Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srebrnaalufelga

Na Kafeterii siedzą tylko ludzie bogaci i szczęśliwi Nie ma tu biedoty

Polecane posty

Gość srebrnaalufelga

Zauważyłam, że zawsze gdy jest temat o zarobkach to co najmniej 70% osób, które się wypowiadają deklaruje, że zarabiają co najmniej 5-6 tys. netto miesięcznie. Gdy jest temat wakacji- każdy pisze, że jeździ za granicę ale wyłącznie do najlepszych hoteli. No i oczywiście zimą na narty w Alpy. Temat mieszkań i domów- 90% Kafeterian mieszka w dużych domach z ogrodami, garażem na dwa auta. Zakupy robią tylko w dobrych sklepach, dzieciom kupują najlepszej jakośc**produkty. Pytam więc, czemu w TV trąbią, że w Polsce bezrobocie i bieda? Przecież po Kafe widać, że dobrobyt.

Gość zlote_tarasy
bogaci i szczesliwi siedza w butikach (po polsku bucikach) 🖐️

Gość gość
No i nikt nie kupuje w Biedronce!

Gość gość
Też to zauważyłam. Nawet poczułam się jak coś mało wartościowego, ,bo dorobilam się tylko mieszkania w TBS, jestem bezrobotna, a mój mąż zarabia ledwo 2500 zl. Na tle tych ludzi wychodze bardzo blado i załamałam się- wszyscy zyja w takim dobrobycie, a tu u mnie takie coś.

Gość gość
oczywiście same ładne laski i przystojni faceci z klasą:-D

Gość gość
Tylko w takim miejscu pasztety moga być księżniczkami,a te c**ki facetami

Gość gość
a tutaj realizują się artystycznie , kreując podszywy

Gość gość
tylko jka temat o biedzie i dziadostwie to milion rad zjawjaaj sie nieudacznice sahhahahaha i mowia jak gotowac zupe za 1zl na korpusach albo jak przezyc za 30zl na 2 tyg

Gość gość
Najśmieszniejsze jest to że stali bywalcy za wszelką cenę przekonują,że tak własnie jest:-D że można być ładną zgrabną i powabną i marnotrawić czas na takim forum,albo faceci z jajami nie maja gdzie się pozwierzać i ot tak z przypadku wynajduja babskie forum,żałosne to i tragiczne i śmieszne zarazem

Gość gość który ma pytanie
Odpowiedź jest prosta: Ci, którzy najmniej zarabiają, pracują na budowach, przy sprzątaniu, w magazynach, na kasach w marketach, w sklepach - a tam nie ma komputerów do zabawy :) A Ci, którzy najwięcej zarabiają, siedzą sobie wygodnie za biurkiem, wykonując pracę umysłową - i mają ten komputer przed sobą. I piszą takie rzeczy, bo mają czas, bo piją sobie kawkę z mleczkiem. A reszta, która tu siedzi, jest na bezrobotnym, macierzyńskim, czy innym takim.

Gość gość
Czy ty jesteś ślepa? zobacz ile jest nowych domów,dobrych aut na ulicach,pojedz na lotnisko i zobaczysz tłum pasażerow lecących w różne zakątki świata,Wejdz do dobrego sklepu gdzie buty kosztują 3 tyś,jedz w sylwestra w góry to zobaczysz tłum ludzi i brak miejsc w luksusowych hotelach.Biedaków tylko pokazują w telewizji,bogaty tam się nie pcha.

Gość gość
Tak samo jest jak ktos załozy temat typu jestem brzydka,nikt mnie nie chce,czy sa tu jakies osoby po 40,zostanę stara panną itp.itd, zaraz zlatyuję się całe mnóstwo im podobnych i dyskutuja nad poprawą żałosnego losu,wyłażą z kazdej dziury i kazdego kąta,no ale przecież tutaj sa same piekności i nadziane spełnione laski:-D

Gość gość
a ja mysle ze siedza tu i biedni i bogaci a najsmiieszniejsze jest to ze ci biedni nie wierza, ze sa ludzie ktorzy zarabiaja 5-6 tys, moj maz zarabia 7k:) I wcale sie za bogaczy nie uznajemy. W duzych miastach sa czesto inne zarobki. Ja wierze ze ktos nie ma na chleb, to dlaczego ta osoba nie uwierzy ze mozna tyle zarabiac, hehe. Dajcie spokoj, duze zarobki to 30 tys, albo 120 tys na miesiac. Chociaz tyle nie zarabiamy, to wiem, ze sa inni ktorzy tyle maja, Czy myslicie ze kazdy w tym kraju klepie biede?

Gość gość
Też czasami mam wrażenie, że to troszkę naciągane, że większość z wypowiadających się osób naprawdę żyje na dośc wysokim poziomi, bo dla mnie kiedy ktoś ma 5000 miesięcznie, a żona np 3000 to już jest dośc dobry poziom.

