Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysia12900

Ile placicie niani badz ile wam placa

Polecane posty

Gość sysia12900

Hej dziewczyny, mam pytanie. Ile wynosi wynagrodzenie dla Niani 4 miesiecznego dziecka ? to moje pierwsze dziecko a potrzebna mi opieka ?

Gość gość
ja place 5 zł/h, maly (od 6mca) jest zawozony do niej. z tego co wiem to u nas stawki sa od 4-7 w zaleznosci czy przyjezdza czy Ty odwozisz malucha. no i czy poza dzieckiem jeszcze jakies obowiązki ma.

Gość sysia12900
a jesli moge wiedziec w jakim wojewodztwie mieszkasz ?

Gość gość
kujawsko-pomorskie o tyle ze niania byla troche po znajomosci - może też nie place np 6zł/h. bo pierwsza chciala 6, ale po 3 godzinach proby byla masakra :/ i juz go wiecej do niej nie dalam.

Gość sysia12900
ja też chcialam dac 6 zl/h 5 dni w tyg tylko ze chcialabym aby niania przychodzila do mnie do domu byloby mi wygodniej ja sie jeszcze ucze i nie jestem w stanie wiecej zaplacic tylko juz sie naczytalam ze z takimi pieniedzmi to nie ma sensu nawet wyskakiwac poniewaz to za malo

Gość gość
też zalezy ile godzin chcesz. a mialaby cos jeszcze robic czy tylko zajmowac sie maluchem i wszystko by miala przygotowane?

Gość Marcelina123123
200zl tygodniowo

Gość gość
no dobra 200 tygodniowo, ale za ile godzin?

Gość sysia12900
ja bym chciala za 7h 5 razy w tyg

Gość gość
1700 miesiecznie, 9.5h dziennie. To zalezy jakiej wielkosci miasto. W duzych zaplacicie mniej,w wiekszych wiecej. Popatrzcie np na niani.pl ile w stanie sa zaplacic matki, jakie sa oczekiwania opiekunek. Powinno pomoc.

Gość gość
mialo byc w duzych zaplacicie wiecej, w mniejszych mniej:P Ide spac:)

Gość gość
Ja w Gliwicach płaciłam 7 zł za godzinę kilka miesięcy temu...kuzynka w Krakowie w centrum płaci 10 zł za godzinę..

Gość gość
Kalisz 1000zł za 7 lub 8 godz od poniedziałku do piątku

Gość gość
Śląsk, 6 zł/h, niemowle + dochodzące dzieci ze szkoły (w liczbie 3, w tym jeden przedszkolak) No i gotowanie obiadu dla całej rodziny.

Gość Matka 99999
Jak was czytam to żal mi waszych dzieci. Na takie grosze je wyceniacie? Gdybym miała pracować za 6 zł za godzinę, to swoją pracę wykonywałabym byle jak. A wy za opiekę nad waszym NAJCENNIEJSZYM skarbem chcecie takie grosze płacić? I jeszcze bóg wie jakie oczekiwania macie hahahaha :D Jak was nie stać zapłacić godziwą stawkę to siedźcie same z dzieckiem w domu. Ja płaciłam niani mojego dziecka (Gdańsk) 2000 zł za opiekę 9 godzin dziennie od poniedziałku do piątku + miała normalny płatny urlop wtedy kiedy my z mężem + była zarejestrowana w zusie i miała normalnie opłacane składki. Nie śmiałabym zaproponować mniej za opiekę nad własnym dzieckiem.

Gość gość
Pomyśl trochę! Żeby niani zaplacic tyle trzeba dużo zarabiać. Większość zarabia mało 1200- 1500. Więc co? Gadaćie na matki, że nie pracują. Jakaś pisze że za 1500 nie pójdzie do pracy bo jej się nie opłaca, a zaraz wyzwiska. To jak ona ma niani 2 tys zaplacic? Boże, co idiotka z ciebie. Zapewne napiszesz, że musi lepsza pracę znalezdz, ale gdyby mogła to by znalazła, a niestety u nas nie wszyscy zarabiają po 4 tys. Jak mnie rozwalają takie idiotki jak ty! Wogóle życia nie znasz!

