Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ma się ubrać mąż na pogrzeb mojej prababci

Polecane posty

Gość gość

Wcale jej nie znał, moze raz widział jak lezy w lozku, ma zalozyc garnitur? Jest zimno... i pantofle na snieg? Czy moga byc dzinsy i taki niezbyt formalny stroj? Dodam ze potem idziemy na stype. Jak sadzicie?

Gość gość
dżinsy na pogrzeb, do kościoła? Jezu, co za pomysł :O

Gość gość
ja bym ubrala meza w spodnie eleganckie. i ewentualnie swterek

Gość gość
Oczywiście jak Marylka rodowicz w sylwestra :D

Gość gość autorka
Ja bym go ubrala w garnitur ale on narzeka ze przeciez tylko najblizsza rodzina sie tak ubiera i ze mu zimnk bedzie. Mam go na sile ubrac w garniaka? On chce cieple jeansy, mowi ze nie bedzie sie ubieral pod pogrzeb tylko pod pogode...

Gość gość
Autorko czy Twój mąz przypadkiem nie pochodzi ze wsi albo małego miasta?

Gość z drugiej rękii
w jeansach na pogrzeb? na każdy pogrzeb trzeba się ubrać stosownie do okoliczności, czyli ciemny kolor i elegancko.

Gość gość autorka
Zwyczajnie nie lubi garnituru i lubi jak mu cieplo. To jak? Ja nie chodze na pogrzeby wiec nie wiem jakie ma mozliwosci

Gość gość autorka
Czyli garnitur i pantofle zeby sie wywalil na sniegu po drodze na cmentarz? - jego slowa. To jak mam mu wytlumaczyc ze ma zalozyc garnitur

Gość gość
spodnie od garnituru, kalesony, cieple buty - sa takie meskie eleganckie ocieplane botki, do tego zimowy plaszcz. Nie mow mi tylko ze twoj maz nie ma zestawu eleganckich zimowych ubran. PS: Pantofle to sa kapcie, a to o czym ty mowisz to sa polbuty.

Gość gość
Nie ma takiego zestawu a nie mam pieniedzy na nowe ubrania. A moga byc ciemne dzinsy, swetr, biala bluzka i krawat, buty zimowe tylko ma brazowe. To jego propozycja. W koncu nie jestesmy taka bliska rodzina.,,

Gość gość autorka
Bede musiala kupic buty tj koszt 160 zl, plaszcz zalozylby jesienny albo taki wczesnozimowy tylko bluzke z dl. rekawem pod koszule. Moze by sie to udalo gdybym miala zbedne 160 zl i sile przekonywania. Niestety nie trafilam na eleganckiego mezczyzne, na szczescie nie ubiera sie jak wiesniak czy dres...

Gość gość
Co to jest "swetr"? :O Ludzie, siedźcie na tej swojej wsi i nie wychodźcie do świata bo wstyd...

Gość procentowa krowa
Przeciez nie będzie chyba w samym garniturze? Jak jest zimno to na garnitura zakłąda sie ciemny płaszcz. Pod spodnie termoaktywne legginsy/kalesony.

Gość gość
nie ma znaczenia, czy to blizsza, czy dalsza rodzina. Pogrzeb to pogrzeb.Nalezy sie ubrac na ciemno i w miare elegancko,( ale buty moize wlozyc cieple na snieg) zwlaszca ze potem idziecie na stype.

Gość gość
Dżinsy na pogrzebie będą kompletnie nie na miejscu Ktoś tu najlepiej radził - spodnie od garnituru, koszula i sweter - to najlepszy zestaw.

Gość gość
A niech ubierze się jak chce, skoro chce Ci wstyd przynieść.

Juz jestesmy po. Byl jak zwykle piekny przystojny ale nie mial garnituru. Dzinsy, koszula z kolnierzykiem, nawet krawatu nie mial, ciemna kurtka. Bardzo porzadnie wygladal tym bardziej ze przygladalam sie i 80% byla w dzinasach i nawet kobiety. Naliczylam na stypie moze 4 facetow ktorzy od stop do glow byli eleganccy w garniturze. Juz bede wiedziala na przyszlosc. Wy to. Chyba chodzicie tylko na pogrzeby glow panstwa...

Gość jaksjakjsa
Autorko czy ten pogrzeb byl w Polsce?