przytylam prawie 10 kg:-)

Gość lila111
a ja wam napisze tak ze ja do 4 mies ani grama nie przytylam a potem co miesiac po 3- 4 kg a teraz sama bylam w szoku bo przez miesiac tylko 2.5 kg i mam nadzieje ze do porodu nie przekrocze 20 kg

Gość lila111
Elelika-- ja powiem ci ze mam jakis tam zwykly za 30 zl ale on juz stoi ale nie wiem czy on jest potrzebny jak juz cieplo sie robi :-)

Powiem wam, że to też zależy od tego jakie kto ma tendencje do tycia. Ja to jestem stworzona po prostu do tego żeby przybierać na wadze i albo muszę ćwiczyć albo się ograniczać. :/

Ja nawilżacza nie będę kupować, u mnie w domu to się nie sprawdzi raczej. Dziewczyny nie dołujecie się czasem siedzeniem w domu? Tzn. że nie chodzicie do pracy, do ludzi? Ja mam wrażenie, że się jakoś rozleniwiłam, wcześniej jak się wracało z pracy to było wiadomo, że trzeba zrobić to i tamto. A teraz sobie myślę, że mam jeszcze czas, że jak nie dziś to jutro. I tak w kółko. Oglądam Top Chef, ale straszne rzeczy tu dziś robią :D

Witajcie dziewczyny! jestem przerażona wczoraj na wieczór zauważyłam u siebie ze śluz mam lekko podgarwiony krwią z nerwów aż się rozpłakałam mąż chciał zawieść mnie na IP ale te plamienia zaraz ustały :( od rana leże i nawet z łóżka nie wychodze i śluz na powrót jest biały już bym chciała iść do tego lekarza co on mi powie byle by to nie był czop :(

Gość lila111
kla- spokojnie ja tez tak mialam juz 2 razy a dzis jak wstalam juz 3 raz sie to zdazylo i za kazdym razem biore nospe i leze caly dzien bo dzwonilam do lekarza i powiedzial ze to wlasnie moze byl ten czop

Gość lila111
tylko u mnie jest brazowy bez krwi ale czop ma rozne zabarwienia wiec odpoczywaj dopuki nie leci wiecej i czujesz ruchy glowa do gory :-) wiem co czujesz bo sama jestem za kazdym razem przerazona !

kla- bądźmy dobrej myśli <3 Grunt, że była to niewielka ilość i szybko ustało. To nie musi oznaczać nic groźnego, czasem może się pojawiać z różnych przyczyn. Jednak nie dziwię się, że się wizyty doczekać nie możesz. Mam nadzieję, że wszytko będzie ok ❤️ Dobrze, że się oszczędzasz.