Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferfer

morderca i psychopata Mariusz Trynkiewicz czyli co byście zrobiły gdyby mogły

Polecane posty

Gość ferfer

Załóżmy że każda z nas może zadecydować i ma dwie opcje do wyboru: - puszcza go wolno albo - zabija strzelając. Co byście zrobiły? Ja pierwsza: strzelam bez zmrużenia oka.

Gość ferfer
Dziewczyny, padła ta kafeteria i tematy się zwielokrotniły. Proponuję pisanie w jednym, właśnie w tym. Reszta niech spadnie (zreszia zgłosiłam do usunięcia).

mowi sie ze pytanie nie sa glupie - ale to moim zdaniem jest;/ tylko ci sie wydaje ze strzelasz - bylas choc w podobnej sytuacji, napdal cie ktos kiedys, nawet mniej groznie? wtedy bys wiedziala ze w sytuacji zagrozenia dzialasz instynktownie i inaczej niz ci sie wydaje;/

Gość gość
Ja myśle, ze już nie jeden czeka tylko na to żeby wyszedł. Stawiam, ze ktoś go zabije.

Gość gość
Ja myśle, ze już nie jeden czeka tylko na to żeby wyszedł. Stawiam, ze ktoś go zabije.

Gość gość
Ja myśle, ze już nie jeden czeka tylko na to żeby wyszedł. Stawiam, ze ktoś go zabije. Jak bym byłą an miejscu ojca tych chłopców to bym nie miałą oporu

Gość nie ma czegoś takiego
Jak być na miejscu kogoś, postawić się w sytuacji. Jak sama tego nie przeżyjesz, to nie wiesz o czym piszę. Ja nie wiem co bym zrobiła, gdyby on stanął na mojej drodze, choć raz w życiu kogoś pozbawiłam życia w ramach obrony koniecznej, więc wiem czym jest zabić człowieka. Ktoś dobrze napisał Twoje pytanie jest po prostu głupie. A poza tym wszyscy się tak ekscytują tym przypadkiem, ale czy Wy wecie ilu gwałcicieli i pedofilów oraz morderców chodzi obok Was? Za zabicie człowieka można dostać od 8 lat, wystarczy odsiedzieć połowę kary, więc zabójca po 4 latach może wyjść. Więc o czym Wy piszecie i czym się ekscytujecie? Codziennie spotykacie takich Trynkiewiczów nawet o tym nie wiedząc.

Gość gość
Nie jestem i nigdy nie byłam za karą śmierci czy linczu. W takich przypadkach jestem za dożywociem co wydaje mi się logiczne i nie jestem póki co w stanie pojąć jakim cudem ktoś kto dostał czterokrotną karę śmierci i miał na zawsze zniknąć z naszego społeczeństwa nagle po 25 latach będzie cieszył się wolnością. Czy w tamtych czasach uczono liczyć tylko do 25?? Liczę na to, że kara choć odbyta to wejdą w życie przepisy o kontrolowaniu przestępców seksualnych. Pedofilia jest zaburzeniem nieuleczalnym.

Gość gość
To ci sie tylko tak wydaje. Myślę, że to nie tak prosto zastrzelic kogoś z zimną krwią. szczególnie po latach, kiedy gniew nie jest już taki mocny.

Gość gość
Jeszcze nie słyszałam aby za zabójstwo dostać 8 lat. No chyba, ze chodzi ci o wypadki. Co do gwałcicieli i pedofilów racja. Ale ale seryjny morderca/pedofil/gwałciciel to jednakowoż coś zupełnie innego niż morderca. Mylisz dwie rożne rzeczy.

Gość nie ma czegoś takiego
Kiedyś nie było dożywocia, była kara 25 lat, a surowsza to była kara śmierci. W momencie kiedy stwiedzono, że to niehumanitarne, to najpierw odstąpiono od wykonywania kary śmierci i zamieniono ją na niższą w kolejce czyli na 25 lat, dopiero później weszło do kodeksu dożywocie. I stąd takie zamieszanie. Ale biorac pod uwagę że kiedyś kara śmierci była orzekana również za kradzież mięsa, to te 25 lat więzienia to i tak dla niektórych za dużo.

Gość gość
Podobno był odizolowany w więzieniu, a szkoda bo tam by sie już nim zajęli. Pedofile i gwałciciele nie mają za kratami życia. Temu się upiekło. Założe się że jak wyjdzie długo się wolnością nie pocieszy, bo już ktoś na niego czeka. Na miejscu rodziców tych chłopców bym się nie zastanwiała co zrobić.

Gość gość
Podobno był odizolowany w więzieniu, a szkoda bo tam by sie już nim zajęli. Pedofile i gwałciciele nie mają za kratami życia. Temu się upiekło. Założe się że jak wyjdzie długo się wolnością nie pocieszy, bo już ktoś na niego czeka. Na miejscu rodziców tych chłopców bym się nie zastanwiała co zrobić.

