Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BaByy

ciąża 2 kreseczki

Polecane posty

Cześć :) Dziś mój 55 dc. Zrobiłam dziś test i wyszły 2 kreseczki. Pierwsza ciemna a druga bladsza, ale dość mocno widoczna. Mam niedoczynność tarczycy i biorę leki od 5-6 dni. Chciałam zapytać czy leki mogą wpłynąć na wynik testu? Jutro idę do ginekologa więc się wszystkiego dowiem, ale chciałam dla spokoju zapytać. Dziękuje za wypowiedzi :)

Gość gość
a to czemu tak późno zrobiłaś test? Ilu dniowe masz cykle? Moglas zrobic test przed rozpoczecie brania leków

Cykle mam raz 33 dniowe a raz 40(nawet miesiąc temu miałąm 46dc). Myślałam że teraz to znów zaburzenia hormonalne, ale jednak nie :) O dziecko staraliśmy się 9 miesięcy i nic. Więc myślałam że teraz pewnie tez się nie udało.

Gość gość
nie wiem dokładnie jakie leki bierzesz i w jakim stopniu mogle one wpłynąć na płód, podejrzewam że skoro sie staracie od dawna to powiedziałaś o tym lekarzowi i wziął pod uwage że mozesz być w ciąży. Tak naprawde na początku ciąży nie wiele rzeczy jest szkodliwych (głównie chyba rtg, poszczególne leki, antybiotyki a reszta w umiarkowanym stopniu). Ale u ciebie to już nie taki początek biorąc pod uwage że koło 15 dnia moglas miec owu.. to moze juz byc 4-5 tyg od zapłodnienia.. Troche nie mądrze ze nie zrobilas testu przed rozpoczeciem leków.

Gość gość
Nie strasznie dziewczyny, skoro nie wiesz. Przyjmujesz hormon tarczycy, ktory jest niezbędny do prawidłowego rozwoju płodu. Jego niedobór szkodzi. Koniecznie wybierz się znów do endokrynologa i powiedz o ciąży- musi ci dostosować dawkę