Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planujacana2015

Czy sa tu kobiety planujace pierwsze dziecko na rok 2015

Polecane posty

Gość planujacana2015
Dziekuje :) U mnie z pewnoscia wydatki tez daloby sie rozsadniej rozplanowac, troche zaoszczedzic, no ale dopoki nie ma musu, to az tak sie nie "spinamy" z mezem:) A ze nie zanosi sie na lepsze zarobki ani u mnie ani u meza to trzeba zadowolic sie tym co jest i tak planowac rodzine.

Przylaczam sie :) starac sie zaczne lipiec-sierpien, najchetniej juz teraz bym chciala ale w sierpniu dopiero etat dostaje :(

Gość planujacana2015
Rybcia jestes z rocznika 87?

Gość gość
A ja w tym roku skończę 29 lat a starać się zacznę dopiero za rok albo dłużej, dopiero wtedy jak ustabilizuje się sytuacja zarobkowa męża, bo moja jakaś tam jest. Jak będzie dziecko to będzie.

Gość gość
Też myśle o 2015..jeszcze ta cholerna mgr w tym roku do skonczenia i bedzie mozna sie starać, teraz za dużo stresu. Instynkt macierzyński mam już od dawna ale mąż uważa że teraz to jeszcze nie ta pora..

Gość 28 prawie 29
to ja pisałam wcześniej, ja instynktu akurat mam tyle co kot napłakał, od obcych dziec**prawie uciekam :O jedyne co mnie przekonuje to wiek :)

Gość planujacana2015
Czyjes dziecko to czyjes, a Twoje to bedzie Twoje, wiec bedzie inaczej. Ja szalenczego instynktu tez nie mam, ze np. sie rozklejam na widok malutkich ciuszkow, ale po prostu wiem, ze chcialabym miec przynajmniej jedno dziecko, ktore jak podrosnie bedzie powiedzmy jak "kumpel" Mysle ze to w pewnym sensie spelnienie dla kobiety.

Gość planujacana2015
Nie wiesz co interesuje obce dzieci, nie wiesz jakie sa, co ****awi, smieszy itp. cudze dziecko bedzie kleilo sie do wlasnej mamy a nie do ciebie. A to oznacza ze Twoje bedzie kleilo sie do Ciebie :)))

Gość 28 prawie 29
kleiło owszem, a później będzie pyskowało i mówiło że mnie nienawidzi ;) pól żartem pół serio to piszę, ale właśnie tego się boję :O ale masz rację, że jest to pewnego rodzaju spełnienie.

Gość planujacana2015
Hmm no tak tez masz racje. Trzeba sie liczyc z tym, ze kiedys przyjdzie taki czas, ze koledzy i kolezanki okaza sie dla dziecka wazniejsze niz matka czy ojciec. Dlatego trzeba starac sie by od poczatku budowac jak najlepsza wiez z wlasnym dzieckiem. A i wiadomo, ze kazdy chce urodzic dziecko po to, by potem miec w nim podpore (nie mowie o wycieraniu tylka na starosc), zeby miec wlasnie rodzine. Ja rodzicom pyskowalam, pare razy sprawilam przykrosc, ale nigdy nie powiedzialam ze ich nienawidze.

cześć wszystkim :) właśnie 3dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży:D nasz test ciążowy pokazał napis CIĄŻA :)razem z mężem staraliśmy się jakieś 3 miesiące nie wierzyłam że się tak szybko uda, a mamy już córeczkę 5letnią więc bardzo na to czekałam ponieważ duża różnica wieku między dzieciaczkami będzie , ale nie ważne najważniejsze że będą miały siebie:) termin chyba na stycznia będzie ale to dowiem się we wtorek dokładnie ... więc pozdrawiam wszystkie mamuśki i przyszłe mamuśki :)

Gość kwiatek55
ja planuję starania od listopada, wczesniej nie mogę bo dwie ciąże straciłam i muszę przejsc serie badan, takze może wypadnie na 2015 liczę na to :(

Gość starająca się1
Witam! dziewczyny z mężem staramy się o 2 dziecko a już mam 7 miesięczna córeczkę. zobaczymy jak nam się uda bo o pierwsze staraliśmy się 5 miesięcy... pozdrawiam