Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko mnie niszczy adhd brak snu i czulosci

Polecane posty

Gość gość

moj syn ma 8 miesiecy i ja zaraz zwariuje. od urodzenia zadnej przespanej nocy, nawet 3 godz ciagiem. ma zaburzenia snu i nic podobno sie z tym nie zrobi. rozwija sie poza tym normalnie fiz ruchowo mowa itd. ma mega duzo sily i energii. spi 6 godz na dobe. nie lubi sie tak normalnoe pr,ytulac. nawet gdy usypiam ns rekach to odwraca sie plecamu do mnie, wscieka sie na przytulanie... czuje ze jestem gowno a nie matka i tak bardzo brak mi sil..

Gość gość
my z mezem zero czasu dla siebie, wszystko dla dziecka. nawet pogadac nie mozemy czy przytulic sie. o seksie dawno przedtalismy marzyc :(

Gość gość
ktos nial takie dziwcko?

Gość gość
o kurcze no to wspolczucia, wychowanie dziecka to i tak trudna sprawa, a ty nawet nie dostajesz nagordy w postaci odwzajemnienie uczuc dziecka. ale moze to tylko przejsciowe klopoty i dziecko z tego wyrosnie

Gość gość
no wlasnie przerasta mnie to. bylam gotowa na kryzysy typu zabkowanie, katary itd ale nie takie pieklo 24/7 ja nawet wlosy czasem myje 2 dni po tym jak powinnam bo nie mam czasu. dobrze ze maz pomaga i sprzata zrobi sobie jesc, wstawi pranie itd

Gość gość
bylas z tym u lekarza? byly przeprowadzone jakies konkretne badania?

Gość gość
Dokladnie, idź do lekarza i powiedz żeby Cię nie zbywał bo nie dajesz rady.

Gość gość
pediatra badal wzdluz i wszerz, badania krwi, usg, rtg... neurolog tez, teraz zapisalam na wizyte do innego neurologa-moze cos pomoze. dziecko ma wpisane zaburzenia snu i probowalismy isc w kierunku zabutzen integracji sensorycznej ale to nie to. od neurologa uslyszalam zw taki ma temperament....

Gość gość
tak jak mowie poza tym ruchowo rozwija sie wzorowo, z mowa tez jest na etapie swojego wieku, robi papa, bawi sie w akuku, w lusterko itd. ale spanie to pieklo, proby okielznania np u lekarza to histerie. nie lubi lezec, bswic sie samo itd

Gość gość
Zmień neurologa. Zaburzenia snu? To niech mu pomogą a nie p******ą, że taka natura :-o

Gość gość
a jak jest z nim w dzien? ma ustalony system dnia? czyli regularne jedzenie, spacery zawsze o tej samej godzinie itp?

Gość gość
chcialabym poznac urok chwil kiedy dziecko wtulone we mnie spokojnie zasypia i spi np 3 godziny chociazby. chcialabym moc usiasc spokojnie w posprzatanym domu i porozmawiac z mezem, obejrzec chociaz krotki film..

Gość gość
od poczatku staralam sie o rytm dnia ale moje dziecko mialo swoje humory. ogolnie jednak wypracowalismy pore kladzenia spac wieczorem ale tu sie zdarzaja i 2-3 godz oppznienia bo po prostu nie chce spac. kladzenie na te 20 min drzemki tez wychodza mniej wiecej w podobnych porach. a z jedzeniem to 2 dni je jak szalony, 2 dni odmawia nawet picia

Gość gość
ADHA, jako jednostka chorobowa, nie istnieje i nigdy nie istniał. Przyznał się do tego – kilka miesięcy przed śmiercią – Leon Eisenberg, który jako pierwszy opisał i sklasyfikował ten zespół. W swoi ostatnim wywiadzie dla Der Spiegel

Gość gość
Wiem, że to co teraz napiszę moze być źle odebrane, ale ja bym miała hm czasami dziecko gdzieś w takiej sytuacji... Aby było najedzone i przewiniete, miało ciepło.

Gość gość
Nie pozwól na drzemkę w ciągu dnia.Moje dziecko ma 1,9 m-cy.Sadzam do koja, daje zabawki, i dziecko bawi się samo.Często czytam bajeczki, oglądamy bajki. Oczywiście wychodzimy na godzinny spacer nawet w mróz.