Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie szukam tu wróżek

Chyba jestem w ciąży

Polecane posty

No i chyba zaliczyliśmy nieplanowaną ciążę. Choć chcianą w sumie, bo jak patrzymy na synka jaki jest kochany i cudowny, ile mamy z niego radości, to chcemy mieć drugie dziecko. Dziś powinien się pojawić okres, a w zasadzie plamienie z odstawienia. Ale nie ma, a zawsze miałam jak w zegarku. W listopadzie nie brałam tabletek, bo brałam antybiotyk. Seksu wtedy nie uprawialiśmy, bo byłam chora i nie miałam na to ochoty. Potem w pierwszym dniu okresu zaczęłam brać tabletki i 4 dni później był pierwszy stosunek - bo przy tabletkach mam krótkie 3 dniowe plamienia. I niby zgodnie z ulotką powinnam być bezpieczna od pierwszej przyjętej tabletki, ale coś mi się wydaje, że jednak zaszłam w ciążę... Takie jakieś wewnętrzne przekonanie. Testu nie będę na razie robić bo za wcześnie, na betę też jeszcze nie będę szła, ale w pierwszej ciąży też tak było, że po prostu wiedziałam, że jestem w ciąży, mimo, że jeszcze było wcześnie. poszłam do gina, zrobił usg, był pęcherzyk - 3tc. Teraz też pójdę do gina, no ale jeszcze tydzień muszę poczekać... Czy jest jeszcze ktoś kto podejrzewa u siebie ciążę?

Gość gość
wkręcasz sobie i tyle - jesteś bezpieczna od pierwszej zażytej tabletki więc nie jesteś w ciąży - swoją droga nie robi się przerwy w tabletkach z powodu antybiotyku - tylko sobie hormony rozchwiałaś - stąd pewnie twoje "przeczucia"

Gość Marcelina123123
Zadna tabletka nie da 100%..

Gość gość
Pzepraszam ale nie rzoumiem po co to tym piszesz? I co mamy. I odpowiedziec?

Akurat ginekolog kazał mi odstawić tabletki - zrobić miesięczną przerwę, bo antybiotyk i kilka innych leków miałam planowane na 3 tygodnie - akurat cały okres brania tabletek i stwierdził, że szkoda wątroby. Gościu ja nie pytam czy jestem w ciąży, więc nie macie mi nic odpowiadać, naucz się czytać ze zrozumieniem - pytałam czy są tu inne kobiety, które podejrzewają że mogą być w ciąży i z nimi chciałam popisać. Ja nigdy nie miałam takich myśli, że o może jestem w ciąży. Jedynie jak zaszłam w pierwszą ciążę, to miałam takie wewnętrzne przeczucie, że jestem w ciąży i byłam. Zobaczymy co mi za tydzień powie gin. Teoretycznie nie planowaliśmy drugiej ciąży ale syn ma 3,5 roku, więc w sumie fajna różnica by była, jakbym była w ciąży.

Gość gość
Nie o to chodzi ze jestem zlosliwa:) tylko uwaza, po prsotu ze taki temat jest bez sensu o powinnas zwyzajnie Robic test i wszystko bedzie jasne. Powodzeńia

Gość misia1111111
Ja przupuszczam ze jestem w ciazy i moga sie wszyscy smiac ze jest za wczesnie bo jestem tydzien przed @ ale ja tak poprostu czuje.Znam bardzo dobrze anatomie i caly proces zachodzenia w ciaze wiec nie jestem jakas glupia,poprostu niektore kobiety sa bardziej wrazliwe na kazda zmiane jaka zachodzi w ich organizmie.Jesli kobieta mowi ze czuje owulacje to nikt sie nie smieje ale jesli mowi ze czuje zaplodnienie to jest wysmiewana,a przeciez zaplodniona komorka jajowa przesuwa sie w kierunku macicy i caly czas sie dzieli,trwa to kilka dni wiec czy to takie dziwne ze kobieta moze to odczuwac???

