Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania2727272

jaki przepis na idealny biszkopt do tortu

Polecane posty

Gość Ania2727272

Witam dzis po raz pierwszy postanowiłam ze sama upieke tort. O ile przepis na mase i dekoracje mam. To Sam biszkopt sprawia mi wiele trudnosci, Chodzi glownie o proporcje odpowiednie. Przeczytalam wiele przepisow w necie ale dalej nie moge dojsc do tego jaki bedzie najlepszy . Zakupilam tortownice o wymiarach 27 cm z odłączanymi bokami po upieczeniu. Czy ktos moze mi powiedziec jaki bedzie sklad do takich wymiarow tortownicy jakie skladniki i w jakiej ilosci. Pomozcie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mój ulubiony biszkopt pochodzi z bloga white plate, przepis nazywa się pochwała prostoty - biszkopt, czy jakoś tak ja robię w mniejszej formie 20 cm, na Twoją wystarczy, że zwiększysz proporcje o 1/5 albo 2/5 i już czas pieczenia też zwiększ odrobinę najważniejsze to nie smarować niczym brzegów formy (biszkopt się po nich wspina i ich trzyma,dzięki temu jest równy i wyrośnięty) i ubijać faktycznie długo do białośc****otem już tylko wstawić do piekarnika i nie otwierać przed upływem czasu pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
8 jajek 24 dkg cukru 16 dkg mąki tortowej 12 dkg ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do piecz. - czubata białka ubić na sztywno dodać cukier dodać żółtka ( po jednym) cały czas ubijać na najwyzszych obrotach - kilka minut mąki wymieszać z proszkiem i teraz najwazniejsze - wsypywać przez sitko powoli mieszając - delikatnie mieszac szpatułką lub kopystką - nie wolno robić tego intensywnie - i cały przepis ! pieczesz w nagrzanym do 180 stopni przez 35 - 40 min smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×