Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wystepuja dni plodne

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem tu 1 raz , a wiec mam pytanie . Cykle mam co 30 dni , okres mialam 25 grudnia , kochalam sie z chlopakiem 13 stego i 12 sttego stycznia do konca , czy moglam miec wtedy dni plodne czy wogole moge byc w ciazy , bardzo prosze o odpowiedzi znajace sie na tym dziewczyny :]

teoretycznie mialas wtedy dni poowulacyjne czyli nieplodne, przy 30 dniowym cyklu owu wypada mniej wiecej 16dc, Ty kochalas sie w 19, 20 dc

Gość gość
dni płodne występuję 5 dni przed owulacją w dzień owulacji i 1-2 dni po owulacji. razem wychodzi jakieś 7 dni płodnych. owulacja następuje ok. 14dni przed okresem (mówi się o 12-16 dniach przed, każda może mieć inaczej) Ale jak wiadomo, cykle nawet te najregularniejsze czasami płatają figla i z 30dniowego robi się 25dniowy albo 35dniowy, więc należy prowadzić obserwację. A jeżeli nie chce się na razie dzidziusia, to trzeba się zabezpieczać.

Gość gość
Zdrowa młoda kobieta zawsze zdolna jest zaciążyć mając w c*pce prącie.Prawo natury

Gość gość
Teoretycznie były to juz dni niepłodne, ale musisz pamiętać, że nawet jesli kobieta ma regularne cykle to owulacja może się przesunąć. Najlepiej jest je sobie wyznaczać na bieżąco, na podstawie objawów. Jesli masz z tym jednak problem, to zawsze możesz sobie kupić mikroskop owulacyjny np Afrodytę. Nie jest to drogie urządzenie, a wystarcza na 2 lata

Gość gość
Mikroskop owulacyjny? A jak to działa?