Gość gość
nie myslicie że każdy klepie biedę ale myślicie a nawet jestesmy pewni że jak się ma pieniadze to ma się zdecydowanie lepsze zajęcia niż tego typu fora gdzie dzień w dzień sa klepane te same tematy i ciągle te same ryje, ja wiem ze ty akurat masz takie hobby jako osoba mało inteligetna mozesz sobie mieć ale przynajmniej nie wciskaj kitu

Gość katkkaa
a ja myślę, że na forum można pisać wszystko co się chce, jest sie anonimowym. Ja też mogę napisać, że zarabiam 10 tys miesięcznie, mam wielki dom z basenem, a w garażu lamborghini. Kto to sprawdzi? :)

Gość katkkaa
Dodam, że to samo na forum matek: każdej dziecko jest zdrowe, idealne, świetnie się rozwija, a w szkole ma same piątki :D

Gość gość
do 16.01.14 a na jakies podstawie uwazasz jest jestem malo inteligentna? Oczywiscie moga Ci sie wydawac rozne rzeczy, masz do tego prawo, ale to nie znaczy ze ma to zwiazek z rzeczywista sytuacja. Mam inne choby, chodze na basen, jezdze na rowerku stacjonarnym, lubie ogladac kino i tak dalej. Ale to "glupie forum" tez lubie.

Gość gość
tego typu fora sa idealnym odzwierciedleniem mentalnośc***olaków,a zwłaszcza ich zdolnosci do konfabulacji na temat urody,statusu społecznego,osiagnięć itp.brak w realnym życiu tego wszystkiego nadrabiają w świecie wirtualnym

Gość catty davos
jak kiedyś założyłam wątek z prośbą o doradzenie jakie autko rodzinne można kupić do 17 tys zł to oczywiście zostałam zjechana- że jestem śmieszna, że chcę kupić jakiegoś grata, że porządne auta używane zaczynają się od 35 tys wzwyż... To ja nie wiem, kto kupuje te tańsze auta, przecież ludzie sprzedają też takie za 8 czy 10 tysięcy! i nie jest to żaden margines społeczny....

Gość gość
taka prawda, ze ja osobiście zaczęłam wchodzić na to forum od kiedy straciłam pracę kilka miesięcy temu i się uzalezniłam. Piję kawę i myślę- co tam na Kafe? Pisze tu różne głupoty: raz jako bogata wykształcona, raz jako kretynka, raz jako erotomanka lub jako facet. Zależy od humoru :) Myślę, że to fakt, że siedza tu głównie bezrobotni, albo ludzie którzy nie mają rodzin i się nudza po powrocie z pracy, albo tacy ewentualnie którzy się w pracy nudzą. Kiedy ja się w pracy nudziłam też buszowałam po necie ale jakoś na Kafe nie zaglądałam wtedy. Te tematy były dla mnie zbyt infantylne i zakładałam, że 70 proc osób to podszywy. Dziś robię to samo, ale nudzę się w domu :)

Gość gość
nikt na kafeterii nie zniża się do zakupu samochodu nizej 50000 tys żle trafiłaś ,fora dla biedoty sa na innych stronach

Gość gość
dokładnie jet tak jak piszesz,nikt normalny z zajęciami,zainteresowaniami i zajęty normalnym życiem nie siedzi na forach a juz na pewno nie na takich gdzie kazdy się domysli że 99% tematów jest zmyślona,a ten 1% prawdziwych zamieszczaja ludzie którzy chca uzyskac jakaś podpowiedż w czymś konkretnym i oni nie siedza tu non stopo tylko chwilę i znikają

Gość gość
Jest też spory odsetek osób chorych psychicznie

Gość gość
Utwierdziłam się w przekonaniu kiedy zaczełam przeglądac wątek o paniach domu, które siedzą w domu bo nie pójdą do nisko płatnej pracy. Tam siedzi typowa psycholka- bałabym się ją spotkać na ulicy.Ona jest tam ciągle! i te opinie :) Dlatego wierzę, ze kilka osób tu ma naprawdę problemy psychiczne

Gość gość
Ja też załozyłam tu dziesiątki jak nie setki prowokacji,niektóre z nich objęły kilkanascie a nawet kilkadziesiąt stron:-D to nie wyobrażalne jak ludzie moga być tak głupi,chyba że to pracownicy odpisują aby utzrymac to forum przy życiu

Gość gość
czytasz autorko wybiórczo, jest chyba wiecej narzekajacych niz tych zadowolonych. Co wiecej - jak ktos pisze, ze mu dobrze, jest natychmiast atakowany ( nie chwal sie, zobaczysz, wszystko sie skonczy, na kafe mozna wszytko wcisnać itp). A przeciez tu siedza rozne kobiety, tak jak rozne jest spoleczeństwo. Ludzie nie wierzą,ze moga to siedziec starsze panie z bdb sytuacja materialna i mieszkaniową, ktore zdarzyly sie wiele dorobic - a siedzi ich sporo, chocby dlatego,ze maja wiecej wolnego czasu. Nie wszyscy maja 20pare lat i zaczynaja wlasnie pracowac za 1200 , wynajmuja mieszkanie itp .To tylko pewna grupa kobiet.

Gość gość
do 16.01.14 skoro nikt normalny nie siedzi, a Ty siedzisz, to znaczy ze jestes nienormalna, hehe

Gość gość
jak kazy to każdy,nie ma wyjątków