Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślę że raczej chyba

Mrożone Warzywa na zupę Czy mają tyle samo witamin co inne warzywa

Polecane posty

Gość myślę że raczej chyba

jak w temacie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość myślę że raczej chyba
dzisiaj gotuję zupę z mrożonych warzyw z biedronki :) i nawet mi smakuje bo nigdy takich mrożonek nie kupowałam bo mam swoje z właśnych grządek ale tak się zastanawiam czy mają tak samo tyle witamin co inne warzywa nie mrożóne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mrożenie to najlepszy sposób konserwacji.Mrożonki sa identyczne jak świeże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mrożone może i mają tyle witamin co świeże, ale jak ugotujesz zupę, to się już większości witamin pozbędziesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
też gotuję np. kalafiorową z mrożonek z biedronki, nie wiem jak to z witaminami ale też mi się zdaje, że mrożenie to najlepszy sposób na konserwację :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mrożone warzywa są lepsze niż te, które są dostępne teraz bo są zamrożone w sezonie w którym występują.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
coś z witamin jednak w tej zupie zostanie, bo nie wylewasz wody, tylko ją jesz. Wydaje mi się, że jak się gotuje mrożone warzywa i potem tę wodę po gotowaniu wylewa, traci się więcej witamin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dlatego je się całą zupę. A jak chcesz same warzywa to na parze a nie w wodzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale wiele witamin się w wysokiej temperaturze rozkłada przecież. Najlepiej jeść na surowo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nieprawda. Bo wiele witamin dopiero po obróbce lub przy jednoczesnym podawaniu z tłuszczami się wchłania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moim zdaniem nic, co jest mrozone nie moze byc zdrowe. Tylko swieze!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
świeże z konserwantami przywiezione zza granicy, smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
świeże z konserwantami przywiezione zza granicy, smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a takie moronki robicie na parze normalnie zamrożone wsypujecie do naczynia ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×