Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mozna kupowac W LIDLU LUB BIEDRONCE TAM JAKOSC JEST ZLA PRODUKTOW PRZECIEZ

Polecane posty

Gość gość
Czym się różni np. "RAMA"kupiona w Biedronce,od tej z Almy?;albo majonez "Winiary".....tu jest gorszy bo tańszy,a tam lepszy bo droższy?!

Gość gość
Weż mnie nie strasz bo już ich nie dotknę ,parówkę będę jadła koniec z jajami .

Gość gość
takasuka poleć jakieś wino , najlepiej półsłodkie z Biedronki - takie w średniej cenie 30 40 ? zawsze jakis kawas wybiorę .

Gość gość
tak jest ze wszstkim , znam kobietę majętną , nie ubierze butów ponizej jakiejs tam ceny i oscyluje to powyzej 1000zł sukienka powyzej 3000 zł do czego zmierzam , skad to wiem ? wiec tak moja znajoma ją czesto gosci , bo to jej sasiadka , ta jak to kobieta jak cos kupi to przychodzi sie chwalic , stad ta moja znajoma zna ceny jej ubioru , i gdzie robi zakupy a robi w ekskluzywnych sklepach - teraz najwazniejsze , bo osobiscie ja znam gdybym nie wiedział ile dała za tą sukienkę w ktorej ja widziałem w zyciu by nie przypuszczał , ze tyle kosztuje , nota bedne przecietna małolata z gustem ładniej potrafi sie ubrać i ma na sobie nie wiecej niz w sumie 700 zł podczas gdy ta Pani ma gdzieś około prawie 10000zł i jeszcze na mój gust i innych nie wyglada super ! ale -- na metkach ma "szanel" armani czy licho tam wie kogo , i tylko szkoda , ze ja sie nie znam :) i jestem slepy nie doceniajac sukni i ze metki nie są na widoku :)

Gość gość
to jest po prostu mania ! taka majetna kobieta nie moze byc widywana w sklepie typu biedronka , fryzjera za rogiem mimo ze fryzjerka tam pracujaca wcale nie jest gorsza od tego co pracuje w fryzjerze gdzie obciecie kosztuje 400 zł tak 400 zł itd. itd.

Gość gość
cena produkcji litra wodki 3 zł, technologia ta sama.Rozpiętość cen niesamowita.Płacimy za marżę, akcyzę , transport.Dlaczego po sezonie ciuchy kupisz za 50%, przy czym i tak na tym zarobią.Bo taki jest tego koszt.Tylko snoby kupując te :drogie:myślą, ze kupują lepszą jakość.G***o ze złotą metką jest lepsze?

Gość wielki ekspert 91
Co ty pieprzysz dzięciole, jakość produktów w Lidlu jest bardzo wysoka, potwierdzona przez Okrasę i Pascala. :classic_cool:

Gość gość
miałem okazje byc na sylwestra raz w luksusie takim na prawde top ! wydałem kasy na niego z e głowa mała , oczywiscie nie była to najwyzsza półka bo na taką sie taki ktos jak ja czyli nie celebryta , albo milioner nie dostanie . lecz do czego zmierzam , ze to nie był najlepszy sylwester i jadło na nim :)

Półsłodkiego raczej nie polecę, bo nie jestem miłośniczką słodyczy. Czytałam gdzieś, że Ipsis Verbis daję radę, ale trzeba dać mu pooddychać.

Gość gość
dzięki . A czym sie różni wino półsłodkie od półwytrawnego ? pojąć tego nie mogę :)

Gość gość
za to ja polece rum firmy STROH - JAGERTEE cos pysznego ! ale kup go :) jak ktos ma dojscie biore od razu 3 butelki

Gość gość
bez obrazy ale to musisz byc tępa strasznie

Gość gość
może i jestem tępa ale mimo zastanwiania nad półkami zawsze kupię jakieś kwasy , dlateog pytam a kobieta wydaje ise być oblatana to moze isę iwedzą podzieli :)

Gość gość
gdyby cie to interesowało dawno bys znalazła to co cie interesuje na internecie

Gość gość
a) wytrawne - o zawartości cukru do 1,5%; b) półwytrawne - o zawartości cukru od 2 do 4%; c) półsłodkie - o zawartości cukru od 4,5 do 7,5%; d) słodkie i bardzo słodkie - zawierają od 8 do 16% cukru.

Gość gość
a) stołowe - spożywane podczas jedzenia; są to wina wytrawne i półwytrawne; b) deserowe - podawane po jedzeniu, do ciast i deserów; są to wina słodkie i półsłodkie; c) likierowe - spożywane jak deserowe; są to wina mocne i bardzo słodkie, o dużej zawartości ekstraktu, tzw. ciężkie, a więc szczególnie pełne smaku.

Gość gość
Podział win od najlżejszych do najcięższych Wina białe: Soave Riesling Muscadet Champagne i wina musujące Chenin Blanc Chablis lub unoaked Chardonnay Sauvignon Blanc Białe Bordeaux Białe Burgundy Pinot Gris Gewürztraminer Chardonnay Wina czerwone: Valpolicella Beaujolais Pinot Noir Rioja Burgogne Barbera Chianti Barolo Merlot Bordeaux Zinfandel Cabernet Sauvignon Rhône, Syrah

Gość gość
no i dzięki :) może metodą prób i blędów znajdę wreszcie ocś co se da pić z przyemnością :)

Gość gość
najpierw musisz okreslic co lubisz , bo tak jak inni sie zachwycają Whisky tak ja najlepszego z nich nie trawie smakowo .

Gość gość
Wiele produktów, które są dostępne, w Biedronce (nie wiem jak w Lidlu, bo nie kupuje tam) jest produkowanych przez producentów specjalnie dla tej sieci, np. serek wiejski przez OKM Piątnica, a herbata przez Posti. Info gdzie wyprodukowano dany towar jest na opakowaniu. Cena jest dużo niższa, bo nie ma pośredników w dystrybucji towaru (zamawia go sieć sklepów), a producent nie musi też dodatkowo opłacać reklamy, bo ma pewny zbyt.

Gość gość
no i widzisz - łyski :) łatwiej było mi namiwerzyć i stwierdzić co lbię a co nie a tymi winami istna kołomyja ...:D

Gość gość
nie płaci sie tez kartą płatniczą , za ktora biedronka musiała by płacic bankom , znowu coś tam towar moze byc tanszy .

Gość gość
o kochana z :łyski: to dopiero jest kołomyja , wina przy niej to pikuś