Gość gość
Dobrze, że Matka 9999 tyle zarabia, że ją stać. I szanuję to, że jak ją stać to tyle płaci. Ale większość kobiet zarabia mało średnio 1600. Do pracy chcą wrócić, bo im później tym mniejsze prawdopodobieństwo, że będą miały do czego. Więc jeśli ktoś oferuje 7, 8 , 9 czy 10 zł za h i ktoś się zgadza za tyle pracować to w czym zasadzie problem? W końcu to umowa pomiędzy rodzicami a nianią, ona może się zgodzić lub nie. Zawsze też może odejść jeśli jej warunki pracy nie będą odpowiadać. Nie można zabraniać komuś szukania niani tylko dlatego, że za mało oferuje. Może znajdzie się niania, która się zgodzi na takie warunki.

Gość gość
kolejna oburzona. ja w twoim miescie tez bym niesmiala. tak jak i w moim. bo przyszly by jakies menelki. ale wyobraz sobie ze to rynek dyktuje cene. w malych miejscowosciach albo w takich gdzie jest malo pracy stawki sa duzo nizsze. przeciez nikt tym opiekunkom nie kaze pracowac. same zgadzaja sie na taka pensje.

Gość mama z warszawy
ja placę 2500zł od pn-pt w godzinach 7-17 niania oprocz zajmowania sie dzieckiem robi drobne porzadki, poprasuje ubrania, czasem zupę zrobi, ale nie jest ubezpieczona, ma emeryturę, jest emertyowana przedszkolanka, jestem z niej bardzo zadowolona, czasem przychodzi do niej moja mama, bardzo sie lubia

Gość asweaswa
jezu 6 zł ? to ja w kinie tyle zarabialam jak pracowalam za czaso studenckich, i czesto sie op***alalam ;/ mam chrzesniaka 2 latka i jak z nim zostaje kilka godzin to jestem padnieta ;/ a wy wyceniacie godzine na 6 zł ;/ za 6 zl to ja chyba bym tylko pilnowala dziecka, bo bawic sie z nim, czytac mu itp. to za taka stawke to chyab zart.

Gość gość
ale chyba niania godzi sie na taka stawke skoro przychodzi do dzieci osob tu piszacych prawda??? zawsze ma wybor

Gość asweaswa
jak tyle proponuja wyzyskiwacze, akobieta nie ma za co zyc to sie godzi ...

Gość gość
na tym to wszystko polega:D a szef tez swoim pracownikom placi wg uznania, jak im nie pasuje moga nie pracowac przyjada inni sami pokazalismy,ze jestemy sklonni pracowac za gorsze i tak mamy tzn, wy macie, bo ja nie narzekam

Gość Matka 99999
A krytykujcie sobie ile wlezie :D Spływa to po mnie. Wyraziłam swoje zdanie na ten temat. Tylko dla mnie chora jest praca za tak niskie wynagrodzenie. Jak żyć za takie pieniądze? Przecież nie pracując, pobierając różnego rodzaju zasiłki można więcej wyciągnąć niż to co oferują niektórzy rodzice. Jeśli nie stać cię na zatrudnienie opiekunki, opiekuj się dzieckiem sama. Takie jest moje zdanie. Wyzywacie mnie od idiotek bo napisałam parę słów prawdy :D Cóż za poziom moi drodzy.

Gość gość
ja mam 1800zł, mam swoje dziecko 3 letnie a opiekuje sie 4 letnim, mama do mnie je przywozi, dzieci fajnie sie bawia, ja moge duzo zrobic w domu, jestem zadowolona:)

Gość gość
Naprawdę tu pełno idiotek! Trudno zrozumieć, że ktoś sam jak dostanie 10zł za h to dużo, więc jak można tyle niani zapłacić?

Gość gość
Wstyd by mi bylo płacic komuś 6 zl za godzinę .. to juz wole sama na wychowawczym siedzieć..

Gość gość
Pani Matka 99999 ma racje . Kiedyś wypowiedziała sie tutaj pani "zwolenniczka konkubinatu " która chwali;i sie ze ma stanowisko kierownicze , wybudowany dom itd itd a opiekunce płaciła 800 zł .. Wstyd i sknerstwo do potęgi entej żeby samemu duzo zarabiać a niani placić takie ochłapy. .

Gość Już nie panna
To trzeba było się uczyć tępe dzidy, a nie d**y nadstawiać bo swędziała. Za 6 zł na godzine posadzilabym waszego bachora przed tv i miała w******* :classic_cool:

Gość gość
no bez jaj, 6zł/h to wychodzi 48 lub 60zł dniowki ź x23 dni da prawie 1400zł to nie jest duzo, ale jak mama sama zarabia powiedzmy 2000zł to ile ma zaplacic, a te 600zł to rata kredytu przy zalozeniu,ze maz tez 2000-2500 zarabia sorry, ale w takim wypadku nie zaplacisz niani wiecej, bo ludzie sami tez musza zyc