Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robia samodzielnie wasze 7 letnie dzieci

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi Np czy zrobia sobie kanapkę,same pakują do szkoly,gdzieś chodza same,myją glowe?

Gość gość
robi sama lekcje, pakuje sie, kanapke czasem zrobiale samej jej nigdzie nie puszcza, włosy ma długie sama nie da rady umyc

Gość Tak nawet jajecznice robi
ale tylko przy mnie :) wie ze nie moze sama wlaczac gazu myje sie, ubiera, chodzi do szkoly (bo szkola jest na tej samej ulicy, 3 bloki dalej, bez jezdni - a od nas starczy przejsc przez podworko) Ale do kolezanki mieszkajacej na 2 koncu miasta chyba bym jej sama nie puscila, choc jest pojetna

Gość gość
Kąpiel, słanie łóżka, ubieranie się i rozbieranie oraz składanie ubrań, obmycie naczyń, wstawianie wody, sprzątanie zabawek, zamiatanie i takie tam, do tego pomoc przy zakupach i innych czynnościach domowych jeżeli poproszę.

Gość gość
równania różniczkowe rozwiązuje :classic_cool:

Gość rybkaania
Samodzielnie to mój synek jeszcze 5 a nie 7-letni potrafi tylko grać, również na nerwach. Jednym słowem tylko gry i zabawy. Na okrągło chce w coś grać, oczywiście przede wszystkim na komputerze, na tablecie siostry albo na komórce tatusia. Mnie doprowadza to do szału. Nie wiem, jak oduczyć go tego ciągłego grania. Pomyślałam, że może na początek przeniosłabym jego chęć grania z gier komputerowych na planszowe. Tylko co z tego http://hbsklep.pl/pl/c/gry/55 nadaje się dla pięciolatka i mogłoby go zainteresować?

Gość gość
Ja w wieku 7 lat robiłam juz bardzo dużo rzeczy. Teraz mam 15 lat i dziękuję rodzicom za wychowanie w samodzielności. Teraz wszystko potrafie załatwić i nie wychowałam się na pustą "barbie" która caly dzień robi paznokcie. Jak miałam 7 lat to jeździłam na piczte juz rachunki płacić, zakupy do domu wszystkie ja robiłam i robie do tej pory, pierożki robiłam na obiad ( mama gotowała ja lepiłam ciasto itp. ), sprzątałam itp. takie wychowanie da wam kontrole w późniejszym rozwoju dziecka np. moja koleżanka w dzieciństwie nie robiła nic i teraz też robi z siebie gwiazdeczkę i nic nie wie i nie radzi sobie, nie ogarnia podstaw.

Gość gość
Ja w wieku 10 lat zaczęłam mieć obowiązki i żałuję teraz że tak późno bo mam 20 lat i nic nie potrafię trudnego zmajstrowac ani nic

Gość gość
ale c**ką potrafisz się bawić

Gość gość
Nie :d