Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze sposoby na wlosy po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Co robilyscie gdy wypadaly, albo co sprawilo ze nie wypadaly po oslawionych trzech mc po porodzie? Ja urodzilam dwa tyg temu i oprocz'maski z zoltka oliwy i cytryny oraz przyjmowania witamin centrum materna nic nie robie. No i zelazo przyjmuje bo mam anemie . Czy mimo takich dzialan wlosy beda wypadac? I tak wiele ich nie mam..

Gość gość
sprobuj czarna rzepe. mi bardzo pomaga.

Gość gość
będą

Gość gość
Surowy sok wcierac czy jak?

Gość gość
Nie golić;)

Gość gość
Będą wypadać, niestety :( Mi wypadały prawię trzy miesiące, masakra jakaś...prawie połowa mi została. Używałam szamponu Radical, ale czy mi cokolwiek pomógł...wątpię. Myślę, że co ma wypaść to i tak wypadnie. No ale w końcu zaczęły odrastać :-)

Gość gość
Będą wypadać. To nie jest skutek niedoborów tylko jest związane z cyklem życia włosa i hormonami, i nic na to nie poradzisz. Wcierki, oleje i suplementy mogą jedynie przyspieszyć odrastanie nowych włosów na miejsce tych wypadłych.

Gość CaptainSparklezz
To włosy po porodzie wypadają? Teraz to nie wiem czy to ja nie zauważyłam czy może mi nie wypadały... Bo na pewno nie było tak jak opisujecie. Po pierwszym porodzie serio nic nie zauważyłam, a w czerwcu drugi poród i po przeczytaniu, że włosy wypadają to aż się boję, uwielbiam moje długie kudły

Gość gość
mi co prawda po tych 3 miesiacach mocniej wypadały w łosy,ale teraz jestem 1,5 roku po porodzie i w zyciu nie miałam takich gęstych włosów

Gość gość
A jak było z włosami u Ciebie w ciąży? Bo ja miałam długie, gęste włosy a przy czesaniu/myciu wypadały mi dosłownie pojedyncze włoski, a po tych ok 3 mcach od porodu faktycznie był czas że wyciągałam je garściami,teraz nestem 6 mcy po porodzie i przy myciu wychodzi mała kupka (włosy krótsze). Wychodzenie włosów po porodzie związane jest z hormonami - z tym nic nie zrobisz, możesz tylko nie pogarszać sprawy odchudzaniem czy złym odżywianiem (szczególnie jak karmisz). Ja teraz boję się jak będzie po zaprzestaniu kp bo też podobno wypadają a ja jeszcze troche karmie.

Gość gość
Ja czytałam, że z wypadaniem włosów to jest tak, że w ciąży wszystkie włosy znajdują się w fazie wzrostu. Po ciąży, jak już się unormuje gospodarka hormonalna, to wraca cykl wzrostu włosów sprzed ciąży, tj: 3 fazy wzrostu włosa, z czego ostatnia z nich to śmierć włosa - dlatego mamy wrażenie, że włosów więcej wypada. Ale zwykle to tylko fizjologia, a nie jakieś zaniedbania czy nie dobory. Co ma wypaść to i tak wypadnie.