Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmęczona123

Utrzymanie na wynajmie

Polecane posty

Gość Zmęczona123

Witam mam 23 lata i planuje wprowadzić się z domu, nie mogę się dogadać z rodziną jestem zmęczona ciągła kontrolą i chcę w końcu spróbować żyć samodzielnie na własny rachunek. I teraz się zastanawiam czy zarabiając 90-1000 zł zdołam się sama utrzymać wynajmując pokój za ok.400zł? Nie chciałbym po jakimś czasie zostać zmuszona do powrotu z podkulonym, nie zniosłabym tych komentarzy...

Gość Zmęczona123
900-1000 oczywiście

Gość Zmęczona123
UP

Gość gość
wg mnie takie zarobki są za małe. No ale jeszcze zależy z jakiego jesteś regionu.

Gość gość
piszesz o kontroli rodziców. Pomyśl, że wynajmując pokój będziesz mieszkała z obcymi ludźmi i na pewno nie będziesz się wtedy czuła swobodnie.

Gość gość
nie dasz rady, poza tym kto wynajmuje pokój za 400zł? Chyba że chodzi o sam wynajem, a jeszcze dolicza z 300zł opłat. Każdy jednak wynajmuje pokój, żeby zarobić, a nie żeby jeszcze dopłacać do interesu. Przecież samo zużycie wody jak się osoba codziennie kąpie, zużycie prądu, to jakieś 200zł miesięcznie. Więc nie wiem komu by się opłacało wynajmować pokój za 400zł??? Chyba że to pokój z pięcioma osobami...

Gość gość
cięzko Ci będzie się utrzymać z pensji 900-1000 zł samodzielnej kawlerki nie wynajmiesz bo byś potem musiała głodować możesz co najwyżej wynająć pokój, jest wiele takich ofert np. wynajme pokój za 500 zł juz z mediami np. jeśli chodzi o kawalerki to najtańszą ofertę jaką widziałam w moim mieście to 450zł + 260zł czynsz + do 100 zł za media/ na miesiąc jak widzisz nie ma kolorowo

Gość Zmęczona123
Telefon i bilet-100zł to pewne i oczywiście jedzenie. Jestem z Radomia. Moi rodzice nie żyją, mieszkam z wujostwem od niemal 7 lat i jest coraz gorzej. Ale jeżeli znajdę pokój w mieszkaniu gdzie zajmowanym przez innych młodych ludzi to nie sądzę żebyśmy sobie wzajemnie kontrolę urządzali.

Gość gość
Pewnie i dasz rade,ale jak dlugo? Takie zycie z czasem doprowadzi cie do szału..bo trzeba kazdy grosz liczyc,ciagle skromnie i skromnie..takze mysle,ze na pewno jest to mozliwe ale jak dlugo tak wytrzymasz to nie wiem

Gość gość
a co to za raca, nie mogłabys jej zmienic żeby zarobić chociaz te 1400?

Gość Zmęczona123
W sklepie. Mam jeszcze inny dochód ale to chcę odkładać i dlatego tego nie liczę. Chcę wiedzieć czy takie absolutnie minimum 900zł wystarczy czy to jest realne.

Gość gość
do przeżycia wystarczy, o ile znajdziesz sobie jakiś kąt za 400-450 ale musisz pamiętać, że to starczy ci tylko na podstawowe potrzeby tzn. jedzenie, najtańsze kosmetyki, środki czystości i art. gospodarcze do domu

Gość Zmęczona123
Pomyślę nad tym jeszcze, ale chyba zaryzykuje. I tak kiedyś muszę to zrobić więc to równie dobra pora jak każda inna.

Gość Zmęczona123
Pomyślę nad tym jeszcze, ale chyba zaryzykuje. I tak kiedyś muszę to zrobić więc to równie dobra pora jak każda inna.