Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Róża0000

Kawa na mieście czy w domu

Polecane posty

Gość Róża0000

Zastanawiałyście się kiedyś ile wydajecie miesięcznie lub rocznie na kawę... szczególnie tę na mieście? Ja w tamtym miesiącu akurat tak wyszło że nie zdążałam nigdy wypić w domu tylko ciągle na mieście. 20 kaw po ok 10zł to są 2 stówy miesięcznie! Tyle kasy w ciągu dnia w ogóle sie nie zauważa ale jak sie później przeliczy... :] Jak ktoś np pije tylko na mieście to za rok kupiłby sobie dobry ekspres ciśnieniowy! Wy też tak wydajecie nie przeliczając w ogóle tego czy raczej tylko w domu pijecie?

Gość ryszardddd
ja pije w domu ,ty pewnie żyjesz w innym świecie i czasoprzestrzeni bo masz kase i masz z kim wyjść ale wiesz te 200 zł to jednak za dużo

Gość gość
Ja wydaje na kawe na miescie okolo 2 euro dziennie 5 dni w tygodniu.teraz jestem chora wiec kawe pije w domu.jak na polskie warunki wydajesz sporo.

Gość gość
Lepiej jest pić kawę z ekspresu w pracy to jest dopiero oszczędność :-)

Gość gość
zastanawiałam sie kiedyś, dlatego mam już swój ekspres :) Saeco Moltio, jest cudowny :D teraz w sumie pije kawe tylko w domu bo ta na miescie gorzej smakuje :P Faktycznie w kawiarniach, szczególnie tych sieciowych strasznie dużo sie wydaje na jakąś fajną kawe. A "utrzymanie" ekspresu jest bardzo tanie, do tego tylko raz na dwa - trzy miesiące kupuje kawę ziarnistą :)

Najlepiej w domu albo w pracy :D W pracy mam fajną kawę cafe rene i też ją najczęściej piję. :P

a ja w ogole nie kupuje kawy na miescie, pije w domu i to nie z ekspresu tylko taka plebejska fusiare, czasem rozpuszczalna z mlekiem :D

Ja 3 razy w tygodniu idę z lapkiem do pobliskiego bistro na kawę i czasami coś słodkiego aby popracować bo wtedy mam wenę ;) Niemniej mieszkam w małej miejscowości tak więc u mnie koszt latte to 5-6 zł tak więc można sobie pozwolić :P

u mnie kawa kosztuje 60 centow, moja z mlekiem 80, pije taka praktycznie codziennie na miescie

Gość gość
A ja nie piję kawy w ogóle!

Gość gość
Ja ogólnie rzadko piję kawę. Ale wolę na mieście jak już. Lepiej smakuje ;)