Gość gość
Aha czyli później nauczono sie liczyć do 26 i nawet do 100 może doszli. Przecież ja to wszystko wiem, zastanawiam się jak można być tak głupim i tyle.

To są błędy systemu. W czasach kiedy skazywano Trynkiewicza w Polsce najwyższe kara to było 25 lat i kara śmierci. Nie było dożywocia. Gdy zniesiono karę śmierci w ramach nowego ustroju nie ustanowiono od razu dożywocia tym samym zamieniono ją na 25 lat. Potem to zmieniono ale kto się załapał ten się załapał - taka luka chwilowa, błąd. Mam nadzieję, że to jego uwolnienie nie przejdzie i zamkną go w tym zakładzie w Gostyninie

Gość gość
chyba jednak nie rozumiesz :O to nie chodzi że nie umieli liczyć. po prostu za każde przestępstwo są określone wysokości kar. i tutaj najwyższa była kara śmierci, zamieniono ją na 25 lat bo to była niższa i tyle. wtedy nikt nie myślał że te 25 lat kiedyś minie. tylko rozwiązanie tego problemu należało ustalać co najmniej 5-10 lat temu. choć z drugiej strony u nas na osiedlu była facet pedofil jak byłam nastolatką. teraz jestem matką i ten facet jakiś czas temu wrócił i wiecie co zrobił? zgwałcił i zabił dziecko. a jakby to było moje dziecko? więc w dopie mam konkretnie trynkiewicza bo takich jak on jest wielu i nikt nic z tym nie robi.

Gość gość
Za błędy systemu powinien ktoś odpowiedzieć. Nie można być bezkarnie takim idiota który nie widzi żadnej różnicy między 4 krotna karą śmierci a 25 latami więzienia dla młodego człowieka. Jak zamkną Tynkiewicza to wystarczy jeden adwokat, sprawa w Brukseli i nie dość że wyjdzie to dostanie kupę kasy odszkodowania.

Gość gość
To chyba ty nie nie rozumiesz. z tym, ze nie umieli liczyć to jest " złośliwostka". Ja to doskonale wiem, że 25 lat to była najwyższa kara po zniesieniu kary śmierci. ale co to ma do rzeczy???? Czemu mamy przejść do porządku dziennego nadfaktem, ze ktoś nie pomyślał. Skoro można było znieść karę śmierci, można było wprowadzić dożywocie, 30, lat, 70, 100 - czy ktoś im bronił? A teraz pfff było minęło, trudno. no tak akceptujmy błędu systemu, idiotów u władzy a potem właśnie bójmy się. Bo tylko tyle możemy.

Gość gość
A nie można by tak wspólnie nalotu zrobić na niego na śląsku???Ja chętna:):)Zrobię mu z d**y jesień średniowecza...potrzebne mi ze trzy baby do trzymania...

Gość gość
a nie martwi was to że teraz podobni jemu wychodzą na wolność po odsiedzeniu niezbyt długich kar? kara za pedofilię to 3-15 lat. to niby długo? biorąc pod uwagę że po odsiadce połowy mogą wyjść? Ja nie jestem zainteresowana tylko tym by mnie chroniono przed trynkiewiczem niech moją rodzinę chronią pzed wszystkimi zbczencami. niech publikują ich zdjęcia, wieszają w szkołach itp.

Gość gość
15:02 mogę trzymac. To jest sadsta a nie zwykły morderca i to jest diametralna różnica. Moze by tam za kratami ktoś upozorował samobójstwo? Byłby spokój.

Gość gość
a na czym stanęlo z tą kastracją farmakologiczną zboczeńców? Bo ja byłam bardzo za.

Gość gość
Nigdy nie zabiłabym żadnego człowieka, chyba, że w obronie własnej lub bliskich.

Gość gość
Żadna z opcji przedstawionych przez autora tematu. Moje rozwiązanie to dożywocie i ciężka praca. Prezydent stwierdził że odbył karę za swoje morderstwa i musi wyjść na wolność. Jak to usłyszałam to usiadłam z wrażenia. Takich ludzi się nie wypuszcza na wolność.

Gość gość
mylisz się, obecnie wielu takich się wypuszcza, morderców i pedofilii bo dożywocie jest rzadko orzekane.

Gość gość
Tak na prawdę to nie wiem kto powinien się bardziej bać tego wyjścia...Społeczeństwo Trynkiewicza? czy Trynkiewicz społeczeństwa? Bo pewnie nie jeden miałby ochotę gnoja zabić.

Gość jak to choinke
niestety nawet jego twarzy nie pokażą bo on sobie tego nie życzy... no chore!

Gość gość
powinien wyjśc na wolność dajcie mu spokój !