Gość misia1111111
Chce jeszcze dodac ze bylam juz wczesniej w ciazy,mam za soba tez poronienie wiec moja wiedza nie jest tylko ksiazkowa ale oparta na wlasnym doswiadczeniu,powszechnie sie mowi ze mozna czuc moment inplantacji ale ja zawsze czulam wczesniej.Samo zagniezdzenie to byl silny bol brzucha az sie zwijalam i odrobina przebarwionego sluzu,ale chodzi o to ze juz tydzien przed tym dniem czulam sie inaczej,brzuch bolal mnie w specyficzny sposob,To bylo takie uczucie jakby miala tam jakis kamien i czula ucisk,mialam tez dziwny metalowy posmak i zaczely piec mnie piersi .Teraz tez wlasnie tak sie czuje i jestem przekonana ze doszlo do zaplodnienia ale zarodek moze sie nie zagniezdzic na skutek wielu roznych przyczyn,Wolalabym nic nie czuc jak wiekszosc kobiet i zyc w nieswiadomosci ale niestety czuje i nie jest to zadne wymyslanie!!!

Na test jest jeszcze za wcześnie, po pierwsze dopiero dziś powinnam mieć okres, więc test raczej i tak nie wyjdzie - w pierwszej ciąży na tym etapie wyszedł negatywny. Wolę poczekać ten tydzień i iść na USG. Ja fizycznych dolegliwości nie mam, zapłodnienia w poprzedniej ciąży nie czułam , teraz też nie miałam żadnych dolegliwości które mogłyby świadczyć o implantacji zarodka. Dodam też, że nie jestem staraczką. W pierwszą ciążę zaszłam od razu po odstawieniu tabletek. Po prostu miałam takie wewnętrzne przeczucie, że jestem w ciąży, a pierwsze objawy ciąży to się u mnie pojawiły koło 18 tygodnia, jak poczułam wyraźnie ruchy, brzuch pojawił mi się w 22 tygodniu. W sumie cała ciąża była bezobjawowa :p jedynym objawem był brak zachcianek - a normalnie przed każdym okresem mam zachcianki na słodkie i zaraz potem na pikantne :) A w ciąży tego nie było. Bardzo mi przykro Misiu że masz takie objawy, ale jeśli teraz jesteś w ciąży to trzymam kciuki aby się wszystko dobrze skończyło. Ja na szczęście nie wiem czym jest poronienie i oby tak zostało.

Gość gość
który to dzień przerwy? Wg mnie to skutek tego że na miesiąc odstawiłaś tabletki i hormony powariowały.

Czwarty. Już miałam kilka razy taką sytuację, że z uwagi na inne przyjmowane leki odstawiałam tabletki anty - jakieś 4-5 razy w ciągu 12 lat. Ale nigdy nic się nie rozregulowywało. Po tylu latach brania tabletek jeden miesiąc bez nie wywoływał większych perturbacji... No zobaczymy, czeka mnie teraz tydzień zastanawiania się. Znaczy w sumie kilka dni, bo poczekam do wtorku - wieczorem powinnam brać pierwszą pigułkę, więc pójdę popołudniu do gina, może już coś będzie wiadomo.

Gość Aniusika
ja natomiast bardzo chciałabym zajść w ciążę a coś mi nie idzie (może za wiele wymagam, za szybko) zastanawiam się czy nie brać suplementów ułatwiających zajście w ciąże - są dostępne w aptekach

Gość ingrida
A jak długo już próbujesz? Byłaś u lekarza?

Jestem w ciąży :)

Gość gość
zesrałaś się a nie w ciążę zaszłaś.Nie siej tu zamętu bajkopisarko!!!

Gość gość
Gratulacje autroko!!

Gość gość
spokojnej ciąży ,gratuluję!!!!

Dzięki :) Byłam u gina, potwierdził z USG, widoczny jest pęcherzyk.

Gość Merryy
Tak a jakie to suplementy czy to każdy suplement czy jakieś specjalne?

Gość gość
specjalne:P bo jak to mówią co jest do wszystkiego to jest do niczego. musi mieć dużo kwasu foliowego i jeszcze innych trudnych do wymówienia nazw :) ale co cię nie zabije to cię wzmocni :) poczytaj o tym http://www.inofolic.pl/

Gość gość
Co to jest inozytol i za co odpowiada?

