Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość SeraMu

Babcia

Polecane posty

Gość SeraMu

Mam problem z babcią.. Bardzo ją kocham i w ogóle, mam z nią cudowne wspomnienia, a kiedy ją odwiedzam to cholera mnie bierze. Babcia ma 91 lat, słabo słyszy, ale jest "na chodzie" (gotuje, sprząta, lekkie zakupy też zrobi, do kościoła chodzi itp.). Kiedyś można z nią było fajnie pogadać, fakt, że ma "babciowe" poglądy, ale to do przeżycia. Jakiś czas byłam za granicą, nie widziałyśmy się, i zmiana jaka nastała jest dla mnie nie do przejścia. Babcia praktycznie przez cały dzień siedzi przed TV i ogląda wszystko jak leci: seriale, wiadomości, teleturnieje, wszystkie takie "Dlaczego ja" i inne. Babcia pyta mnie, co u mnie a potem przerywa, żeby przełączyć na jakiś kanał, bo tu zaraz będzie lecieć to i to. Poza TV to głównie narzeka, jak opowiem jej, że mam jakiś problem to strasznie się przejmuje. Wizyta u mnie kończy się tak, że obiad, kawa i już chce iść, nie wiem czemu. Kiedyś była inna, szydełkowała, przychodziły do niej koleżanki (niestety babcia jest wiekowa i z tych koleżanek to chyba jeszcze ze dwie żyją), ona je odwiedzała, a teraz nie chce nigdzie wychodzić, nikogo nie lubi, poza swoją rodziną i TV. Czy ktoś ma takie doświadczenia i mógłby jakoś pomóc, doradzić? Wiem, że pewnie niewiele czasu nam razem zostało, chciałabym spędzać z babcią czas, ale nie wiem jak..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować