Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćO

jakie są idealne wymiary kobiet

Polecane posty

Gość gośćO

cześć! Jakiś czas temu strasznie przytyłam.. Nosiłam już rozmiar 40/42, a mam dopiero 22lata. Postanowiłam więc że rok 2014 będzie moim, i od pół roku zmieniłam swoje żywienie. Schudłam znacznie i tu pojawia się moje pytanie. Jakie są idealne wymiary kobiety? mam 168 wzrostu, moje wymiary to: biodra 90 pas 77 talia 70 biust 94. ważę 56 kg mam dość kobiecą budowę ciała (duża pupa, szerokie biodra i duży biust) Czy to dobre wymiary? dodam, że jeszcze nie stosowałam ćwiczeń, bo z taką nadwagą było to niewykonalne.Teraz biorę się za ujędrnienie ciała

Gość gość
Nie ma "idealnych", są rożne gusta. Dla jednego wciąż jesteś za gruba dla drugiego niepotrzebnie ograniczyłaś żarcie ;)

Gość gośćO
no tak. gust gustem, ale może ktoś orientuje się jakie są "ksiązkowe" wymiary normalnej kobiety:) ani za grubej ani za chudej

Gość rolingstonka
Książkowe, idealne wymiary to proporcjonalne biodra do talii. O ile się nie mylę współczynnik wynosi 0,7 czyli przy obwodzie talii 70 cm idealne byłoby posiadać obwód bioder 100 cm Ale, że każda z nas jest inna, a każdy facet inaczej widzi "ideał" to nie ma co się wzorować. Moim zdaniem idealna kobieta, to kobieta pewna siebie, uśmiechnięta, o wyprostowanej postawie i pewnym kroku, bez względu na to czy nosi rozmiar 36 czy 42. :)