Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

konstancja

Polecane posty

Gość gość

jak sie wam podoba?

Gość gość
Bradzo ładne, ale mało zdrobnień - mi do glowy przychodzi tylko "Kosia" Elegenackie i oryginalne imie. Jeszcze Kornelia pasuje.

Gość gość
kosia. eh. pikne tylko kto mi zagwarantuje corke, mam juz chlopaka drugiego nie chce.

Gość gość
mi się wgl nie podoba, pełna forma może nie jest zła ale ciężka do wymówienia i do używania w codziennym życiu.. a ładnych zdrobnień brak, bo Kostka jakoś mi nie podchodzi

A ja właśnie lubię imiona, które z zasady nie mają zdrobnień. Mnie osobiście to wkurza, że jak kogoś poznaję to przedstawiam się pełnym imieniem i wystarczy chwila i ten ktoś zaczyna mówić do mnie zdrobnieniem. I potem dorosłe osoby stają się Krzyśkami, Maćkami, Olami, Kasiami i nikt nie używa ich prawdziwych imion, które przecież brzmią Krzysztof, Maciej, Aleksandra i Katarzyna.

Gość gość
Ja tez nie lubię mojego imienia Emilia, jak mam się przedstawiać? Emilia, Emilka, Emila? To mój odwieczny problem, moje córki mają normalne imiona!

Gość gość
Też nie lubię drobnień (Ola Kwaśniewksa, Kasia Tusk, Kuba Wojewódzki), ale dla małych dzieci zdrobnienia są naturalne. Czy dobrze brzmi "Krzysztofie, Konstancja właśnie walnęła kupę?"

Gość gość
Mam na imię Emilia i nie mam żadnego problemu: przedstawiam się Emilia, i to od dziecka. Zanjomi i rodzina mówią do mnie: Emilka, Emilcia, Mila, Milcia, Mili, Emi. W pracy "pani Emilio" - jedna starsza babka tylko "pani Emilko" i dla mnie to zgrzyt, bo w pracy wolałabym być po prostu Emilią.

Gość gość
no właśnie Pani Emilio :)