Gość gość
Inozytol pełni kluczową rolę w regulacji poziomu hormonów, takich jak GnRG, TSH czy insuliny - a więc wszystkich tych, które prawidłowe stężenie jest potrzebne do zajścia w ciążę.

Gość gość
Inaczej witamina B8:)

17 luty 2014 Wpłaciłem 5 zł bo to w sumie nie majątek i dokładam na dół (5) swój nr konta , spróbujcie bo może być warto Pozdrawiam . PS . Warto to przeczytać . Nadal nie wierzysz, że jest to prawda? A jednak! Jedynym Twoim wkładem materialnym jest 5 Zł oraz troszeczkę czasu. Zarobisz jak każdy człowiek który bierze udział w tej akcji ok. +/- 15000 zł w miesiąc. Metodę tę wymyślił znany amerykański biznesmen i inwestor Roberto T. Kiyosaki autor wielu książek o pomnażaniu pieniędzy. Tak więc zastanów się czy chcesz zarobić tyle pieniędzy czy wyrzucić je w błoto i nigdy nie zarobić. To zależy od Ciebie. Gdy opowiedziałem o tym kolegom, wyśmiali mnie... A jednak wziąłem w tym planie udział. Moi znajomi wyciągnęli się jak zobaczyli moje konto, a mówiłem od razu wejdźcie w to, wiadomo nawet znajomi czasami są nieufni. He he, teraz się z tego śmieją. Jak sobie przypomnę ich miny, jak opowiadali o tym gdy zajrzeli na konta. Zresztą mi też gęba opadła jak zobaczyłem konto! A moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie zostanę milionerem z jednego internetowego biznesu - czy jest to możliwe?! Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile osób musi ciężko pracować by utrzymać dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Dziękuję teraz temu, to wysłał mi tą wiadomość i przedstawił mi ten pomysł, dziękuję że nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować pieniądze po to by włożone - pracowały dla mnie - a nie ja na te pieniądze. Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodziną lub z nikim innym (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę przyszłości! Wszystko czego potrzebujesz to: - Konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet, ale nie koniecznie); - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! KROK 1 Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, żeby zarobić musisz cos od siebie dać! Więc pierwsze co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki- "jeśli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi! Tak więc, przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe. W tytule przelewu wpisz: "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej." *CHCĘ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ (A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM!* Co do legalności to proszę wejść na tą stronę: LEGALNOSC SYSTEMU Chociaż to nie jest "czysty" MLM to zasady działania są podobne. Gdy nie zapłacisz przed użytkowaniem tego genialnego programu, będziesz go mieć nielegalnie i tym samym możesz ponieść konsekwencje... To naprawdę proste! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroko uśmiechnąć . Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista: Z TEJ LISTY KORZYSTASZ ( TU WKLEILEM SWÓJ NR NA 5 MIEJSCU 1 Luty 2014) 1. Nr konta: 13 1240 6986 1000 0000 0401 5353 2. Nr konta: 37 1240 6986 1000 0000 0401 5503 3. Nr konta: 53 1160 2202 0000 0001 4698 7830 4. Nr konta: 36 1240 3855 1111 0010 4703 3439 5 .Nr konta 48 2490 1044 0000 4200 8328 1523 PAMIĘTAJ! Wpłać 5 zł na konto nr.1 i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych osobowych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dotrą! W temacie wpisz - ‘’dodaj mnie do swojej listy mailowej ‘’ KROK 2 Gdy już przelałeś 5 zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy (wraz z Tą dodatkową notką - TO BARDZO WAŻNE!), następnie zrób kopię tej strony (tekstu na niej zawartego). Następnie konto nr.1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu) dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2 , 3 , 4 , 5 do przodu . NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA 1. POZYCJĘ, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ (CZYTAJ DALEJ). To nic Ci nie da, nie zyskasz na tym absolutnie nic, a utrudniasz innym zarabianie! Robisz to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie WWW- tak jak ja zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić)!